Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Kies voor de VasteLastenBundel

Bespaar € 360,- op je Energierekening

Besteed je vaste lasten uit 

Besteed het regelen en bewaken van je vaste lasten uit aan onze experts. Profiteer altijd van de beste prijs en voorwaarden! Geen gedoe én meer vrije tijd voor slechts:

€15,- p.m.

(of €150,- p.j.)

Meer informatie

Buurtmannen Hypotheken & Verzekeringen werkt samen met Vastelastenbond

Maandag 04 april 2022 12:53Frank van de Ven
Wanneer je wilt onderzoeken of je hypotheek goedkoper kan, staat Buurtmannen Hypotheken & Verzekeringen voor je klaar.

Wanneer je wilt onderzoeken of je hypotheek goedkoper kan, staat Buurtmannen Hypotheken & Verzekeringen voor je klaar.

Voortaan kun je ook voor hypotheekadvies bij de Vastelastenbond terecht. Wanneer je wil onderzoeken of je hypotheek goedkoper kan, staat onze partner Buurtmannen Hypotheken & Verzekeringen voor je klaar. Voor de Vastelastenbond is deze samenwerking heel logisch, omdat de hypotheek voor veel mensen de grootste vaste last is. Oprichter Joep Janssen vertelt meer over de dienstverlening van Buurtmannen Hypotheken & Verzekeringen.
 

 
 

Wie zijn de Buurtmannen eigenlijk?

“Buurtmannen is opgericht door Edwin (van der Burgt. red) en ik. Wij zijn twee ervaren financiële experts die zijn gespecialiseerd in hypotheek en verzekeringen. Dat doen we niet zoals andere adviseurs of banken.”
 


Wat maakt jullie advies dan anders en waarmee onderscheidt jullie dienstverlening zich?

“Wij werken volledig onafhankelijk en zijn niet gebonden aan bepaalde verzekeringen of hypotheken. Onze adviezen zijn dus altijd volledig op jouw situatie afgestemd. Een hypotheek of een verzekering moet precies bij jouw persoonlijke situatie passen. Wij willen financiële rust bieden voor nu én in de toekomst. Dat is niet altijd in één dag geregeld en kost nu eenmaal tijd. Voordat we de juiste beslissing kunnen maken, willen we jou eerst goed leren kennen. Dat doen we door goed naar je te luisteren om vervolgens die juiste invulling te vinden. Korte lijnen zijn belangrijk om snel te kunnen schakelen als dat nodig is. Je kunt ons dus altijd bellen ook ’s avonds of in het weekend.”
 


Hypotheken zijn complex. Hoe zorg je ervoor dat je dit toch wel moeilijke verhaal duidelijk overbrengt?

“Door uitgebreid de tijd te nemen voor onze klanten. We begrijpen dat je met vragen zit. Als jij voor de eerste keer een huis gaat kopen, ben je vast benieuwd hoeveel je precies kunt lenen. En welke keuzes je allemaal hebt. Het is een spannende tijd en je wilt beslagen ten ijs komen. Geen zorgen: bij ons krijg je geen saaie spreekbeurt over alle soorten hypotheken, maar een helder en begrijpelijk gesprek zodat je precies weet welke opties je hebt. En dat zijn er vaak genoeg! Wij werken namelijk volledig onafhankelijk en kunnen samenwerken met iedere bank die bij jou past.”
 


Waar moet je beginnen als je overweegt een woning te kopen?

“Het begint met oriënteren. Misschien heb je al een huis op het oog en wil je weten of je dat kunt kopen. Het kan ook zijn dat je eerst een beeld wilt van hoeveel je kunt lenen en dan pas op zoek gaat naar jouw droomhuis. Welke weg jij ook kiest: de eerst stap is contact leggen met een hypotheekadviseur. Bij ons krijg je een geheel vrijblijvend oriëntatiegesprek in begrijpelijke taal. Wij nemen de tijd voor je omdat we jou goed willen leren kennen. Ons doel is om jouw wensen in kaart te brengen zodat we jou precies kunnen uitleggen wat voor huis jij kunt kopen.”
 

Wat komt er aan bod in een hypotheekgesprek?

“Als je te maken hebt met een bestaande woning en hypotheek is het slim om eerst alle opties te onderzoeken. Misschien is het afsluiten van je eerste hypotheek alweer even geleden en vraag je je af hoe dat ook weer precies zat met al die vormen. Geen zorgen! Wij praten jou in een geheel vrijblijvend gesprek zo weer bij. Na afloop weet jij precies welke opties je hebt en wat het beste bij jou past. En daarin laten wij ons niet beperken in de keuzemogelijkheden omdat wij volledig onafhankelijk werken. Hoe lang dat gesprek duurt, maakt niet uit want we nemen alle tijd voor jou. Je kunt ons ieder moment bellen, appen, mailen of langskomen. We staan letterlijk dag en nacht voor je klaar. We heten niet voor niets Buurtmannen Hypotheken & Verzekeringen omdat we altijd in de buurt zijn!”
 


