Wanneer u wilt overstappen naar een nieuwe provider kunt u een stappenplan volgen. Er zijn verschillende mogelijkheden waar u uit kunt kiezen. Ruim 65% van de Nederlandse huishoudens heeft een Triple play. In de volksmond ook bekend als een alles-in-1 pakket. Daarnaast zijn er ook aanbiedingen voor internet + tv pakketten, internet + bellen pakketten en een apart internet abonnement beschikbaar. De eerste twee keuzes die u moet maken wanneer u een nieuwe internetaanbieder zoekt zijn: 

  1. Weet welke abonnementsvorm uw voorkeur heeft (Alles in 1, 2-in-1 of alleen internet)

  2. Welke type aansluiting (Kabel/ADSL/Glasvezel)

Vastelastenbond geeft u een overzicht van de mogelijkheden van de internetpakketten. Er zijn verschillende pakketvormen. De bekendste en populairste is het alles in 1 pakket (triple play). Tegenwoordig is het overzichtelijk om uw internet abonnement samen met tv én bellen bij één provider onder te brengen. U ontvangt alles op één factuur en u heeft één aanspreekpunt.

Voordelen triple play of alles in 1

  • Drie losse diensten in één gezamenlijk pakket
  • Internet, tv en bellen bij één provider
  • Combinatiekorting
  • Alles op één factuur

Overige stappen bij pakketkeuze

Als u uw looptijd heeft gecontroleerd en u kunt overstappen, volg dan de onderstaande stappen:

  1. Welke snelheid u voor uw internet abonnement wilt (zowel downloaden als uploaden)
  2. Welke leveranciers kunnen welke pakketten op uw adres leveren.
  3. Vergelijk de prijs inclusief eventuele korting op jaarbasis!

Beschikbaarheid van de pakketten

Niet alle pakketten zijn overal in het land leverbaar. Dat komt omdat aanbieders elk een ander verzorgingsgebied hebben. Via onze postcodecheck kunt u zien welke aanbieders, welke pakketten én welke (breedband)verbindingen, zoals kabel, ADSL of glasvezel er specifiek op uw adres beschikbaar zijn. U kunt direct een keuze maken en dit eenvoudig via de Vastelastenbond bestellen.

Helaas is niet exact te voorspellen wanneer een pakket over verbinding van een bepaalde aanbieder in een regio beschikbaar is. Verschillende netwerkleveranciers zijn momenteel in Nederland verbeteringen aan het doorvoeren om een zo groot mogelijk dekkingsgebied te bereiken. Zodra in de planning bekend wordt wanneer een gebied dekking krijgt, zal dit ook automatisch in onze postcodecheck worden meegenomen. 

De snelheid van ADSL/VDSL-, kabel- of glasvezelinternet

Een belangrijke factor in de daadwerkelijke snelheid bij een ADSL of VDSL abonnement is de afstand tot de wijkcentrale. Vanaf 2000 meter begint de snelheid en de kwaliteit van het signaal aanzienlijk af te nemen. U kunt kiezen voor een ADSL verbinding tot een maximale afstand van ca. 7 km. Kabel en glasvezel hebben in de praktijk minder last van fysieke limieten met betrekking tot het netwerk. De glasvezel techniek voldoet anno 2016 aan de meest moderne standaarden, waardoor glasvezel -op papier- de meeste mogelijkheden voor supersnel internet lijkt te bieden in verdere toekomst. Echter betaalt u hier per maand hogere abonnementskosten voor.  

Internet abonnement vergelijken: kies Vastelastenbond

Bij veel providers heeft de Vastelastenbond aantrekkelijke kortingen en gratis opties bij het internet abonnement gerealiseerd. Wilt u een duidelijk overzicht van de mogelijkheden en wilt u op een correcte manier internet pakketten vergelijken? Doe de postcodecheck.

Chat met ons