• Contact
 • Opzeggen
 • Algemene voorwaarden
 • Basis informatie
 • Klachten
 • Terug
 • Energieleverancier Robin Energie, u vindt alle belangrijke informatie via hét inkoopcollectief van Nederland, De Vastelastenbond! Via deze pagina bieden wij u inzicht in de belangrijkste contact gegevens van Robin Energie, bieden we hulp bij de uitleg energierekening en geven u inzicht in ervaringen van andere consumenten omtrent energiebedrijf Robin Energie.

  Geschiedenis

  Robin Energie is opgericht in 2010, en is dus een relatief nieuwe partij onder de energieaanbieders. Robin Energie biedt zich binnen de energiemarkt aan als energiepartner voor bewindvoerders en budgetbeheerders. Ook doordat Robin energie werkt met een vaste abonnementsprijs per maand, en energie voor ‘inkoopprijzen’ aanbiedt aan haar klanten, is de werkwijze van deze leverancier anders dan de meeste andere energieleveranciers in Nederland.

  Naamgeschiedenis Robin Energie

  De naam Robin Energie is gebaseerd op sprookjesfiguur Robin Hood, die ‘rooft van de rijken en geeft aan de armen’. Of de energie via Robin energie écht het voordeligst is voor consumenten, hangt natuurlijk af van verschillende factoren. Blijf dus regelmatig  uw Robin energietarieven vergelijken met aanbiedingen in de markt.

  Overstappen Robin Energie

  Klanten van Robin Energie betalen maandelijks abonnementskosten voor energielevering. Ook wordt door Robin Energie geld in rekening gebracht voor de verbruikskosten per kWh stroom en m³ gas.

  Doordat de kosten van energie via Robin Energie jaarlijks veranderen, raadt Vereniging de Vastelastenbond alle huidige Robin Energie klanten aan om de huidige energietarieven te vergelijken met de energietarieven van Vereniging de Vastelastenbond en waar mogelijk over te stappen op een voordeligere overeenkomst. Na het vergelijken kiest u eenvoudig voor een voordeliger energiecontract, en is overstappen een fluitje van ’n cent. Vergelijk tarieven Robin Energie.

  Verhuizen en overstappen

  Als u een bestaande klant met een onbepaalde tijd energiecontract van Robin Energie bent en u gaat verhuizen, stap dan via Vereniging de Vastelastenbond over op een voordeliger energiecontract voor uw nieuwe woning. Onbepaalde tijd energiecontracten zijn namelijk in verreweg de meeste gevallen duurder dan onze vaste prijs energiecontracten. Uw verhuizing is dus een mooie gelegenheid om over te stappen op lagere energietarieven die vaststaan gedurende uw contractperiode.

  Vergelijken met andere leveranciers

  Vereniging de Vastelastenbond helpt u graag met de vergelijking tussen Robin Energie en andere energieleveranciers in de markt. Wilt meer weten over Robin Energie ten opzichte van andere energieleveranciers? Voor alle aanvullende vragen of opmerkingen over deze energieaanbieder neemt u gerust contact op met Vereniging de Vastelastenbond. 

  Contactgegevens 

  Een overzicht van de belangrijkste contact gegevens van energiebedrijf Robin Energie:

  • Telefoon: 0318 – 754 862 (Lokaal tarief. Ma t/m vrij van 8.30 – 17.00 bereikbaar)
  • E-mail: service@robinenergie.nl
  • Postadres Robin Energie
   Robin Energie
   Postbus 116
   3900 AC Veenendaal
  • Bezoekadres Robin Energie
   Robin Energie
   Industrielaan 34
   3903AD Veenendaal

  Bekijk eventueel ook de overige contact gegevens Robin Energie.

  Uitleg energierekening 

  Klanten van Robin Energie ontvangen één keer per 12 maanden een energie rekening of wel energie nota van Robin Energie. Heeft u een energie rekening ontvangen van Robin energie waar u vragen over heeft die niet naar tevredenheid worden behandeld? Neem dan contact op met de Vastelastenbond voor een heldere uitleg en eventuele tips en adviezen om uw energierekening te laten herzien door de leverancier, Robin Energie.

  Klachten en ervaringen

  Het is verstandig om de klachten en ervaringen van consumenten omtrent energie leverancier Robin Energie te lezen voordat u een energie contract afsluit. Door deze ervaringen kunt u beoordelen of een overstap naar Robin Energie een verstandige keuze is.

  Bekijk de klachten en ervaringen Robin Energie.