Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Kies voor de VasteLastenBundel

Bespaar € 360,- op je Energierekening

Besteed je vaste lasten uit 

Besteed het regelen en bewaken van je vaste lasten uit aan onze experts. Profiteer altijd van de beste prijs en voorwaarden! Geen gedoe én meer vrije tijd voor slechts:

€15,- p.m.

(of €150,- p.j.)

Meer informatie

Huizenprijs in jaar tijd met bijna 15 procent omhoog, sterkste stijging in 20 jaar

Donderdag 15 april 2021 13:20Margot Boesveld
Hoogtepunt huizenprijzen betekent dieptepunt voor huizenmarkt

Hoogtepunt huizenprijzen betekent dieptepunt voor huizenmarkt

De regionale verschillen qua prijsontwikkelingen zijn groot. Zo zijn met name in Noord-Nederland de huizenprijzen flink gestegen. In de gemeente Opsterland in Friesland en de regio Zuidwest Drenthe gaat het zelfs gemiddeld om plussen van meer dan 20 procent. De prijsstijging in Amsterdam bleef met 7 procent achter. De hoofdstad kent de laagste prijsstijging van Nederland.

Fikse prijsstijgingen en een bedroevend klein aanbod leiden ertoe dat er heel vaak en gigantisch veel wordt overboden. (bron: Eindhovens Dagblad)

Kopers hebben keuze uit twee woningen. Dat waren er voorheen vijf.

De krapte-indicator voor bestaande woningen komt daarmee uit op een dieptepunt van 1,7. Dat wil zeggen dat een koper uit minder dan twee huizen kan kiezen. En dat kopers een ton overbieden komt ook voor. 

Overbieden wordt normale zaak

In Eindhoven wordt in 60 procent van de gevallen overboden, in de regio in 50 procent. In Son en Breugel zelfs bij 100 procent van de meest gewilde woningsoorten.

Bouwen, bouwen en creatieve oplossingen

Er is te weinig aanbod.  Gemeenten willen wel bouwen, maar de overheid neemt te veel tijd om beslissingen te neme. Daarnaast wordt ergekozen voor ingewikkelde projecten in de binnenstad. Voordat deze klaar zijn duurt het vaak lang. In de tussentijd gaan mensen toch op zoek naar een bestaande woning. Wat alleen maar meer drukte oplevert. Gemeenten en andere overheden zouden bijvoorbeeld wonen in recreatiewoningen moeten toestaan. Ook zouden twee mensen die geen relatie hebben makkelijker samen een huis moeten kunnen kopen. 

Kopers nemen meer risico

Volgens de NVM-makelaars nemen kopers nu meer risico’s nemen om een huis te kunnen kopen. ,,Dat is een zorgelijke ontwikkeling. In deze absurde marktsituatie komt het beste en slechtste boven en daar moeten wij scherp op zijn", zegt Lana Gerssen, NVM-voorzitter van de vakgroep Wonen

Je kan het hele artikel hier lezen. 

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Vaste lasten | Geldzaken

Tanken, kleren kopen en energierekening zijn duurder geworden. Voeding daarentegen goedkoper

Energie, kleding en benzine maken het dagelijks leven duurder

Donderdag 08 april 2021 10:28

‌We betalen meer voor kleding, energie en bezine. Het dagelijks leven is in de afgelopen maand bijna 2 procent duurder geworden ten opzichte van een jaar eerder. De inflatie kwam in maart uit o...

Lees meer
SGR gaat uitbetaling reisvouchers registreren

Reisvoucher verlopen? Meld je bij het garantiefonds.

Vrijdag 12 maart 2021 12:24

‌Reisvouchers 16 maart 2020 zorgen voor kopzorgen. Op 16 maart vorig jaar begonnen reisbureaus met het verstrekken van de tegoedbonnen voor pakketreizen die niet doorgingen. Er staat in totaal ...

Lees meer

Interview: 'Ik heb geen zin om in mijn vrije tijd kleine lettertjes te lezen'

Donderdag 25 februari 2021 08:35

‌ Naam: Wilhelm Hansen  Leeftijd: 54  Woonplaats: Eindhoven Gezinssamenstelling: Samenwonend Waarom heeft u zich aangemeld bij de Vastelastenbond? ,,Als je lid wordt, ontzorg ...

Lees meer
Er zijn veel woningen verkocht in het nieuwe jaar. Een flitsende start of koelt de huizenmarkt nog af?

Huizenmarkt in 2021 optimistisch van start

Maandag 22 februari 2021 14:00

‌De cijfers laten zien dat de economische gevolgen van de coronacrisis nog niet zijn doorgesijpeld naar de woningmarkt. Niet alleen de huizenprijzen stegen in de eerste maand van dit jaar. Ook zi...

Lees meer