Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Door over te stappen van energieleverancier
Gemiddelde besparing door goedkoopste leverancier en welkomstbonussen

Start besparen

Bespaar op
Energierekening

Bespaar honderden euro's op je Energierekening

Energie vergelijken én overstappen

Stap Gratis over via onze energievergelijker. Compleet, betrouwbaar en met de beste deals!

Bespaar honderden euro's én ontvang een gratis Sparky Energiemeter (twv € 29,95)

Meer informatie

Consumenten komen bedrogen uit door hoge kosten vastrecht

Energieleveranciers verleiden de klanten met lage leveringstarieven. Hierdoor lijkt het aanbod vaak goedkoop, maar niets is minder waar. Sommige energieleveranciers hebben hoge vastrechtkosten en hiermee wordt de vergeven korting op het leveringstarief dubbel en dwars terugverdiend. 

Dit blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Er werd geconstateerd dat de leveranciers met lage tarieven hoge vastrechtkosten rekenen. Grote en duurdere leveranciers vragen meer voor gas en elektra maar minder voor vastrecht.

NL Energie duur, Greenchoice goedkoop

NL Energie rekent de hoogste kosten voor vastrecht van tien grote aanbieders in de vergelijking. De prijsvechter vraagt 168 euro bij een eenjarig contract met vaste stroom- en gastarieven. Greenchoice rekent het minst met 49 euro, peilde de Consumentenbond op 1 juli jl.

De grote energieleveranciers Eneco en Essent rekenen respectievelijk 55 en 84 euro. Relatief weinig, maar hier tegenover staan hogere stroom- en gastarieven.

Kleine afnemer moet letten op vastrechtkosten

Grootverbruikers zijn daardoor beter af met de lage energietarieven van prijsvechters, terwijl kleine afnemers zich meer kunnen focussen op lage vastrechtkosten. 

Tip van de Vastelastenbond

Bovenstaande is geen nieuws voor de Vastelastenbond. Dirk-Jan Wolfert: "Wij constateren dit al jaren. Wanneer u als consument een vergelijking maakt, wordt er geadviseerd te kijken naar de totale kosten. Dus ook het vastrecht. Dan krijgt u een totaal overzicht en kan u een weloverwogen keuze maken. Leden van de vereniging kunnen ten alle tijden het aanbod naar ons sturen voor een extra controle.

Bron: Artikel van de Consumentenbond