Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Kies voor de VasteLastenBundel

Bespaar € 360,- op je Energierekening

Besteed je vaste lasten uit 

Besteed het regelen en bewaken van je vaste lasten uit aan onze experts. Profiteer altijd van de beste prijs en voorwaarden! Geen gedoe én meer vrije tijd voor slechts:

€15,- p.m.

(of €150,- p.j.)

Meer informatie

Grote groep Nederlanders financieel kwetsbaar

Maandag 27 januari 2020 15:26Margot Boesveld
1 op de 7 Nederlanders heeft geen spaargeld voor grote onverwachte uitgaven

1 op de 7 Nederlanders heeft geen spaargeld voor grote onverwachte uitgaven

Een deel van de Nederlandse bevolking kan zich financieel weinig tegenslag veroorloven. Vooral huurders, alleenstaande ouders en personen die al rood staan op de betaalrekening zijn financieel kwetsbaar. 1 op de 7 Nederlanders kan geen 2.000 euro opbrengen in het geval van financiële tegenslag.  Dit betekent dat hoewel Nederlanders over het geheel genomen bekend staan als een spaarzaam volk, circa een miljoen Nederlandse gezinnen zich in een financieel kwetsbare positie bevinden. De Nederlandse Bank geeft aan dat er in deze gevallen geen financiële stabiliteit is.

Personen die het bedrag wel rond kunnen krijgen, kunnen vaak terugvallen op de eigen spaarrekening. Maar een op de zes moet voor dit bedrag een beroep doen op familie en vrienden. Verder gebruiken mensen in dat geval een creditcard, gaan ze leningen aan of verkopen ze bezittingen. 

Vergeleken met de financiële crisis zijn Nederlanders volgens DNB inmiddels minder kwetsbaar. Ook doen we het niet slecht in vergelijking bij andere landen zoals de VS, Duitsland en Frankrijk. Nederlanders staan over het geheel genomen bekend als een spaarzaam volk, maar toch is het weinig geruststellend dat ondanks meerdere jaren met een gunstige economische ontwikkeling en een dalende werkloosheid nog steeds een substantiële groep Nederlanders financieel kwetsbaar is bij onvoorziene gebeurtenissen, aldus de centrale bank.

De buffer van 2.000 euro die DNB hanteert, is kleiner dan de financiële reserves die het Nibud adviseert. Bij een inkomen op bijstandsniveau adviseert Nibud een buffer van minimaal 3.500 euro.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Vaste lasten | Geldzaken

Toename verborgen gebreken door krapte woningmarkt. Wat te doen bij een verborgen gebrek?

Toename verborgen gebreken door krapte woningmarkt

Maandag 27 januari 2020 14:08

Meer dan 67% van de starters op de huizenmarkt is bang om een huis te kopen waar vanalles mis mee blijkt te zijn. En dat is niet onterecht. Het komt steeds vaker voor dat er een woning wordt gekoc...

Lees meer
Met een gemiddeld bruto inkomen van € 36.500 kom je op de woningmarkt nergens.

Aanbod van woningen onder 250.000 gehalveerd

Donderdag 23 januari 2020 18:13

Met een gemiddeld bruto inkomen van € 36.500 kom je op de woningmarkt nergens. Het aantal betaalbare woningen van 250.000 in het afgelopen jaar 50% afgenomen. Van 22.000 in 2018 naar 13.500 ...

Lees meer
De kans op huurtoeslag in 2020 neemt toe door verandering inkomensgrens

Meer huurders recht op huurtoeslag vanaf 1 januari

Woensdag 15 januari 2020 17:05

Doordat de harde inkomensgrens voor huurtoeslag is komen te vervallen komen meer mensen in aanmerking voor huursubsidie. Heb je een bruto jaarsalaris € 15.000 en € 27.000 euro en woon je in ...

Lees meer
Sinds 2007 zijn de gemeentelijke lasten niet meer zo sterk gestegen.

Recordstijging gemeentelijke woonlasten. Sterkste stijging sinds 13 jaar

Woensdag 15 januari 2020 12:30

De gemeentelijke woonlasten stijgen in 2020 sterk. Voor huurders gaat het om een stijging van 5,1 procent, voor woningeigenaren om 4,3 procent hogere lasten. Dat blijkt uit onderzoek van COELO. Geme...

Lees meer