Onderverzekering wordt gebruikt als term door verzekeraars om aan te duiden dat een inboedel, woning of opstal méér waard is dan het bedrag waarvoor deze verzekerd zijn. Dit is ongunstig voor de consument omdat bij schade, diefstal of bijvoorbeeld brand een kleiner bedrag zal worden uitgekeerd dan de werkelijke waarde van het object of de objecten die schade hebben geleden.

Hoe voorkomt u onderverzekering?

Bij het aanvragen van een inboedel-, woonhuis- of opstalverzekering dient u de waarde van de inboedel, het woonhuis of de opstal aan te geven. Als de waarde van de inboedel, het woonhuis of de opstal tijdens de looptijd van de verzekering stijgt, bijvoorbeeld door aankopen of verkopen die de waarde van de inboedel beïnvloeden of verbouwingen aan uw woonhuis, dan is het uw eigen verantwoordelijkheid om dit bij uw verzekeraar aan te geven. De verzekeraar kan de premie in overleg verhogen of verlagen naar aanleiding van wijzigingen in de waarde van uw inboedel, woonhuis of opstal.

Vragen over onderverzekering?

Neem voor al uw vragen over verzekeringen en onderverzekering per telefoon of e-mail contact op met de ervaren adviseurs van Vereniging de Vastelastenbond. Wij helpen u graag aan de antwoorden die u zoekt! Ons telefoonnummer is 040-7200200, en daarnaast kunt u ons ook e-mailen via het contactformulier.