Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Extreme energieprijs kost bedrijfsleven bijna 22 miljard euro

Vrijdag 01 april 2022 09:24Frank van de Ven
Door de explosief gestegen gas- en elektriciteitsprijzen moet het Nederlandse bedrijfsleven dit jaar circa 22 miljard euro extra betalen.

Door de explosief gestegen gas- en elektriciteitsprijzen moet het Nederlandse bedrijfsleven dit jaar circa 22 miljard euro extra betalen.

Door de explosief gestegen gas- en elektriciteitsprijzen moet het Nederlandse bedrijfsleven dit jaar circa 22 miljard euro extra ophoesten. In eerste instantie krijgen vooral ondernemers met variabele energiecontracten met deze prijsstijgingen te maken. Nu de oorlog in Oekraïne verder oploopt, worden nog meer ondernemingen geraakt.

De gasprijzen stijgen al sinds afgelopen zomer maar door de oorlog in Oekraïne is deze prijsstijging in een stroomversnelling geraakt. ABN AMRO verwacht dat de tarieven voor gas en elektriciteit in 2022 gemiddeld circa vijf keer zo hoog zijn als in 2019. Hoe langer de tarieven op een hoog niveau blijven, des te meer bedrijven hun eerder afgesloten vaste contracten zien aflopen waardoor zij de nieuwe hoge tarieven moeten betalen.
 

Berekening energiekosten

Bij de berekening van de extra energiekosten van circa 22 miljard euro ging men ervan uit dat het bedrijfsleven voor de helft van het verbruik variabele tarieven betaalt. Het beeld van 2022 is niet erg rooskleurig. De markt verwacht dat de tarieven voor gas en elektriciteit in ieder geval tot de lente van 2023 niet of nauwelijks zullen dalen. De hoge prijzen hangen samen met de onzekerheid in de markt als het om de gasvoorraden gaat. De recente verlaging van de energiebelasting heeft een licht positief effect op het bedrijfsleven. Die verlaging is voornamelijk voordelig voor kleine ondernemingen en huishoudens. Grootverbruikers vallen buiten deze maatregel.
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over