Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Door over te stappen van energieleverancier
Gemiddelde besparing door goedkoopste leverancier en welkomstbonussen

Start besparen

Bespaar op
Energierekening

Bespaar honderden euro's op je Energierekening

Energie vergelijken én overstappen

Stap Gratis over via onze energievergelijker. Compleet, betrouwbaar en met de beste deals!

Bespaar honderden euro's én ontvang een gratis Sparky Energiemeter (twv € 29,95)

Meer informatie

Wat is voor uw de beste keuze voor uw energie? Dat is afhankelijk van uw woonsituatie, uw verbruik, uw wensen en of u zonnepanelen heeft of niet. Daarnaast spelen de marktontwikkelingen een belangrijke rol.

Selectie energie leveranciers

Met energie leveranciers die hun administratie, voorwaarden en communicatie goed verzorgen gaat de Vastelastenbond in onderhandeling. Wij bieden als collectief lage tarieven en voorwaarden zonder valkuilen. Met de energieleveranciers die de laagste tarieven gecombineerd met de meest gunstige voorwaarden bieden gaan wij een partnerschap aan en bieden u vervolgens de beste keus energie, stroom en gas van Nederland.

Werkwijze en samenwerkingspartners energie

Vereniging de Vastelastenbond werkt op twee manieren:

Collectieve korting bij energieleverancier: Op de Nederlandse energiemark werken we samen met Greenchoice, Budget Energie en Energiedirect.nl. Hier bieden wij onze leden collectieve korting. Dat kan zijn middels korting op het leveringstarief, vastrecht of een cashback. Over het algemeen zijn dit contracten met een langere looptijd. (2 of 3 jaar)

Elk jaar overstappen: de Vastelastenbond heeft een dienst ontwikkeld die uw energiezaken uit handen neemt en voor u elk jaar pro-actief op zoek gaat naar het beste aanbod. Dit doen wij middels de Switch Service. Het maakt ons niet uit bij welke leverancier wij u onderbrengen, als het maar de voordeligste keuze - op basis van uw situatie - is. Dit zijn contracten met een looptijd van 12 maanden.

Greenchoice

Dit is de groenste leverancier van stroom en gas van Nederland. Deze energie leverancier bestaat sinds 2001 en heeft als hoofddoel ‘het gebruik van groene stroom en gas in NL te stimuleren’. Niet alleen het gebruik van, maar ook besparing van energie verbruik voor haar klanten staat hoog in het vaandel bij deze energie leverancier. De mensen die werken voor de klanten service van Greenchoice staan bekend als meedenkend en klantgericht. Als lid van Vereniging de Vastelastenbond zult u in de praktijk echter weinig met deze energie medewerkers van doen hebben, aangezien wij fungeren als uw tussenschakel, inkoopcollectief en aanspreekpunt voor al uw vragen over groene gas en elektriciteit van leverancier Greenchoice.

Voordelen Greenchoice: Groene energie van Hollandse bodem, goede klantenservice en tussentijds opzegbaar.

Budget Energie

Budget Energie is een energieleverancier met een bijzondere visie. Ze willen weinig reclame maken, maar maken gebruik van het netwerk van andere bedrijven. U kunt Budget Energie kennen van onder andere veilingen. Deze efficiëntie zorgt voor lage energietarieven. Budget Energie maakt zo min mogelijk reclame. Ze hebben een relatief klein productassortiment en besteden geen budget aan 'onnodige' werkzaamheden.

Voordelen Budget Energie: Makkelijke online omgeving. Zeer scherpe tarieven en u kunt al 8 maanden van te voren overstappen naar Budget Energie.

Vaste energie tarieven

De keuze voor 1 jaar vast, 2 jaar vast of 3 jaar vast is aan u. De Vastelastenbond adviseert u graag, maar uw eigen voorkeur is leidend. Als u verwacht dat de energie tarieven de aankomende jaren gaan stijgen dan is een 2 jaar vast of 3 jaar vast energie contract de beste keuze. Als u verwacht dat de energietarieven dalen of gelijk blijven de aankomende tijd dan is een 1-jaars energie contract de beste keuze. Al onze energie contracten zijn gebaseerd op vaste tarieven voor stroom en gas, zodat u van te voren weet waar u aan toe bent.

Service is leidend

De Vastelastenbond streeft er naar om samen met haar partners voor energie te allen tijde bij de top-5 goedkoopste energie contracten van Nederland te horen. Echter is bij ons de energie prijs niet het enige belangrijke: wij werken alleen samen met eerlijke en klantgerichte partijen die bereidt zijn om mee te werken aan de uitgebreide service die Vereniging de Vastelastenbond haar leden wil bieden.

Honderdduizenden tevreden leden

De Vastelastenbond heeft in haar relatief korte bestaan veel stof doen opwaaien in de energiemarkt van Nederland. Wij zijn het enige inkoopcollectief dat tienduizenden tevreden leden switchte naar een voordeliger energiecontract en daarbij bovendien een weergaloze service bieden – waar de meeste Nederlandse energieleveranciers een puntje aan kunnen zuigen. Niet voor niets zijn wij één van de best beoordeelde partijen op dé onafhankelijke vergelijkingssite voor energie consumenten, energieleveranciers.nl.
Bekijk hier de beoordelingen van onze leden.

Beste keus voor stroom en gas

Wilt u ook weten of de Vastelastenbond energie contracten uw huishouden voordeel op kunnen leveren? Maak dan vrijblijvend een persoonlijke energie offerte op onze website.

Als u liever direct wilt worden aangemeld voor een van onze contracten, dan raden wij u aan te kiezen voor onze beste keus energie contracten. Voor een actueel overzicht van de beste keus energie van Nederland klikt u hier.