Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

‘Grens Nationale Hypotheek Garantie moet verhoogd worden’

Donderdag 14 juli 2022 10:38Frank van de Ven
De grens voor een hypotheek met NHG ligt momenteel op 355.000 euro en moet volgens een voorstel verhoogd worden naar 440.000 euro.

De grens voor een hypotheek met NHG ligt momenteel op 355.000 euro en moet volgens een voorstel verhoogd worden naar 440.000 euro.

De maximale waarde waarvoor mensen een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) kunnen afsluiten, moet volgend jaar verhoogd worden naar 440.000 euro. Vereniging Eigen Huis (VEH) doet een beroep op minister Hugo de Jonge van Volkshuisvesting en de organisatie achter NHG.

De grens voor een hypotheek met NHG ligt momenteel op 355.000 euro. Maar VEH stelt dat de gemiddelde woningprijs in het tweede kwartaal naar 448.000 euro is gestegen. Starters kunnen nu nauwelijks gebruikmaken van de NHG. Deze garantie zorgt ervoor dat starters een lagere rente kunnen krijgen, maar is tegelijkertijd ook een vangnet voor het geval de huizenprijzen dalen. De NHG voorkomt dat huizenkopers met een restschuld blijven zitten.

VEH is op het bedrag van 440.000 euro uitgekomen omdat de vrijstelling van overdrachtsbelasting voor huizenkopers tot 35 jaar volgend jaar naar dat bedrag wordt verhoogd. De bond voor huizenbezitters is van mening dat NHG genoeg geld in kas heeft om de hogere risico's die bij die verhoging horen te dragen.


Hypotheek grootse vaste last

De hypotheek is voor veel mensen de grootste vaste last. Dat is dan ook precvies de reden dat de Vastelastenbond de handen ineen heeft geslagen met Buurtmannen Verzekeringen & Hypotheken. Onze partner geeft vrijblijvend hypotheekadvies en legt in begrijpelijke taal uit wat je kunt verwachten als je van hypotheekverstrekker wisselt en wat de voordelen zijn. Uiteraard komen ook de nadelen aan bod. Je ontdekt waar je aan toe bent en of besparingsmogelijkheden voor jou zijn weggelegd.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over