Hoe werkt het als je jouw hypotheek wilt oversluiten?

“Heeft jouw buurman een lagere rente en wil jij dat ook? Het kan ook zijn dat je al jaren een hypotheek hebt waarvan de vorm niet meer bij jou past omdat je bijvoorbeeld liever wilt gaan aflossen of juist beleggen. In bovenstaande gevallen kan het interessant zijn om je hypotheek te laten oversluiten. Bij een mogelijke overstap moet je wel rekening houden met eventuele boetes. Om te kijken of een overstap interessant is, maken we voor jou een heldere en volledige analyse. Het voordeel is dat wij volledig onafhankelijk zijn en kunnen samenwerken met iedere bank die bij jou past.”
 


Hoe gaat die analyse precies in zijn werk?

“Deze analyse krijg jij helemaal gratis van ons. Na afloop weet jij precies of het interessant is om jouw hypotheek over te sluiten. Met die kennis kun jij zo snel mogelijk profiteren van die lagere lasten of van die andere hypotheekvorm die beter bij jou past.”
 


Zijn er nog specifieke verzekeringen nodig als je een hypotheek afsluit?

“Het afsluiten van een levensverzekering raden wij ten zeerste aan. Het is een verzekering waar je misschien liever niet aan denkt maar toch is het goed om hierover te praten als je een hypotheek afsluit. Je kunt een hoop ellende besparen door deze moeilijke zaken bespreekbaar te maken met je partner. Wat doe je bijvoorbeeld als één van jullie onverwacht komt te overlijden? Het liefst wil je natuurlijk dat de ander dan zonder problemen in het huis kan blijven wonen. Daarom sluiten veel mensen vaak samen met de hypotheek een levensverzekering af. Dit nemen wij dan ook standaard mee in ons hypotheekadvies en ook daarvoor betaal je niets extra’s.”
 


Wat zijn de vervolgstappen als je een levensverzekering wilt afsluiten?

“Wij werken samen met verschillende verzekeraars. Hiermee ben je er altijd zeker van dat je de juiste prijs en kwaliteit krijgt als klant. Via ons sluit je je verzekering af bij een van deze partijen. Het voordeel is dat je ons altijd snel kunt bereiken. Je belt op vrijdagavond of je loopt binnen op zaterdagmiddag: wij regelen het. Zo weet jij altijd zeker dat het goed is geregeld.”
 
  
 
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Vaste lasten | Geldzaken

Voortaan kun je ook voor hypotheekadvies bij de Vastelastenbond terecht. Oprichter Dirk-Jan Wolfert vertelt waarom hij zo blij is met deze toevoeging.

Voortaan kun je ook voor hypotheekadvies bij de Vastelastenbond terecht

Donderdag 31 maart 2022 13:49

‌Het motto van de Vastelastenbond is ‘Nooit meer last van je vaste lasten’ en daar houdt de consumentenorganisatie zich aan want voortaan kun je ook voor hypotheekadvies bij de Vast...

Lees meer
We zoeken een nieuwe collega die blij wordt van klanten helpen!

Kom jij ons Customer Care Team versterken?

Woensdag 09 maart 2022 09:28

‌De Vastelastenbond is op zoek naar een enthousiaste, leergierige en ambitieuze Customer Care Medewerker. Als jij net als wij klanten blij wilt maken, is deze baan op jouw lijf geschreven! Wij ...

Lees meer
In dit blog beantwoordt het Customer Care Team van de Vastelastenbond zeven veelgestelde vragen.

Customer Care Team beantwoordt de zeven meest gestelde vragen

Dinsdag 08 maart 2022 14:37

‌Het Customer Care Team van de Vastelastenbond heeft het razend druk en kan klantvragen helaas niet zo snel beantwoorden als gehoopt. Om onze klanten tegemoet te komen, hebben we de meest geste...

Lees meer
Belasting doen, is niet leuk maar dankzij deze tips wel gemakkelijker!

Blauwe envelop op de mat? Check deze Belastingtips!

Woensdag 02 maart 2022 08:48

‌Waarschijnlijk is de befaamde blauwe envelop al bij jou op de mat gevallen en ben je de benodigde documenten aan het verzamelen. Voor 1 mei moet je aangifte doen dus je hebt nog even de tijd. E...

Lees meer