“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | oprichter van de Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

ACM waarschuwt voor louche abonnementen

Zaterdag 10 september 2016 14:33Margot Boesveld

 

Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) waarschuwt voor louche abonnementen op voordeelsites, winacties en zogenaamd voordelige reisjes. Bij ConsuWijzer, het consumentenloket van de ACM, zijn de afgelopen maanden veel meldingen binnengekomen over opdringerige verkopers.

De verkopers benaderen consumenten meestal telefonisch of via internet, vaak onder het voorwendsel van een prijs of een unieke aanbieding.
Het voordeel valt vaak tegen en de vrijblijvende aanbieding blijkt in werkelijkheid een abonnement. Opzeggen van het abonnement is bovendien lastig. Twee weken geleden greep de ACM in bij de aanbieder van vakantie-abonnementen Spotreis.eu. Honderden klanten die een jaarabonnement van 200 euro aangesmeerd hadden gekregen, hoeven dat door de interventie niet meer te betalen. De reisagent is gestopt met de misleidende verkoopmethoden.

De ACM adviseert consumenten niet overhaast in te stemmen met aanbiedingen die te mooi lijken om waar te zijn. U kunt zich beroepen op uw wettelijke bedenktijd. Ook kan bij telefonische verkoop binnen veertien dagen altijd een abonnement schriftelijk worden opgezegd.

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over

ACM dwingt KPN tarieven kopernetwerk te verlagen

Donderdag 08 september 2016 15:54

KPN heeft de tarieven voor het gebruik van koperen aansluitlijnen verlaagd onder dwang van toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM). Eerder had KPN deze tarieven over de periode oktober 2...

Lees meer

Zorg premie € 3,50 duurder in 2017 ( eigen risico blijft gelijk)

Donderdag 08 september 2016 14:01

De basispremie voor de zorgverzekering zal volgend jaar nauwelijks stijgen. Met een toename van ongeveer 3,5 euro zal de premie op 103 euro per maand uitkomen. Ingewijden bevestigen woensdag berichtge...

Lees meer

Tot negentig dagen per jaar geen extra kosten voor dataroaming in EU

Dinsdag 06 september 2016 15:36

Providers mogen vanaf 15 juni volgend jaar geen extra kosten in rekening brengen voor roaming in EU-lidstaten. Roaming in de EU is tot negentig dagen per jaar even duur als in Nederland. Dat staa...

Lees meer

Subsidie isolatie 2016

Zaterdag 03 september 2016 15:13

Met subsidie wordt isoleren een stuk aantrekkelijker. Vanaf 15 september 2016 kunt u zo'n twintig procent subsidie krijgen als u minimaal twee soorten isolatiemaatregelen tegelijk laat uitvoeren. ...

Lees meer