Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Door over te stappen van energieleverancier
Gemiddelde besparing door goedkoopste leverancier en welkomstbonussen

Start besparen

Bespaar op
Energierekening

Bespaar honderden euro's op je Energierekening

Energie vergelijken én overstappen

Stap Gratis over via onze energievergelijker. Compleet, betrouwbaar en met de beste deals!

Bespaar honderden euro's én ontvang een gratis Sparky Energiemeter (twv € 29,95)

Meer informatie

Waarom overstappen

Overstappen van energie leverancier levert u in de meeste gevallen een financieel voordeel op. De traditionele aanbieders in Nederland hebben vaak (te) veel personeel, een groot marketing budget, dure directeuren, nog duurdere kantoren en een ietwat 'logge' bedrijfsvoering. Allemaal oorzaken van de te dure tarieven die deze bedrijven hun klanten in rekening brengen.

De relatief nieuwe Nederlandse energie aanbieders kunnen door verschillende redenen lagere energie tarieven bieden dan de traditionele energie aanbieders. Onder meer door zeer slim in te kopen op de groothandelsmarkt voor energie, een gestroomlijnde bedrijfsvoering door bijvoorbeeld niet per post maar per e-mail te communiceren, goedkopere bedrijfshuisvesting en kleinere directieteams wordt de prijs voor gas en elektriciteit lager voor consumenten en bedrijven die kiezen voor deze jonge, kleinere energie bedrijven. Overstappen loont dus!

Bijkomende voordelen

Voor consumenten die om wat voor reden dan ook nog nooit eerder overstapten van energie maatschappij, valt er dus zoals gezegd financieel flink te besparen. Wanneer deze overstap door de Vastelastenbond wordt verzorgd valt er bovendien niet alleen financiële winst te halen, de service gaat er daarnaast alleen maar op vooruit.

Weinig Nederlandse energieleveranciers hebben hun klacht afhandeling, klantenservice en communicatie namelijk op het peil waarop de Vastelastenbond deze zaken handhaaft. Door zeer diepgaande service afspraken vast te leggen in de collectieve onderhandelingen met energie leveranciers worden unieke contracten en afspraken opgesteld die in het voordeel van de particuliere en zakelijke leden van de Vastelastenbond werken.
Uitgebreide Service

Bovendien treedt de Vastelastenbond op als vraagbaak, waakhond en adviseur voor alle vaste lasten. Als lid van de Vastelastenbond hoeft u in principe geen contact te leggen met bijvoorbeeld uw internet provider of energie leverancier
Naast collectieve korting bieden wij dus excellente service en complete, heldere informatie aan onze leden.

Hoe werkt overstappen

Wij vergelijken alle energieleveranciers, vergelijkingssites, veilingen en actiesites om voor jou het scherpste aanbod vast te leggen. Dit doen we niet eenmalig, maar elk jaar. We kiezen uitsluitend voor actiecontracten met een hoge welkomstkorting. Door elk jaar over te stappen bespaar je het meest. Je hoeft zelf niets te doen, want wij vergelijken energie voor jou, elk jaar weer.

Lees meer over onze dienst Energie. Vanzelf geregeld

Nadat uw aanvraag is afgerond neemt de Vastelastenbond de taak op zich om uw overstap van A tot Z te verzorgen:
Zodra wij uw aanvraag voor de dienst Energie. Vanzelf geregeld en energie contract hebben ontvangen melden wij u aan bij de energie leverancier van uw keuze.

Deze energie leverancier neemt per e-mail contact met u op om uw klantnummer en contract keuze te bevestigen. Ook wordt er een voorstel voor het te betalen voorschot gedaan. Uw voorschot is via de Vastelastenbond naar eigen inzicht aan te passen dus dit voorstel verplicht u tot niets. Via uw regionale netbeheerder wordt uw huidige leverancier op de hoogte gesteld van uw aanstaande overstap energie leverancier.

U geeft op het moment dat de nieuwe leverancier er om vraagt uw beginmeterstanden door Uw oude leverancier zal deze beginmeterstanden noteren als eindmeterstand zodat u nooit energie dubbel afrekent.
Na 4 tot 6 weken na de overstap heeft u de eindafrekening van uw vorige leverancier en is uw overstap ook administratief een feit.

Heeft u vragen met betrekking tot het overstappen naar een nieuwe energie leverancier via de Vastelastenbond? Neem contact met ons op!