Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Door over te stappen van energieleverancier
Gemiddelde besparing door goedkoopste leverancier en welkomstbonussen

Start besparen

Bespaar op
Energierekening

Bespaar honderden euro's op je Energierekening

Energie vergelijken én overstappen

Stap Gratis over via onze energievergelijker. Compleet, betrouwbaar en met de beste deals!

Bespaar honderden euro's én ontvang een gratis Sparky Energiemeter (twv € 29,95)

Meer informatie

Stel uw vraag over energie aan de Vastelastenbond en u krijgt snel en professioneel antwoord. De Vastelastenbond geeft onafhankelijk advies en is op de hoogte van de verschillende ontwikkelingen binnen de energie markt in Nederland.
Neem contact op met de Vastelastenbond via het contactformulier, per e-mail of met de telefoon (040-7200200) Over het algemeen heeft u binnen 24 uur antwoord op uw energie vraag.

Als u vragen heeft over energie via de Vastelastenbond, raadpleeg dan eerst onze veel gestelde vragen energie. Voor uw gemak zijn hieronder de meest voorkomende vragen alvast op een rijtje gezet.

Wat zijn de voordelen van energie via de Vastelastenbond?

De Vastelastenbond staat bekend om oplossingsgericht & actief meedenken, flexibiliteit en uiteraard de scherpe, collectief onderhandelde tarieven. De Vastelastenbond bespaart voor ruim 50.000 leden niet alleen kosten maar ook tijd.
Daarnaast houdt de Vastelastenbond de energiemarkt continu in het oog. Zodra het verstandig is om over te stappen naar een ander energie contract word er contact met u opgenomen.

De Vastelastenbond bestaat inmiddels bijna 9 jaar en in die tijd hebben we gerealiseerd dat de leden doorgaans de laagste tarieven van Nederland betalen. Dit komt doordat de Vastelastenbond namens een zeer grote groep leden onderhandeld, een lage fee hanteert, en de energie leveranciers met wie de bond samenwerkt door samenwerking besparen op marketing-, personeels- en administratiekosten.

Door wie wordt de energie geleverd?

Via stevige onderhandelingen realiseert de Vastelastenbond vaste lage energie tarieven, verbeterde klantvoorwaarden en zeer uitgebreide service afspraken voor alle aangesloten leden. Ook is de Vastelastenbond het aanspreekpunt voor de leden, contact met dure en onhandige klantenservices bij energie leveranciers behoort dus tot het verleden.
De Vastelastenbond-diensten en producten worden na een strenge selectie door samenwerkingspartners van de Vastelastenbond geleverd.

Er vindt jaar-in-jaar-uit structureel onderzoek plaats naar alle energie leveranciers in Nederland, waarna een selectie plaatsvindt van leveranciers die hun zaken op orde hebben. Met deze energie leveranciers onderhandelt de Vastelastenbond voor lagere energie tarieven, uitgebreide service en klantgerichte voorwaarden. Kijk op onze website voor een overzicht van onze huidige samenwerkingspartners en contracten.

Ik wil overstappen. Moet ik mijn meterstanden doorgeven?

U hoeft uw meterstanden bij een overstap niet direct door te geven. De meterstanden worden een paar dagen voor uw overstapdatum per e-mail opgevraagd. Vervolgens heeft u nog twee weken de tijd om de meterstanden door te geven. De beginmeterstanden die u doorgeeft zullen automatisch bij uw oude energie leverancier worden genoteerd als eindmeterstanden.

Binnenkort verhuis ik naar een nieuwe woning. Kan ik mijn energie alvast regelen?

U kunt voorafgaand aan uw verhuizing lid worden van de Vastelastenbond en een energie contract afsluiten voor uw nieuwe woning. Tijdens het aanmeldproces vult u de datum van de sleuteloverdracht in. De Vastelastenbond zorgt er vervolgens voor dat de overeenkomst met de nieuwe leverancier ingaat op de datum van uw sleuteloverdracht.

Word ik automatisch afgemeld bij mijn huidige leveranciers?

Blijft u waar u nu woont?

Dan geeft u de einddatum van uw lopende energie contract bij het aanmelden door aan de Vastelastenbond. De Vastelastenbond verzorgt uw overstap en voorkomt dat uw vorige leverancier u een overstap boete in rekening brengt, zodat u zorgeloos kunt switchen van energie leverancier.

Gaat u verhuizen?

Dan meldt u zich ten eerste af bij uw huidige leverancier door een zogenaamd 'einde leverings-bericht' te sturen met daarin uw nieuwe adres – zodat u op het juiste adres de eind afrekening energie ontvangt – en de datum waarop u uw oude woning gaat verlaten. Opzeggen kan bij de meeste energie leveranciers tegenwoordig overigens ook telefonisch en is binnen een paar minuutjes geregeld.

Tot zover het overzicht van de meest voorkomende veelgestelde vragen. Als uw vraag en antwoord hier niet tussen staan dan verwijzen wij u graag naar alle veel gestelde vragen over energie of ons contactformulier