Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Door over te stappen van internetprovider
Gemiddelde besparing door goedkopere provider

Start besparen

Bespaar op Internet en TV

Bespaar € 200,- op je Internet en TV

Door over te stappen van internetprovider

Gemiddelde besparing door goedkopere provider

€200,- p.j

Meer informatie

Kabel internet is breedband internet dat wordt geleverd via het traditionele kabeltelevisienetwerk. Sinds 1995 is deze manier van internet levering in Nederland mogelijk. Kabel internet is qua download (ophalen van bestanden) én upload (versturen van bestanden) over het algemeen een stuk sneller dan ADSL internet.

Hoe werkt kabel internet?

Bij kabel internet verbindingen wordt middels een kabelmodem verbinding gemaakt met het kabelnetwerk. 

Wat zijn de voor- en nadelen?


Voordelen kabel

 • Kabel internet contracten staan voor snel tot zeer snel internet met stabiele verbinding. Snelheden tot maximaal 120 Mb/s download zijn mogelijk.
 • Voor een gemiddelde prijs (t.o.v. ADSL en glasvezel) bent u altijd online én kijkt u televisie op meerdere tv-toestellen.
 • Doordat vrijwel elk adres is aangesloten op het kabeltelevisienetwerk is kabel internet op veel adressen te verkrijgen.
 • Met een bijgeleverd kabel televisie abonnement is het mogelijk om op meerdere televisies tv te kijken, zonder extra kosten.
 • De afstand tot de wijkcentrale is voor kabel internet niet van invloed op de snelheid. Het maakt dus niet uit of u in een ‘buitengebied’ woont, de snelheid is even hoog als die van aansluitingen in de stad.
 • Kabel internet aanbieders komen doorgaans stukken dichter bij de maximale download snelheid in de buurt dan ADSL aanbieders doen.

Nadelen kabel

 • Kabel internet is doorgaans duurder dan ADSL.
 • Bij een kabel internet abonnement bent u verplicht een kabel televisie abonnement af te sluiten bij dezelfde provider.
 • U bent bij een kabel internet abonnement gebonden aan uw regionale kabel provider. Er is dus geen keuzevrijheid voor kabel internet. Als u ontevreden bent over de service of andere problemen ondervindt, kunt u dus niet overstappen naar een andere kabel provider. U kunt op zo’n moment uiteraard wél overstappen naar ADSL of glasvezel via een andere provider.

Is het geschikt voor u?

Kabel internet is voor de meeste huishoudens een zeer goede optie. Met name omdat er op meerdere televisies tv kan worden gekeken, en de download- en uploadsnelheden doorgaans hoger zijn dan bij een ADSL abonnement is kabelinternet zeer geschikt voor (grotere) gezinnen. De prijs van een kabel internet abonnement is doorgaans wat hoger dan een ADSL abonnement, maar biedt zoals eerder omschreven enkele voordelen die ADSL niet biedt. Als u graag online bent, grotere bestanden download en gebruik wilt maken van meerdere televisietoestellen is kabel internet waarschijnlijk uw beste optie.

Twijfelt u tussen ADSL, kabel of glasvezel internet? Neem gerust contact op met de Vastelastenbond voor een vrijblijvend advies. De adviseurs kennen de wereld van de verschillende internet abonnementen en geven onafhankelijk advies.

Wat zijn de mogelijkheden van kabel internet?

Een kabel internet abonnement kan bestaan uit de volgende diensten of combinaties daarvan:

 • Internet
 • Internet + bellen
 • Internet + televisie
 • Internet + bellen  + televisie  (Alles-in-1)

Bekijk alle internet aanbiedingen!

  Klik hierStap over op kabel internet via de Vastelastenbond

Wilt u via de Vastelastenbond een kabel internet abonnement? Bekijk dan welke kabel aanbieder in uw postcodegebied actief  is via de Vastelastenbond kabel internet vergelijker en stap vandaag nog over!