“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | oprichter van de Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Eneco Groep neemt de Nederlandse verkoop- en leveringsactiviteiten E.ON over

Woensdag 21 februari 2018 15:39Margot Boesveld
Eneco neemt E.ON over

Eneco neemt E.ON over

Eneco Groep neemt de Nederlandse verkoop- en leveringsactiviteiten van E.ON (Uniper Benelux) over. Daartoe hebben beide energiebedrijven vandaag een overeenkomst ondertekend. Dankzij de overeenkomst verwelkomt Eneco ongeveer 200.000 particuliere en zakelijke energieklanten van E.ON in Nederland. De overname geeft Eneco mogelijkheden om te groeien op het gebied van duurzame energie en innovatieve energiediensten.

E.ON staat bekend als de regioleverancier in Noord-Brabant. (Eindhoven en omstreken). Dat komt doordat E.ON in 2005 de Eindhovense regio leveranciers NRE en Q-Energy overnam, inclusief de klanten die hun gas en stroom bij deze leveranciers afnamen. Kees-Jan Rameau, Chief Strategic Growth Officer van Eneco Groep: "Deze overname past in onze strategie om te groeien op het gebied van klanten, innovatieve energiediensten en duurzame energie. Onze klanten verwachten naast groene stroom ook de middelen om zelf de regie te nemen over hun energie, zoals ze dat nu al kunnen doen met Toon, de slim-laden app van Jedlix of een thuisbatterij met zonnepanelen. Dankzij deze stap kunnen we straks nog meer mensen helpen met besparen en verduurzamen."

Hans Schoenmakers, Managing Director van Uniper Benelux: "De verkoop van de leveringsactiviteiten past in de strategie van Uniper voor Nederland om zich steeds meer toe te leggen op haar core business: de productie van energie en borging van de leveringszekerheid en innovatie. Wij zien de verkoop van de leveringsactiviteiten aan Eneco als een goede kans om onze bestaande klanten in Nederland ook in de toekomst op de best mogelijke manier regie te geven over hun duurzame energie."

Klanten

Voor de klanten van E.ON verandert er voorlopig niets: de contractvoorwaarden en tarieven blijven ongewijzigd. Wel worden zij op termijn klant van Eneco.
Eneco staat de laatste jaren bekend om de slimme thermostaat Toon en zet zich in voor windenergie met Eneco Hollandse Wind.

Medewerkers

Ook voor de ongeveer 200 medewerkers van Uniper, grotendeels werkzaam in Eindhoven, verandert er op korte termijn niets. De komende periode bekijken beide bedrijven hoe de activiteiten kunnen worden samengevoegd. De voorgenomen overname is onder voorbehoud van goedkeuring door de mededingingsautoriteiten. Eneco Groep en Uniper Benelux maken geen financiële details bekend over deze transactie.

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over

Te hoge WOZ-waarde 2018

PERSBERICHT Huizenbezitters en huurders de dupe van te hoge WOZ-waarde

Dinsdag 20 februari 2018 09:00

Gemeentes zitten opnieuw fout met de jaarlijkse inschatting van de WOZ-waardes. Dat blijkt uit een eerste peiling van Previcus Vastgoed en Vereniging de Vastelastenbond. ‘Veel gemeentes schatten...

Lees meer
Huizenprijzen stijgen met 7 tot 8 procent

Huizenprijzen stijgen in 2018 met 7 tot 8 procent

Maandag 12 februari 2018 17:22

Op de huizenmarkt is het plafond nog niet bereikt. Economen van Rabobank verwachten dit jaar nog een stijging van gemiddeld 7 procent. In 2017 steeg de prijs van een koopwoning gemiddeld met 7,6 proce...

Lees meer
Zakelijke stroom en gas aftrekken BTW

Vastelastenbond waarschuwt voor misleiding zakelijke energie

Dinsdag 23 januari 2018 09:42

De afgelopen weken krijgen wij veel telefoon en e-mail van consumenten die een zakelijke inschrijving hebben bij KvK. Er zijn momenteel enkele partijen actief aan het werven voor zakelijke energiecont...

Lees meer
DSW krijgt juridisch bezwaar

Juridische bezwaren voor symbolische verlaging DSW eigen risico

Maandag 22 januari 2018 12:32

De opzienbarende verlaging van het eigen risico die zorgverzekeraar DSW voor dit jaar aankondigde, stuit op juridische bezwaren. Volgens experts maakt de verzekeraar met de actie misbruik van de wet e...

Lees meer