Door over te stappen van energieleverancier
Gemiddelde besparing door goedkoopste leverancier en welkomstbonussen

Start besparen

Bespaar op Energierekening

Bespaar € 360,- op je Energierekening

Door over te stappen van energieleverancier

Gemiddelde besparing door goedkoopste leverancier en welkomstbonussen

€360,- p.j

Meer informatie

Energieleverancier Vandebron | vergelijken en overstappen

Energieleverancier Vandebron, u vindt alle belangrijke informatie via Vereniging de Vastelastenbond! Op deze pagina treft u een overzicht van de belangrijkste informatie betreffende energieleverancier Vandebron. Vind hier een korte geschiedenis, informatie over overstappen en het vergelijken van energiecontracten van Vandebron met contracten van andere energieleveranciers.

Geschiedenis Vandebron

In 2013 begint het idee van Vandebron: het rechtstreeks inkopen van energie bij energie opwekkers. Al snel vonden de mensen achter Vandebron een aantal investeerders, waaronder Dutch Greentech Fund (samenwerking tussen Rabo Groep, WNF, TU Delft & Universiteit Wageningen), Triodos Bank Groenfonds en een aantal privé-investeerders.

Naast het direct verbinden van energieverbruikers met (groene) energieproducenten, ligt er binnen Vandebron een focus op autonome energievoorziening en de overgang naar een meer duurzame samenleving en economie.

Overstappen Vandebron

Bestaande klanten van Vandebron kunnen overstappen naar een andere energieleverancier, evenals klanten van andere energieleveranciers kunnen overstappen naar Vandebron.

Het verschilt per energiecontract op welk moment men het best kan overstappen. Vereniging de Vastelastenbond raadt in elk geval aan over te stappen op het moment dat uw leverancier u variabele energietarieven aanbiedt, zodra uw vaste contract termijn is verstreken.

U kunt op dat moment bij uw eigen leverancier (Vandebron) opnieuw voor vaste tarieven te kiezen. Maar het loont vaak de moeite om óók andere energieaanbiedingen te vergelijken. Vereniging de Vastelastenbond helpt u hierbij graag, met onze eigen energievergelijker. Hiermee weet u wat de voordeligste collectieve energiecontracten ú kunnen opleveren en stapt u bovendien eenvoudig over.

Vergelijk tarieven                                                                       

Op het moment dat Vandebron u een aanbieding doet (bijvoorbeeld op straat of via internet) dan is het raadzaam de tarieven te vergelijken met energietarieven van andere Nederlandse energiebedrijven. Zo weet u zeker dat u niet te veel betaalt voor uw energie en of het aangeboden Vandebron energiecontract aansluit op uw verbruik en persoonlijke wensen.

Wij begrijpen dat dit geen eenvoudige opgave is en helpen u daarom graag. Neem gerust contact met ons op voor een vergelijking van Vandebron tarieven met andere energietarieven in de markt.

Uitleg energienota

Als u een energienota ofwel energierekening van Vandebron heeft ontvangen die onduidelijk voor u is of waar u het niet mee eens bent, dan volgt u de volgende stappen:

  • Neem contact op met Vandebron, en vraag om een duidelijk antwoord op uw vragen en opmerkingen
  • Als dit niet tot het gewenste resultaat leidt, neemt u contact op met De Vastelastenbond. Wij staan u graag bij met advies en tips omtrent uw energie rekening

Contactgegevens 

Een overzicht van de belangrijkste contact gegevens Vandebron:

  • Tel: 0 880 444 555 (lokaal tarief) Bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 18:00 uur
  • E-mail:  vragen@vandebron.nl
  • De overige contact gegevens Vandebron vindt u hier.

Als het contact met Vandebron niet verloopt zoals u wilt, dan kunt u contact opnemen met de Vastelastenbond voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Ervaringen

Wilt u een persoonlijke ervaring omtrent Vandebron delen met de Vastelastenbond? Wellicht kunnen wij u vervolgens adviseren om een en ander naar wens te laten verlopen. Wij zullen uw ervaring niet op onze website plaatsen. Neem dus gerust contact met ons op.

Meer informatie over Vandebron

Neem voor al uw vragen over Vandebron contact op met De Vastelastenbond, of klik op onderstaande links: