Een firewall controleert uw inkomende en uitgaande internetcommunicatie en blokkeert ongewenste en onbekend verkeer. Maar welke firewalls zijn goed, hoe werkt een firewall en hoe houdt u ze up to date? Alle informatie over firewalls, de mogelijkheden en welke u betaalt en gratis kunt vinden treft u hier.

Goede gratis firewalls

Verreweg de meeste pc’s, laptops, tablets en smartphones hebben ingebouwde firewalls die ervoor zorgen dat het risico op virussen en hacken van uw systeem minimaal is.

Het is echter aan te raden om naast de standaard geïnstalleerde firewall ook een extra (gratis) firewall te installeren. Hiervan zijn Comodo Internet Security en AVG goede voorbeelden, ze bieden uitgebreidere bescherming en zijn zeer goed aan te passen aan uw beveiligingsvoorkeuren. Beide firewalls zijn programma’s die bovendien prima kunnen samenwerken met reeds geïnstalleerde beveiligingstools op uw internetapparaat.

Updaten van de firewall

Het updaten van firewalls die op uw internetapparatuur is geïnstalleerd – zelf gedownload of reeds bij aanschaf geïnstalleerde programma’s - gebeurt automatisch, tenzij u tijdens de installatie aangeeft dat u dit niet wilt en liever handmatig zoekt naar updates en deze installeert.

Wij raden u aan om het updaten automatisch te laten gebeuren. De wereld van internetbeveiliging en hacking is constant in beweging en het is daarom van uitermate groot belang dat u uw verbinding en persoonlijke gegevens goed beschermd blijven tegen aanvallen van onwillenden.