“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | oprichter van de Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Administratie EnergieFlex nog steeds niet op orde

Donderdag 07 december 2017 15:00Margot Boesveld
Energieleverancier EnergieFlex

Energieleverancier EnergieFlex

Energieleverancier EnergieFlex is door de Autoriteit Consument & Markt (ACM) opdragen om haar administratie op orde te brengen. Een van de bezwaren van de ACM is dat klanten van EnergieFlex de rekening te laat ontvangen. De achterstanden moeten op korte termijn weggewerkt worden. De ACM heeft extra voorwaarden opgenomen in de leveringsvergunning van EnergieFlex. Houdt het energiebedrijf zich hier niet aan dan kan de ACM de leveringsvergunning intrekken.

Toezicht aangescherpt

De waakhond houdt sinds december 2016 strenger toezicht op de administratieve organisatie van EnergieFlex. Helaas is sinds het toezicht van de ACM de situatie niet verbeterd. Daarom legt de toezichthouder nu een extra maatregel op.

Consument is de dupe

“Consumenten moeten er van op aan kunnen dat hun energieleverancier zijn administratie op orde heeft. Bij EnergieFlex is dat niet het geval.” Aldus een woordvoerder van de ACM. Tevens geeft men aan dat consumenten die te laat de eindnota ontvangen minder goed grip hebben op hen energieverbruik, kosten en betaalverplichtingen. Dit maakt het lastiger om te besparen op energie, zowel door minder verbruik als overstappen. De ACM roept consumenten op zich te melden als de energienota te laat verstuurd is.

Consument wordt niet afgesloten

Mocht EnergieFlex haar leveringsvergunning kwijt raken dan hoeven consumenten niet te vrezen om afgesloten te worden. Afnemers worden dan overgezet naar andere leveranciers. Waarbij men het recht behoudt om over te stappen. De betalingsverplichting tot aan de afsluiting aan EnergieFlex blijft bestaan. Omgekeerd geldt dit ook. De ACM verwacht echter dat EnergieFlex de zaken op tijd op orde heeft.

Bron: ACM

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over

OPEC afspraken verlengd, gasprijzen omhoog

Woensdag 06 december 2017 13:49

Op 30 november 2017 vergaderden de OPEC-landen in Wenen. Oliekartel OPEC en enkele samenwerkende landen, waaronder Rusland, verlengen hun afspraken over een productiebeperking voor de oliewinning tot ...

Lees meer
elektrisch rijden

'Elektrisch rijden 10 procent duurder dan rijden op benzine'

Dinsdag 05 december 2017 16:46

Rijden met een elektrische auto is 10 procent duurder dan rijden met een benzineauto. Dit blijkt maandag uit berekeningen van de ANWB, als onderdeel van een breder onderzoek naar elektrisch rijden.&nb...

Lees meer

DNB WAARSCHUWT: Einde voor de aanvullende zorgverzekeringen in zicht

Dinsdag 05 december 2017 17:01

Veel Nederlanders nemen eigenlijk alleen nog een aanvullende polis als ze verwachten van die extra zorg gebruik te maken. Sommige polissen zijn nu al zo verliesgevend voor de zorgverzekeraars, dat ze ...

Lees meer

Duurzame energie minder gewild

Vrijdag 01 december 2017 09:30

Investeren in duurzame energie is voor bijna de helft van de Nederlanders financieel niet mogelijk. Onderzoek van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat wijst dit uit. Dit is een slecht teken...

Lees meer