Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Door over te stappen van energieleverancier
Gemiddelde besparing door goedkoopste leverancier en welkomstbonussen

Start besparen

Bespaar op
Energierekening

Bespaar honderden euro's op je Energierekening

Energie vergelijken én overstappen

Stap Gratis over via onze energievergelijker. Compleet, betrouwbaar en met de beste deals!

Bespaar honderden euro's én ontvang een gratis Sparky Energiemeter (twv € 29,95)

Meer informatie

Energie veiling Consumentenbond: vind alle belangrijke informatie omtrent deze manier van energie inkopen via Vereniging de Vastelastenbond. Via deze overzichtspagina vind u de weg naar uitleg over hoe de Consumentenbond energieveiling werkt, als ook de voordelen en nadelen van deze energie veiling.

Over Consumentenbond energieveiling

De Consumentenbond organiseert voor leden van deze bond energieveilingen. Deze veilingen worden gewonnen door de partij die de laagste prijs voor de leden van de Consumentenbond kan bieden. De Consumentenbond energieveiling is een aantal maal gewonnen door NLE, ofwel de Nederlandse Energie Maatschappij.

Zowel de Nederlandse Energie Maatschappij als energieveilingen in het algemeen zijn op zijn zachtst gezegd niet de favorieten van Vereniging de Vastelastenbond. Waarom dit zo is, leest u hier en hier.

Hoe werkt Consumentenbond energieveiling

De energieveiling van de Consumentenbond werkt op basis van vrijblijvende inschrijving. Naar aanleiding van het aantal inschrijvingen doen energieleveranciers hun laagste bod voor energie.

Echter blijft er een deel van de besparing hangen aan de strijkstok van de Consumentenbond én worden deelnemers aan de veiling een aantal jaar moedwillig níet benaderd met een nieuw aanbod door de Consumentenbond. Op deze manier is de kans namelijk groter dat de deelnemers na afloop van het vaste contract overstappen, en dan gaat de energieleverancier pas écht geld aan u verdienen. Dit neigt bij ons inzien naar misleiding.

Voor- & nadelen Consumentenbond energieveiling

Bent u benieuwd wat voor u persoonlijk voordelig of nadelig is als het gaat om energieveilingen of juist andere manieren van energie afnemen? Neem dan eens contact op met de Vastelastenbond voor een vrijblijvend adviesgesprek.