“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Kies voor de VasteLastenBundel

Kies voor de VasteLastenBundel<

Jouw vaste lasten onder één dak geregeld.

Eén aanspreekpunt voor je vaste lasten. Regel je energie, verzekeringen en meer via ons.

€150,- p.j

Of €15,-p.m

Meer informatie

Waar moet u op letten bij het vergelijken en overstappen van uw vaste lasten. De belangrijkste punten voor een vergelijking per dienst/product worden één voor één toegelicht.

Energiecontracten vergelijken | overstappen

Let op het energietarief per kWh en per m3, het vastrecht en de regiotoeslag. Deze onderdelen van uw energierekening bepaalt uw leverancier zelf en kunnen dus verschillen. Overige kosten zijn voor alle leveranciers gelijk. (Energiebelasting, ODE, netwerkkosten etc.) Wanneer u wilt overstappen, stelt u zich vooraf de volgende vragen:

1.       Einddatum/looptijd van uw huidige contract en eventuele opzegvergoeding?

2.       Vaste energieprijs of variabele energieprijs? 

3.       Wilt u een contract met een looptijd van 1 jaar, 2 jaar of 3 jaar?

4.       Wilt u grijze of groene energie?

5.       Is de besparing de overstap waard?

Heeft u deze vragen beantwoord, dan kunt u makkelijker een keuze maken.

TIP: Vergelijk nooit op basis van het termijnbedrag. Gebruik het correcte energieverbruik in combinatie met tarieven. Wanneer u een vergelijking maakt op basis van het maandelijkse termijnbedrag kan het zijn dat u van beide partijen niet álle kosten hebt meegenomen, waardoor u een vertekend beeld krijgt. Wilt u hulp bij het overstappen? Neem dan contact op met Vereniging de Vastelastenbond: 040-7200200

Internetcontracten (Alles- in -1 abonnementen) vergelijken

Wilt u een nieuwe provider? Betaalt u al jaren veel geld voor uw internetabonnement?  Stel uzelf bij het vergelijken van internet de volgende vragen.

1. ADSL, VDSL, kabel of glasvezel? Is snelheid belangrijk en wilt u daar meer voor betalen of volstaat een lagere snelheid?

ADSL is de langzaamste internet variant en vaak het goedkoopst, dan komt VDSL, de opvolger van ADSL. Kabel internet is erg stabiel en iets duurder. Glasvezel, is de nieuwste en snelste vorm van internet en vaak het duurst. Echter zijn er veel aanbiedingen te vinden.

2. Is het beschikbaar op uw adres? Met de internet vergelijker van de Vastelastenbond kunt u controleren of het gewenste pakket op uw adres beschikbaar is en wat de verwachte snelheid is. Bijkomend voordeel is dat u via de Vastelastenbond altijd € 20,- extra korting krijgt. 

3. Controleer de einddatum van uw huidige contract (bij overstap).

4. Nieuwe provider? Bepaal de ingangsdatum van uw nieuwe contract.

5. Regel uw aanvraag en let op telefoonnummerbehoud, extra pakketten en de kosten hiervan.

Verzekeringen vergelijken

Veel consumenten zijn oververzekerd of zelfs dubbel verzekerd. Het makkelijkste om verzekeringen te vergelijken is wanneer u de polisbladen van de huidige verzekering voor u heeft liggen. Bij het vergelijken van een verzekering moet u letten op:

  • Premie
  • Dekking
  • Voorwaarden

Andere dingen waar u op kunt letten is of de aanbieder een AFM vergunning heeft en of de procedure van schadeafhandeling duidelijk voor u is. Soms krijgt u bij verzekeraars extra korting wanneer u meerdere verzekeringen bij hen onder brengt. Gemiddeld kunt u door over te stappen van verzekeraar ca. €60,- besparen. Dat is in vergelijking met uw energierekening misschien niet veel, maar alle kleine beetjes helpen. Daarnaast is het altijd goed om 1 keer per jaar uw verzekeringen onder de loep te nemen. Al dan niet om te besparen of juist om te weten dat uw huidige verzekeringen en dekking nog aan uw situatie voldoen.

Zonnepanelen vergelijken

Bij zonnepanelen is het erg verstandig om te kijken naar de kwaliteit van het product, zoals de capaciteit (Wattpiek) van de panelen en de kwaliteit van de omvormer. (Dit is het hart van de gehele installatie) Kijk naar het totale kostenplaatje: inclusief installatie, omvormers, kabels en bevestigingsmateriaal. Neem bij uw oriëntatie ook de keurmerken en garantie van de leverancier onder de loep. 

Wilt u hulp bij het maken van een correcte vergelijking? Neem dan contact op met Vereniging de Vastelastenbond: 040-7200200.