Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op jeAutoverzekering

Bespaar € 200,- op Verzekeringskosten

Ongeremd besparen

Besteed je autoverzekering aan onze experts uit en profiteer altijd van de beste dekking! Geen gedoe en meer vrije tijd voor:

€5,- p.m.

(of €50,- p.j.)

Meer informatie

Hoe kan ik het beste pechhulp regelen?

Dinsdag 27 juli 2021 12:38Frank van de Ven
Pechhulp auto in Frankrijk voor auto en caravan?

Pechhulp auto in Frankrijk voor auto en caravan?

‌Klantvraag: Moet ik pechhulp bij eigen verzekeraar of via de ANWB regelen?

Pechhulp kun je regelen via je garage, als losse pechhulpdienst óf als aanvullende dekking bij je autoverzekering. Ook op de reisverzekering is een module mogelijk voor pechhulp (automobilistenhulp). 

Wat is de beste keuze voor pechhulp?

De afgelopen weken vroeg een aantal leden ter voorbereiding op de vakantie hoe het zit met de autoverzekering tijdens de vakantie. Wat moet je doen als je onderweg stil komt te staan vanwege een defect aan je auto? Meneer Nelissen vroeg zich dit ook af en nam contact met ons op om zijn nieuwe auto te verzekeren.

Klantenservicemedewerkster Mireille heeft meneer Nelisen telefonisch van advies voorzien. Ze vroeg hem of hij de module Pechhulp wilde toevoegen aan zijn autoverzekering. Hij gaf hierbij aan dat hij lid is van de ANWB-wegenwacht en dat dit niet nodig was. Toch hebben we alles even onder de loep genomen, zodat hij een weloverwogen keuze kan maken. 

Meneer Nelissen heeft een pakket van €10,92 per maand bij de ANWB, maar gaat nooit naar het buitenland en heeft geen aanhanger. Mireille maakte daarom toch een premieberekening en samen kwamen ze tot de conclusie dat een extra module van €3,22 op de autoverzekering de perfecte oplossing zou zijn. Daarmee bespaart hij €92,40 op jaarbasis! Het zal je dan ook niet verbazen dat meneer Nelissen heeft gekozen voor de module Pechhulp via de autoverzekering.

Hoe zit het met de vouwwagen en wat is het verschil in premie?

Als je met een aanhanger, caravan of vouwwagen rijdt, kun je dit op je autoverzekering meeverzekeren via de module Autoverzekering Europa. Bij pech aan de auto wordt een eventueel aangekoppelde aanhanger ook getransporteerd.  

Via de ANWB heb je altijd recht op pechhulp voor caravan, camper of vouwwagen in Nederland. Als je naar het buitenland gaat, is ANWB-standaard nodig. Daar betaal je een toeslag van €25,- per jaar voor.

Let op: Als je een caravan/vouwwagen huurt, heb je geen recht op hulp.

ANWB instap

ANWB standaard 

Module op autoverzekering NL

Module op autoverzekering Europa

Kosten per maand

7,95

10,92

€3,22

€6,28

ANWB-lidmaatschap

x

x

Advies bij twijfelgevallen

x

x

x

x

Pechhulp in Nederland

x

x

x

x

Pechhulp eigen woonplaats

x

x

Pechhulp in Europa

x

x

x

Repatriëring

x

x

Vervangend vervoer NL

x

x

x

Pechhulp aanhanger

x

Vervangend vervoer Europa

x

x

(peildatum 27 juli 2021)

Kijk goed naar je eigen situatie

Je krijgt standaard hulp bij een mechanische of elektronische storing. Hulp bij verkeerd tanken of na een kwijtgeraakte sleutel is bijvoorbeeld niet altijd gedekt. Sommige autodealers geven je zolang je de auto bij ze blijft onderhouden gratis dekking voor pechhulp. Voor meer uitgebreide hulp moet je soms bijbetalen.

Er zitten wel vaak verschillen tussen pechhulppakketten. Zo wordt er soms gekeken naar een leeftijdsgrens voor de auto, het dekkingsgebied (wel of geen woonplaatsdekking), persoonsgebonden of kentekengebonden hulp, de periode van vervangend vervoer en het maximaal aantal pechhulpclaims per jaar.

Heb je al een autoverzekering en/of reisverzekering via de Vastelastenbond en wil je weten of het in jouw situatie zinvol is om de module pechhulp aan te zetten? Neem dan contact op met één van onze adviseurs.

Deel dit artikel

Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Kievit

Wij hadden jaren lang de pechhulp pakketten via de ABN AMRO bank afgesloten..
Voor de deur,Binnen en Buitenland en vervangend vervoer.
Tot het moment dat wij met onze Vakgarage in gesprek kwamen ook over de pechhulp dienst die zei ook verzorgen.
Bij thuiskomst gingen wij eens vergelijken,
Bij de ABN betaalden wij voor de zelfde diensten en ook voor 2 auto’s veel te veel.
Bij de Vakgarage betalen wij €39,95 per auto op jaar basis dat is €79,90 totaal.
De overstap naar de Vakgarage daar hebben wij nog geen moment spijt van gehad.

Woensdag 28 juli 2021 07:52

Plaats een reactie

Lees meer over Autoverzekering