U betaalt energie meter huur voor het gebruik van de meters voor elektriciteit en/of aardgas in uw woning of bedrijfsruimte. U betaalt deze kosten aan uw regionale netwerkbeheerder. Het maximale tarief voor meterhuur wordt jaarlijks vastgesteld door de Autoriteit Consument en Markt.

Kostenposten energiemeter huur

De kostenposten voor energie meter huur bestaan uit onder meer onderhoud aan het gasnetwerk en elektriciteitsnetwerk, maar bijvoorbeeld ook meetdiensten. Meetdiensten houdt in dat uw netwerkbeheerder en energieleverancier onderling meterstanden uitwisselen om uw energierekeningen correct en zo snel mogelijk op te kunnen stellen. De Vastelastenbond heeft de meterhuur en netwerkkosten voor u per netwerkbeheerder op een rij gezet: 

Bereken kosten energiemeter huur

De kosten voor de huur van energiemeters zijn onderdeel van de netwerkkosten. De netwerkkosten zijn op hun beurt weer onderdeel van het maandelijkse energievoorschot dat u betaalt aan uw energieleverancier.

Het is dus belangrijk om bij het vergelijken van energiecontracten de netwerkkosten inclusief meterhuur mee te nemen. Vereniging de Vastelastenbond biedt u deze optie via de handige energie tarieven vergelijker. Zo weet u zeker dat u weet waar u aan toe bent als het gaat om de totale energiekosten!

Vragen over meterhuur?

Neem voor specifieke vragen over uw eigen energiemeters ten eerste contact op met uw regionale netwerkbeheerder. Ga daarvoor naar de pagina contactgegevens regionale netwerkbedrijven.

Heeft u algemene vragen over de kosten voor huur van energiemeters of aanverwante onderwerpen? Dan staan wij u graag te woord. U kunt ervoor kiezen om een e-mail te sturen of te bellen met nr. 040-7200200.

Onze missie is om de wereld van vaste lasten voor iedereen helder en overzichtelijk te maken. We zijn 100% onafhankelijk en dus niet gebonden aan leveranciers. We kunnen bestaan door de verschillende abonnementen die we aanbieden. Zo kunnen we altijd eerlijk zijn en ook echt het verschil maken.

Samen zijn we een team van 20 experts met een club van ruim 150.000 leden.

Meer weten over ons?