Krachtstroom wordt ook wel draaistroom genoemd. Sommige apparaten gebruiken zoveel stroom dat de standaard 230 Volt die voor het Nederlandse energienetwerk geldt niet genoeg is. Om deze apparaten toch te laten werken is zogenaamde krachtstroom nodig. Het spanningsniveau voor krachtstroom is 400 Volt.

Bij krachtstroom wordt elektriciteit geleverd over 3 stroomkabels en 1 nuldraad. Bij ‘normale’ stroom wordt elektriciteit geleverd over 2 stroomkabels en 1 nuldraad. De meeste huishoudens zullen geen krachtstroom nodig hebben. Sommige jacuzzi’s en zwembadmotoren hebben weliswaar krachtstroom nodig, toch zien we krachtstroom voornamelijk terug in werkplaatsen, fabrieken en andere grote ondernemingen. Meer weten? Neem voor vragen over krachtstroom gerust contact met ons op.

Vastelastenbond over stroom

Als inkoopcollectief en belangenbehartiger voor vaste lasten vindt Vereniging de Vastelastenbond het belangrijk om zoveel mogelijk kennis over onder meer energie met consumenten te delen.

Hoe beter consumenten en afnemers de energiemarkt kennen, des te groter de kans dat men kiest voor de juiste overeenkomsten bij de eerlijkste energieleveranciers. Kennis is macht, en kan de energiemarkt van binnenuit veranderen!

 

energie prijs berekenen