Elke consument met een energiecontract krijgt jaarlijks korting op de energiebelasting, in de vorm van de zogenaamde heffingskorting.

U hoeft hierdoor effectief niet over al uw energiegebruik belasting te betalen. Want hoe zuinig een consument ook is met stroom en gas; een bepaalde hoeveelheid gas en elektriciteit heeft iedereen in de basis nodig om te kunnen leven. Voor dit basisdeel betalen consumenten geen energiebelasting doordat men een belastingkorting ontvangt.

Kortingsbedrag op energiebelasting

Via uw jaarlijkse energierekening krijgt u deze korting, ook wel heffingskorting genoemd, uitbetaald. De heffingskorting is een vast bedrag maal 365 dagen per elektriciteitsaansluiting. De Heffingskorting 2014 is niet gewijzigd ten opzichte van de heffingskorting 2013. De heffingskorting bedraagt in 2014 €385,53.

Voor gas- en elektriciteitsaansluitingen in panden die géén verblijfsfunctie hebben geldt een lagere korting op de energiebelasting.

Bereken uw energiekorting

Wilt u weten hoeveel u met uw jaarlijks energieverbruik en de korting op de energiebelasting betaalt via Vereniging de Vastelastenbond? Voer dan eenvoudig de berekening uit via onderstaande link. Uw belastingkorting is meegenomen in het totaalbedrag van de berekening en zichtbaar in het kostenoverzicht.

Vragen over korting op energiebelasting?

Heeft u vragen over de jaarlijkse teruggave van de energiebelasting, de heffingskorting? In dat geval helpen wij u graag aan het antwoord dat u zoekt.