“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | oprichter van de Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Aantal overstappers energie enorm gestegen

Vrijdag 18 november 2016 16:30Margot Boesveld

 

Nog nooit zijn er zoveel consumenten overgestapt van energieleverancier als in de afgelopen twaalf maanden. Tussen medio 2015 en medio 2016 stapte 17% van de energieconsumenten over. Consumenten die al eens zijn overgestapt, doen dit ook vaker. Ongeveer 64% van deze groep is twee keer of vaker overgestapt. Dat blijkt uit de Energiemonitor die de Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft gepubliceerd.

Door over te stappen dwingen consumenten de energiebedrijven om te concurreren. Dat leidt tot betere dienstverlening en lagere prijzen. Nederlandse consumenten kunnen tot ruim 300 euro per jaar op hun energiejaarrekening besparen. De hoogte van de besparing verschilt per looptijd van het contract. Consumenten die nog nooit zijn overgestapt, kunnen het meeste besparen.

Vergelijken aanbod van energieleveranciers

Henk Don, bestuurslid van de ACM: “De ACM vindt het belangrijk dat consumenten het aanbod van de ruim vijftig energieleveranciers onderling goed kunnen vergelijken. Daarom hebben we met de energieleveranciers afgesproken dat zij consumenten een aanbod op maat doen. Een dergelijk aanbod is beter te begrijpen en te vergelijken met andere aanbiedingen in de markt. Hierdoor kunnen consumenten makkelijker een keuze maken en overstappen.”
Uit Europese publicaties van ACER (Agency for the cooperation of energy regulators) en CEER (Council of European energy regulators) blijkt verder dat Nederland voor zowel elektriciteit als gas een van de meest competitieve markten in Europa heeft.

In Nederland stappen relatief veel consumenten over van energieleverancier. Zij kunnen daarbij kiezen uit een relatief groot aantal leveranciers en kunnen gemakkelijk prijzen vergelijken.

Lees ook: 

Ik zit wel goed-mentaliteit kost consument € 390,- euro.

Trouwen klanten betalen de hoofdprijs

 

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over

‘ik zit wel goed’ mentaliteit kost consument ca. 390 euro

Donderdag 17 november 2016 15:00

In 2014 bracht Vereniging de Vastelastenbond middels een onderzoek aan het licht dat trouwe klanten van energieleveranciers de hoogste tarieven betalen. Recente cijfers van de ING ondersteunen deze be...

Lees meer

Kleine stijging energierekening in 2017 verwacht

Vrijdag 11 november 2016 15:23

De energierekening van huishoudens gaat volgend jaar voor het eerst in lange tijd omhoog, in plaats van omlaag. Consumenten met een variabel energiecontract vanaf 1 januari gemiddeld ongeveer...

Lees meer

Eerste zorgpremies 2017 bekend gemaakt

Donderdag 17 november 2016 13:10

Inmiddels hebben een groot aantal zorgverzekeraars hun premies bekend gemaakt. Duidelijk is dat bij alle verzekeraars de premie tussen de 5 en 12 euro per maand hoger wordt.  OHRA premie stijg...

Lees meer

Nederlands zorgstelsel: "het voorbeeld van een stelsel dat werkt"

Donderdag 17 november 2016 12:47

Het zorgstelsel in Nederland doet het in vergelijking met tien andere hoogontwikkelde westerse landen goed. Dit blijkt uit een onderzoek van The Commonwealth Fund (CWF), een Amerikaanse denktank op he...

Lees meer