De Vastelastenbond onderzoekt: Eneco windkrachtkorting
Vrijdag 22 september 2017 12:29:59

Hollandse windEnergieleverancier Eneco biedt middels haar HollandseWind elektriciteit contracten aan waarvan de prijs daalt als het harder gaat waaien. Men noemt dit bij Eneco ‘windkrachtkorting’. Is dit contract echt zo voordelig voor u als het lijkt?

Als inkoopcollectief ontvangt De Vastelastenbond geregeld vragen over dit contract. Onze leden vragen zich af of  HollandseWind voordeel oplevert ten opzichte van de contracten die de Vastelastenbond aanbiedt. Tijd voor een vergelijkend onderzoekje dus!

U kunt afhankelijk van de kracht van de wind € 12,- euro tot € 36,- windkrachtkorting ontvangen. De maximale korting is slechts € 36,-. Een luttele korting. Door de bijbehorende tarieven betaalt u jaarlijks namelijk te veel voor uw stroom en gas. Het verschil met het goedkoopste 1 jarige contract in de markt bijna € 400,- is.

Voorwaarden Eneco windkrachtkorting

Om te bepalen of een energiecontract daadwerkelijk voordeel oplevert, kijken we niet alleen naar de energietarieven, maar ook naar de contractvoorwaarden. Uit de voorwaarden van HollandseWind blijkt onder meer dat de minimale windkrachtkorting € 12 per jaar is. De maximale windkrachtkorting is € 36 per jaar.

Energietarieven zijn hoog

Vervolgens vergelijken we de energietarieven die worden aangeboden bij Eneco Hollandsewind met de tarieven die de Vastelastenbond aanbiedt. Omdat het voordeligste HollandseWind contract een 1-jaarscontract is, vergelijken wij dit contract met onze huidige 1-jaarscontracten bij partners Budget Energie, Energiedirect.nl en Greenchoice.

Stroom enkel tarief per kWh

€ 0,20352

Vastrecht stroom per maand

€ 3,45

Gastarief per m3

€ 0,63489

Vastrecht gas per maand

€ 3,45

Vergelijking in de markt 

Leverancier

Eneco

Budget Energie  VLB

Energiedirect.nl
VLB

Greenchoice VLB

Switch Service VLB (goedkoopste optie)

Prijs per jaar

€ 1987,08

€ 1818,63

€ 1856,32

€ 1873,23

€ 1597,72

Verschil per jaar

€ 0,-

€ 168,45

€ 130,76

€113,85

€ 389,36

Peildatum: 22-09-2017

Conclusies

Vragen of opmerkingen?

Heeft u vragen over dit artikel? Neem dan gerust contact met ons op.

Margot Boesveld
Vrolijk en een tikkeltje eigenwijs. Sinds 2013 werkzaam bij de Vastelastenbond als marketing coördinator. Expert op het gebied van alles wat er in de vaste lastenwereld gebeurt.
Wil jij altijd op de hoogte zijn van de blogs van de Vastelastenbond?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

PC Noort reageerde op Donderdag 29 mei 2014 21:44:43

L.S.,
in de bovenstaande vergelijkingen wordt niet gekeken of leveranciers investeren in het opwekken van duurzame energie of dat zij meeliften op de (over-)productie van een ander bedrijf. Dat laatste draagt op termijn volgens mij niet bij aan voldoende duurzame energie voor Nederland. Ik beschouw het als een vorm van opportunisme. De vraag die zeker in de afweging meegenomen zou moeten worden is of EnergieDirect en/of Greenchoice bv. investeren in windenergie. Ik heb ooit stroom gekocht bij Greenchoice, NLE en EnergieDirect. Ik ben m.b.t. duurzame energie wijzer geworden en heb juist vanwege het bovenstaande voor Eneco gekozen.

Joop Martinali reageerde op Dinsdag 27 mei 2014 22:23:58

Ik heb tegen Eneco gezegd daar geen klant te worden wegens Hollandse wind. Wij willen af van Holland als daar Nederland mee bedoeld wordt. Wij zijn namelijk Nederlanders weet je wel. Dat zeggen wij tegen allerlei instanties die iets Hollands hebben. Wij zijn een clubje van 50 personen die daarmee bezig zijn. Nou u nog.Houdoe...Joop.
Bekijk ook
Meer twintigers met minimumloon
Sinds het uitbreken van de economische crisis in 2008 zijn vooral meer twintigers voor een minimumloon gaan werken. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) steeg het aantal minimumloon...
Steeds meer Nederlanders wisselen van energiebedrijf
Het aantal Nederlanders dat is overgestapt naar een ander energiebedrijf, lag vorig jaar hoger dan ooit tevoren. In totaal koos 13,1 procent van de consumenten voor een andere aanbieder, tegen 12,...
Essent ZekerDalen: een voordelig energiecontract of juist niet?
Energieleverancier Essent moedigt nieuwe en bestaande klanten aan om te kiezen voor Zeker Dalen. Via spotjes op tv en een internetcampagne worden energiecontracten aangeboden met tarieven die ‘g...

Populair

Word gratis lid van de Vastelastenbond
Als lid van de Vastelastenbond begin je meteen met profiteren:
  • Gratis WOZ-waarde check
  • Advies over al je energievragen
  • Energiefeitjes & bespaartips in je mailbox
  • Jaarlijks adviesgesprek over je vaste lasten

Lees hoe we anderen hebben geholpen

10
Gewoon perfect ontzorgt.
Een uitstekende klantenservice. Op, voor mij serieuze, vragen krijg ik vlot en duidelijk antwoord.
9
Keurig geregeld
Alles keurig op tijd geregeld.
10
Geen omkijken naar
Alles prima en automatisch geregeld.
30-10-2019 Nico, Woerden
21-10-2019 Jan, Cuijk
21-10-2019 Jaap, Schiedam