Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op je Zorgverzekering

Bespaar op je Zorgverzekering

Door over te stappen van zorgverzekeraar

Gemiddelde besparing door gebruik te maken van een voordeligere zorgverzekering

€150,- p.j

Start besparen

Meer informatie

Grote zorgen over zorgverzekering minima

Woensdag 15 augustus 2018 11:00Margot Boesveld
zorgverzekering minima onder druk

zorgverzekering minima onder druk

Er zijn grote zorgen bij gemeenten over de collectieve zorgverzekering voor minima. Zilveren Kruis en Menzis trekken zich in een aantal gemeenten terug. In diverse gemeenten moeten uitkeringsgerechtigden en mensen met een laag inkomen op zoek naar een andere oplossing. Dat is niet altijd eenvoudig.

Financiele problemen

Doordat de gemeente een financiële bijdrage levert aan de gemeentepolis zijn de kosten voor de inwoner lager. Ook het eigen risico is lager of nul. De minima maken dan ook massaal gebruik van deze polissen.

Gemeenten zijn nu bang dat er betalingsachterstanden ontstaan en/of mensen zich niet goed verzekeren. Men verwacht hierdoor een toename aan zorgmijding en beroep op de bijzondere bijstand.

Zilveren Kruis en Menzis stoppen

Zilveren Kruis stopt met een aantal polissen, omdat deze niet kostendekkend zijn. Ook Menzis heeft contracten met een dertigtal gemeenten stopgezet. Eindhoven, Hilversum en Almere hebben hier o.a. mee te maken.

Zorgverzekering 2019

Op 18 september maakt de overheid bekend hoe de zorgverzekering voor 2019 eruit gaat zien. De verwachting is dat DSW traditioneel een week later haar premie bekendmaakt. Duidelijk is al wel dat het eigen risico gelijk blijft.

Bron: Zorgwijzer

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Peter

Net bericht van gemeente Zwolle ontvangen dat Zilveren kruis stopt met collectieve zorgverzekering van de gemeente...... Schandalig dat de overheid hier geen stokje voor steekt, dat het niet begaan is met het wel en wee van zn burgers. Het wordt steeds duidelijker dat het gaat om WINST WINST WINST in het cirkeltje van Pharmacie-Verzekeraars- Overheid. Ze hebben alleen belang bij elkaar en niet bij de burgers/patienten.
Wanneer komt iedereen in Nederland nu eens in opstand tegen deze praktijken?? Of is het een goed idee dat de eigen bijdrage gerelateerd wordt aan de inkomsten......Ben benieuwd of de beter bedeelden onder ons dan ook stil blijven.

Dinsdag 06 november 2018 12:49

Elma

Het is schandalig dat in Nederland alle voorzieningen zo duur worden gemaakt dat ze niet meer voor iedereen toegankelijk zijn. Ik zit al een paar jaar te puzzelen over hoe en wanneer het mogelijk wordt om 2 kiezen en 2 tanden te laten behandelen. I.v.m. flinke tandvleesontstekingen ben ik enkele kronen en bijna al mijn kiezen verloren. Ik eet al ruim 4 jaar aangepast en verslik mij vaak bij het eten, omdat er te grote lege plekken in mijn gebit zitten. Ik betaal me blauw aan de mondhygiëniste, 3 jaar geleden betaalde ik ongeveer 120 euro voor het noodzakelijk professioneel laten reinigen van mijn gebit en tandvlees. Let op!! Nu betaal ik 22 euro per tand en per kies!! De politiek zei dat per product betalen de zorgkosten omlaag zou brengen, nou mooi niet, juist vertienvoudigd!! Wat een oneerlijke voorwendselen, allemaal leugenaars in de politiek, alles in het voordeel voor de mensen die gewoon zorgeloos voor alles wat nodig is kunnen betalen. Ik hoop dat ik misschien in 2019 de financiële middelen bij elkaar kan sparen voor een afspraak met mijn tandarts voor de 4 oh-zó nodige behandelingen en maar hopen dat ik geen nieuwe ontstekingen meer krijg, in ieder geval niet dit jaar! OMG!!!

Maandag 20 augustus 2018 21:43

F.Ulrich

Ik heb het probleem van het vergroeien van mijn vingers, deze trekken krom en ik kan ze niet meer recht buigen. Hier moet ik aan worden geopereerd helaas kan ik dat niet laten doen van wegen de eigen bijdrage.
Ik betaal nog voor vorig jaar en als ik mij laat helpen dan moet ik ook weer betalen wat ik niet in een keer kan, zo stapelt de zorg schuld zich op,
en is dan niet meer te betalen voor mij.
Dit houdt in dat ik met mijn misvorming van mijn hand moet blijven rondlopen. Het trieste is dat ik moet mee betalen voor de zorg van mensen die de zorg gratis verstrekt krijgen terwijl ik zelf de zorg niet kan krijgen die ik nodig heb.

