Hoofdverzekerde is de term die door verzekeraars wordt gebruikt om de persoon mee aan te duiden op wiens naam een verzekeringspolis is afgesloten die voor meerdere personen (gezinsleden) geldt. De gezinsleden van de hoofdverzekerde zoals bijvoorbeeld kinderen en/of partner worden aangeduid als meeverzekerden.

Waarom kiezen voor een hoofdverzekerde?

Omdat het bij sommige verzekeringspolissen voordeliger en/of administratief handiger uitvalt om een gezin als geheel te verzekeren in plaats van het aangaan van een aparte verzekeringspolis voor alle individuele leden van het gezin.

 

Het kan dus financiële en/of administratieve winst opleveren om één of meerdere van uw verzekeringspolissen als gezin af te sluiten. Via vereniging de Vastelastenbond berekent u eenvoudig hoeveel u dit jaarlijks kan schelen. Benieuwd? Ga dan naar de verzekeringstool, bereken uw voordeel en stap vandaag nog over op een collectief voordelige gezinsverzekering via ons vertrouwde inkoopcollectief.

Vragen over voordelen van hoofdverzekerde?

Vraagt u zich af of het voor u voordelig is om (enkele van) uw polissen als gezin af te sluiten, maar weet u niet hoe u dit voor uzelf kunt bepalen? Dan helpen de onafhankelijke adviseurs van Vereniging de Vastelastenbond u graag verder. Neem contact met ons op