Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Door over te stappen van energieleverancier
Gemiddelde besparing door goedkoopste leverancier en welkomstbonussen

Start besparen

Bespaar op
Energierekening

Bespaar honderden euro's op je Energierekening

Energie vergelijken én overstappen

Stap Gratis over via onze energievergelijker. Compleet, betrouwbaar en met de beste deals!

Bespaar honderden euro's én ontvang een gratis Sparky Energiemeter (twv € 29,95)

Meer informatie

Een jaarnota wordt opgemaakt door uw energieleverancier op het moment dat er één jaar levering verstreken is. De jaarnota ontvangt u na een periode van 12 maanden. Het moment dat u uw jaarnota ontvangt is dus afhankelijk van het moment dat het energiecontract bent aangegaan en verschilt per huishouden. Dit is tevens het moment dat er opnieuw gekeken wordt naar uw voorschotbedrag. De meeste leveranciers passen uw voorschotbedrag aan op basis van de jaarnota.

De jaarnota moet een aantal onderdelen weergeven, zoals uw verbruik, de tarieven die u voor stroom en gas betaalt en de belastingen die daar bij horen. Het verbruik dat op de jaarnota staat wordt bepaald door de meterstanden. Deze heeft u aan het begin van de levering door moeten geven en vraagt een energieleverancier na ca. 12 maanden weer aan u. Zo kan de energieleverancier uw daadwerkelijke verbruik berekenen en een jaarnota opmaken.

Heeft u uw jaarnota bij de hand? Dan kunt u makkelijk een vergelijking maken.