Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Door over te stappen van energieleverancier
Gemiddelde besparing door goedkoopste leverancier en welkomstbonussen

Start besparen

Bespaar op
Energierekening

Bespaar honderden euro's op je Energierekening

Energie vergelijken én overstappen

Stap Gratis over via onze energievergelijker. Compleet, betrouwbaar en met de beste deals!

Bespaar honderden euro's én ontvang een gratis Sparky Energiemeter (twv € 29,95)

Meer informatie

Bij blokverwarming worden alle woningen in een appartementencomplex, flat of blok van woningen verwarmd door een centrale ketel. Hierdoor hoeft niet voor elke woning apart een ketel gekocht en aangesloten te worden. Middels een leidingenstelsel worden alle woningen voorzien van warmte.

Blokverwarming kent als grote voordeel dat u dit zelf niets hoeft te regelen voor de warmte en ook niet voor het onderhoud van de apparaten. Dit heeft dan weer als nadeel dat u zelf geen leverancier kunt kiezen. Met de warmtewet heeft de overheid proberen te voorkomen dat mensen die zijn aangesloten op blokverwarming te veel gaan betalen. Toch blijft de blokverwarming geregeld in het nieuws komen, omdat de kosten hiervoor hoger zijn dan die van gas voor een huishouden.

De vrijheid om over te stappen en gebruik te maken van de beste contracten levert consumenten juist vaak veel korting op. Dit is bij blokverwarming niet mogelijk. Wel is het zo dat consumenten met blokverwarming vaak de vrijheid hebben om een stroomleverancier te kiezen. Het verschil per leverancier is hierbij alleen veel kleiner dan als u kiest voor zowel gas als stroom.

Bij de Vastelastenbond vergelijkt u gemakkelijk energieleveranciers. Maak nu uw energie vergelijk en begin met besparen.