Een spoedaanvraag voor energie voorkomt dat u afgesloten wordt door de netbeheerder. In het geval dat er te lang geen energieleverancier bekend is bij de netbeheerder kan deze uw woning afsluiten van het netwerk. Om dit te voorkomen is een spoedaanvraag nodig bij een leverancier.

Kosten spoedaanvraag

De laagste kosten van een spoedaanvraag zijn ongeveer € 200,- per product. Sommige leveranciers vragen voor een spoedaanvraag honderden euro’s per product. De betaling dient vooraf te geschieden, waarna u binnen een of enkele dagen bericht ontvangt dat alles weer in orde is. Green Choice vraagt momenteel (dec 2017) de laagste vergoeding voor een spoedaanvraag voor energie. De vergoeding is eigenlijk een borg die u na een afgesproken periode weer retour ontvangt. De voorwaarden hiervoor en de kosten van een spoedaanvraag voor energie verschillen per leverancier.

Advies over spoedaanvraag

Wilt u advies over een spoedaanvraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. Onze medewerkers geven u advies over de beste keuze voor uw spoedaanvraag op dat moment. Onze medewerkers zijn dagelijks bezig met de energiemarkt en weten dus precies waar u de spoedaanvraag moet indienen. Wij zijn bereikbaar per telefoon op: 040-7200200.