Maandag 20 augustus 2018 09:37

Bert van Landeghem

1 nationaal zorgfonds (FNV, SP). Laat je niet gek maken met opmerkingen zoals:"terug naar het ziekenfonds". Het nationaal zorgfonds kan hier niet mee vergeleken worden. Ook gaat men hier zeer zeker niet mee terug in de tijd!

Maandag 20 augustus 2018 08:27

F.G.H.van Kralingen

Krijg niet de indruk dat we met het huidige ziektekosten verzekering beter uit zijn dan vroeger met de verplichte verzekering.
Door meer concurentie zouden de kosten omlaag moeten gaan,dat was de rede.
Door betere afspraken en controle met medicijn leveranciers en bezuinigingen (niet op personeel)in de gezondheids zorg , moet een goede besparing tot de mogenlijkheden behoren.
Ga eens met een goede stofkam door de organisatie's heen.
Waarom zijn er zo veel ziektekosten verzekeringen?
Onze gezondheid zorg is fantastisch , onze ziekenhuizen zijn misschien wel de beste ter wereld,maar de verstrekte medicijnen zijn wel de duurste ter wereld.

Donderdag 16 augustus 2018 11:06

Henri

Helemaal mee eens.

Donderdag 16 augustus 2018 10:50

De Vries

Nu dit gelezen te hebben dat Zilveren Kruis Achmea en Menzis stoppen met de samenwerking met de gemeenten, i.v.m. de samenwerking voor de minima en de problematiek hierin, mijn inziens is het beter om helemaal te stoppen met dit onnozele systeem.

Sinds de invoering zijn er duizenden mensen hierdoor in de problemen gekomen en zitten nu met de gevolgen hiervan.
Ook ik ben hier slachtoffer van geworden.
En zit nu weer met problemen door gemaakte fouten door Zilveren Kruis Achmea die hun eigen fouten niet willen inzien. De administratie klopt van geen kanten.

Ik zeg op mijn beurt, stop met dit systeem van zorgverzekeringen. Terug naar af zoals het vroeger was. Gewoon verplicht verzekerd. En dan wel zonder enige betaling. Gratis zonder enige vorm van kosten. Laten we gewoon met z'n allen zoals vroeger een kleine bijdrage betalen bij het afhalen van medicatie. € 2,50 per medicijn of zo.

Dat is beter te doen en kan iedereen gewoon weer naar de dokter gaan.

Den Haag moet opstaan en het opnemen voor de bevolking. Laten ze alle schulden die hierdoor zijn ontstaan geheel kwijtschelden. Kijk eerst naar je eigen mensen en dan pas naar andere landen. Eerst opkomen voor je eigen bevolking en land.

Donderdag 16 augustus 2018 08:08

Plaats een reactie

Lees meer over Zorgverzekering

Nederlander betaalt te veel voor zorgverzekering

Nederlander betaalt onnodig te veel voor zorgverzekering

Woensdag 25 juli 2018 10:10

Veel Nederlanders betalen onnodig te veel voor hun zorgverzekering. Een goede keuze kan de consument tot wel 93 euro opleveren. Belangrijkste oorzaak is dat het moeilijk is om alle zorgverzekeringen g...

Lees meer
Zorgverzekering 2019 aanpassingen

Eerste aanpassingen zorgverzekering 2019 bekend

Woensdag 04 juli 2018 09:11

De overheid heeft de eerste veranderingen voor de basisverzekering van 2019 bekend gemaakt. Onderstaand een overzicht van de wijzigingen. De overige veranderingen worden in september verwacht tijdens ...

Lees meer

De instinkers, do's en dont's zorgverzekering

Zaterdag 22 oktober 2016 12:56

Vanaf half november zijn alle premies voor de zorgverzekering van volgend jaar bekend. Naar verwachting gaan de premies flink stijgen ten opzichte van dit jaar. Ga niet zomaar akkoord met het nieuwe v...

Lees meer
Wanprestaties Nederlandse Zorgautoriteit

Verzekeraars woest op NZa | NZa wordt op de vingers getikt

Vrijdag 15 januari 2016 14:34

De drie grootste zorgverzekeraars van Nederland hebben de toezichthouder Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) voor de rechter gesleept omdat deze hun wanprestaties wereldkundig maakte.  Dit had succe...

Lees meer