Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Door over te stappen van energieleverancier
Gemiddelde besparing door goedkoopste leverancier en welkomstbonussen

Start besparen

Bespaar op Energierekening

Bespaar € 500,- op je Energierekening

Door over te stappen van energieleverancier

Gemiddelde besparing door goedkoopste leverancier en welkomstbonussen

€500,- p.j

Meer informatie

U betaalt energie meter huur voor het gebruik van de meters voor elektriciteit en/of aardgas in uw woning of bedrijfsruimte. U betaalt deze kosten aan uw regionale netwerkbeheerder. Het maximale tarief voor meterhuur wordt jaarlijks vastgesteld door de Autoriteit Consument en Markt.

Kostenposten energiemeter huur

De kostenposten voor energie meter huur bestaan uit onder meer onderhoud aan het gasnetwerk en elektriciteitsnetwerk, maar bijvoorbeeld ook meetdiensten. Meetdiensten houdt in dat uw netwerkbeheerder en energieleverancier onderling meterstanden uitwisselen om uw energierekeningen correct en zo snel mogelijk op te kunnen stellen. De Vastelastenbond heeft de meterhuur en netwerkkosten voor u per netwerkbeheerder op een rij gezet: 

Bereken kosten energiemeter huur

De kosten voor de huur van energiemeters zijn onderdeel van de netwerkkosten. De netwerkkosten zijn op hun beurt weer onderdeel van het maandelijkse energievoorschot dat u betaalt aan uw energieleverancier.

Het is dus belangrijk om bij het vergelijken van energiecontracten de netwerkkosten inclusief meterhuur mee te nemen. Vereniging de Vastelastenbond biedt u deze optie via de handige energie tarieven vergelijker. Zo weet u zeker dat u weet waar u aan toe bent als het gaat om de totale energiekosten!

Vragen over meterhuur?

Neem voor specifieke vragen over uw eigen energiemeters ten eerste contact op met uw regionale netwerkbeheerder. Ga daarvoor naar de pagina contactgegevens regionale netwerkbedrijven.

Heeft u algemene vragen over de kosten voor huur van energiemeters of aanverwante onderwerpen? Dan staan wij u graag te woord. U kunt ervoor kiezen om een e-mail te sturen of te bellen met nr. 040-7200200.