HTTPS staat voor HyperText Transfer Protocol Secure. Het protocol zorgt ervoor dat gegevens via internet naar websites versleuteld worden verzonden. Hierdoor is het voor kwaadwillenden moeilijker uw gegevens te onderscheppen.

Het meest gangbare protocol waarmee computers ‘communiceren’ met websites is http, dat u ook terugvindt aan het begin van elk website-adres in de adresbalk van uw browser. Bij https verbindingen wordt bovenop dat protocol óók een SSL codering gebruikt. Deze versleutelt de gegevens zodat ze zonder encryptie algoritme onbruikbaar worden.

Het HTTPS protocol wordt vooral gebruikt bij online shops, internetbankieren en betalingen per creditcard op andere websites, maar ook bij het opgeven en verzenden van persoonlijke gegevens. Wilt u op een openbaar WiFi netwerk toch gebruik maken van HTTPS? Dan kunt u VPN installeren.

Vragen over HTTPS?

Zit u met vragen over de mogelijkheden van uitzending gemist? Neem dan contact op met de Vastelastenbond via telefoonnummer 040-7200200 of stuur ons een e-mail.

Ondervindt u technische problemen met uw uitzending gemist module? Neem dan ten eerste contact op met de technische helpdesk van uw provider. Leidt dit niet tot het gewenste resultaat? Neem dan gerust contact op met de onafhankelijke adviseurs van Vereniging de Vastelastenbond.

Problemen met HTTPS?

Neem contact op met uw provider via de telefoon en kies voor technische hulp via het keuzemenu. Geef aan de medewerker van de provider uw probleem zo helder mogelijk door. Opschrijven van uw probleem voordat u belt kan helpen om het verhaal voor uzelf en de medewerker zo helder mogelijk te verwoorden.

Komt u er niet uit met uw provider? Bel dan met Vereniging de Vastelastenbond: 040-7200200. Wij helpen u graag verder met handige tips.