Contact

Neem voor vragen over je vaste lasten contact op met Vereniging de Vastelastenbond.

Neem contact op

Robin Energie vergelijken en overstappen

Energieleverancier Robin Energie In 2019 is deze energieleverancier failliet verklaard door de rechter. 

Geschiedenis

Robin Energie is opgericht in 2010, en is was een relatief nieuwe partij onder de energieaanbieders. Robin Energie bood zich binnen de energiemarkt aan als energiepartner voor bewindvoerders en budgetbeheerders. Klanten van Robin Energie klagen in 2017 over hoge termijnbedragen en jaarrekeningen die lang op zich laten wachten. En als de rekening dan komt, moeten ze opeens honderden euro's nabetalen. Doordat Robin energie werkt met een vaste abonnementsprijs per maand, en energie voor ‘inkoopprijzen’ aanbiedt aan haar klanten, was de werkwijze van deze leverancier anders dan de meeste andere energieleveranciers in Nederland. Dat heeft ze geen windeieren gelegd, want 9 jaar later werden ze failliet verklaard. 

Naamgeschiedenis Robin Energie

De naam Robin Energie is gebaseerd op sprookjesfiguur Robin Hood, die ‘rooft van de rijken en geeft aan de armen’. Of de energie via Robin energie écht het voordeligst is voor consumenten, hangt natuurlijk af van verschillende factoren. De slogan was ook power te the people. 

Overstappen Robin Energie

Klanten van Robin Energie betalen maandelijks abonnementskosten voor energielevering. Ook wordt door Robin Energie geld in rekening gebracht voor de verbruikskosten per kWh stroom en m³ gas. 

Contactgegevens 

Energiebedrijf Robin Energie was gevestigd in Veenendaal:

 • Telefoon: 0318 – 754 862 (Lokaal tarief. Ma t/m vrij van 8.30 – 17.00 bereikbaar)
 • E-mail: service@robinenergie.nl
 • Postadres Robin Energie
  Robin Energie
  Postbus 116
  3900 AC Veenendaal
 • Bezoekadres Robin Energie
  Robin Energie
  Industrielaan 34
  3903AD Veenendaal

Bekijk eventueel ook de overige contact gegevens Robin Energie.

Uitleg energierekening 

Klanten van Robin Energie ontvangen één keer per 12 maanden een energie rekening of wel energie nota van Robin Energie. Heb je een energie rekening ontvangen van Robin energie waar je vragen over heeft die niet naar tevredenheid worden behandeld? Neem dan contact op met de Vastelastenbond voor een heldere uitleg en eventuele tips en adviezen om uw energierekening te laten herzien door de leverancier, Robin Energie.

Klachten en ervaringen

Het is verstandig om de klachten en ervaringen van consumenten omtrent energie leverancier Robin Energie te lezen voordat u een energie contract afsluit. Door deze ervaringen kunt u beoordelen of een overstap naar Robin Energie een verstandige keuze is.

Bekijk de klachten en ervaringen Robin Energie.