Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Door over te stappen van internetprovider
Gemiddelde besparing door goedkopere provider

Start besparen

Bespaar op Internet en TV

Bespaar € 200,- op je Internet en TV

Door over te stappen van internetprovider

Gemiddelde besparing door goedkopere provider

€200,- p.j

Meer informatie

De Vastelastenbond geeft u een overzicht van de mogelijkheden van de internetpakketten. Er zijn verschillende pakketvormen. De bekendste en populairste is het alles in 1 pakket (triple play). Ruim 65% van de Nederlandse huishoudens heeft zo'n 'Triple play' abonnement. Tegenwoordig is het overzichtelijk om alles bij één provider onder te brengen. U ontvangt alles op één factuur en u heeft één aanspreekpunt. Wanneer u wilt overstappen naar een nieuwe provider kunt u een stappenplan volgen. De eerste twee keuzes die u moet maken wanneer u een nieuwe internetaanbieder zoekt zijn: 

  • Weet welke abonnementsvorm uw voorkeur heeft (Alles in 1, twee-in-1 of alleen internet)
  • Welke type aansluiting (Kabel/ADSL/Glasvezel)

Voordelen triple play of alles in één

  • Drie losse diensten in één gezamenlijk pakket
  • Internet, tv en bellen bij één provider
  • Combinatiekorting
  • Alles op één factuur

Overige stappen bij pakketkeuze

Als u uw looptijd heeft gecontroleerd en u kunt overstappen, volg dan de onderstaande stappen:

  • Welke snelheid u voor uw internet abonnement wilt (zowel downloaden als uploaden)
  • Welke leveranciers kunnen welke pakketten op uw adres leveren.
  • Vergelijk de prijs inclusief eventuele korting op jaarbasis!

Beschikbaarheid van de pakketten

Niet alle pakketten zijn in elke provincie leverbaar. Dat komt omdat aanbieders elk een ander verzorgingsgebied hebben. Via onze internet vergelijker kunt u zien welke aanbieders, welke pakketten én welke (breedband)verbindingen, zoals kabel, ADSL of glasvezel er specifiek op uw adres beschikbaar zijn. U kunt direct een keuze maken en dit eenvoudig via de Vastelastenbond bestellen. Wat uniek is aan de vergelijker van de Vastelastenbond is dat u ook de geschatte snelheid op het adres kan zien. De verschillende netwerkleveranciers zijn momenteel in Nederland verbeteringen aan het doorvoeren om een zo groot mogelijk dekkingsgebied te bereiken. Denk bijvoorbeeld aan 4G, uitbreiding van het netwerk of glasvezel aanleggen. Zodra bekend is wanneer een gebied dekking krijgt, zal dit ook automatisch in onze postcodecheck worden meegenomen. Zo krijgt u altijd het meest relevante resultaat te zien.

ADSL/VDSL pakket? Let op de afstand tot de wijkcentrale!

Een belangrijke factor in de daadwerkelijke snelheid bij een ADSL of VDSL abonnement is de afstand tot de wijkcentrale. Vanaf 2000 meter begint de snelheid en de kwaliteit van het signaal aanzienlijk af te nemen. U kunt kiezen voor een ADSL verbinding tot een maximale afstand van ca. 7 km. Kabel en glasvezel hebben in de praktijk minder last van fysieke limieten met betrekking tot het netwerk. De glasvezel techniek voldoet momenteel aan de meest moderne standaarden, waardoor glasvezel -op papier- de meeste mogelijkheden voor supersnel internet lijkt te bieden in verdere toekomst. Vlogen de prijzen vroegen voor de glasvezel pakketten nog door het plafond, tegewoordig zijn deze kosten ook te overzien.