“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | oprichter van de Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

‘Grens Nationale Hypotheek Garantie moet verhoogd worden’

Donderdag 14 juli 2022 10:38Frank van de Ven
De grens voor een hypotheek met NHG ligt momenteel op 355.000 euro en moet volgens een voorstel verhoogd worden naar 440.000 euro.

De grens voor een hypotheek met NHG ligt momenteel op 355.000 euro en moet volgens een voorstel verhoogd worden naar 440.000 euro.

De maximale waarde waarvoor mensen een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) kunnen afsluiten, moet volgend jaar verhoogd worden naar 440.000 euro. Vereniging Eigen Huis (VEH) doet een beroep op minister Hugo de Jonge van Volkshuisvesting en de organisatie achter NHG.

De grens voor een hypotheek met NHG ligt momenteel op 355.000 euro. Maar VEH stelt dat de gemiddelde woningprijs in het tweede kwartaal naar 448.000 euro is gestegen. Starters kunnen nu nauwelijks gebruikmaken van de NHG. Deze garantie zorgt ervoor dat starters een lagere rente kunnen krijgen, maar is tegelijkertijd ook een vangnet voor het geval de huizenprijzen dalen. De NHG voorkomt dat huizenkopers met een restschuld blijven zitten.

VEH is op het bedrag van 440.000 euro uitgekomen omdat de vrijstelling van overdrachtsbelasting voor huizenkopers tot 35 jaar volgend jaar naar dat bedrag wordt verhoogd. De bond voor huizenbezitters is van mening dat NHG genoeg geld in kas heeft om de hogere risico's die bij die verhoging horen te dragen.


Hypotheek grootse vaste last

De hypotheek is voor veel mensen de grootste vaste last. Dat is dan ook precvies de reden dat de Vastelastenbond de handen ineen heeft geslagen met Buurtmannen Verzekeringen & Hypotheken. Onze partner geeft vrijblijvend hypotheekadvies en legt in begrijpelijke taal uit wat je kunt verwachten als je van hypotheekverstrekker wisselt en wat de voordelen zijn. Uiteraard komen ook de nadelen aan bod. Je ontdekt waar je aan toe bent en of besparingsmogelijkheden voor jou zijn weggelegd.

Deel dit artikel

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over

Door de explosief gestegen gas- en elektriciteitsprijzen moet het Nederlandse bedrijfsleven dit jaar circa 22 miljard euro extra betalen.

Extreme energieprijs kost bedrijfsleven bijna 22 miljard euro

Vrijdag 01 april 2022 09:24

‌ Door de explosief gestegen gas- en elektriciteitsprijzen moet het Nederlandse bedrijfsleven dit jaar circa 22 miljard euro extra ophoesten. In eerste instantie krijgen vooral ondernemers m...

Lees meer
Oprichter Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond blikt terug op de afgelopen 17,5 jaar.

Achttien jaar De Vastelastenbond: vanuit idealisme naar ideale besparingen

Dinsdag 23 november 2021 17:30

‌ De Vastelastenbond blaast volgend jaar achttien kaarsjes uit. Oprichter Dirk-Jan Wolfert heeft geen plannen om dit jubileum te vieren en bedenkt liever nóg meer manieren om zijn klanten te h...

Lees meer
Let op: er zijn mensen die zich ander voordoen

Waarschuwing voor verkopers die onze naam misbruiken

Maandag 02 december 2019 15:53

Onze goede naam wordt misbruikt… We willen je waarschuwen voor aanbieders die bellen en zich voordoen als de Vastelastenbond. Steeds vaker krijgen we hier klachten over. De verkopers ku...

Lees meer
Kabinetsplannen Prinsjesdag hebben invloed op alle inkomensgroepen

Financiële veranderingen in 2020

Dinsdag 17 september 2019 16:00

Elk jaar zijn er veranderingen die van invloed zijn op jouw portemonnee. En dit jaar lijkt de koopkracht een belangrijk punt op de agenda van het kabinet. De coalitie is het eens over belastingplanne...

Lees meer