Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Kies voor de VasteLastenBundel

Bespaar € 360,- op je Energierekening

Besteed je vaste lasten uit 

Besteed het regelen en bewaken van je vaste lasten uit aan onze experts. Profiteer altijd van de beste prijs en voorwaarden! Geen gedoe én meer vrije tijd voor slechts:

€15,- p.m.

(of €150,- p.j.)

Meer informatie

Reisvoucher verlopen? Meld je bij het garantiefonds.

Vrijdag 12 maart 2021 12:24Margot Boesveld
SGR gaat uitbetaling reisvouchers registreren

SGR gaat uitbetaling reisvouchers registreren

‌Reisvouchers 16 maart 2020 zorgen voor kopzorgen.

Op 16 maart vorig jaar begonnen reisbureaus met het verstrekken van de tegoedbonnen voor pakketreizen die niet doorgingen. Er staat in totaal voor zo'n 600 miljoen euro aan vouchers uit, zeggen het SGR en reisbrancheorganisatie ANVR.

De vouchers hebben een looptijd van een jaar. De reisbranche staat op z’n kop doordat ze de vouchers niet allemaal in één keer kunnen uitkeren. Zo zei Corendon dit weekend. Het geduld van consumenten wordt wel heel erg op de proef gesteld, maar dat van de reisorganisaties ook. Ze krijgen veel ontevreden klanten aan de telefoon en er gelden per organisatie andere restitutie regels. Het probleem ligt niet bij de reisorganisatie, maar bij de toestemming van de Europese Commissie.

Eindelange vergadercultuur zorgt voor problemen reisvouchers

Reisbureaus zitten met hun handen in het haar, omdat het ministerie nog steeds wacht op toestemming van de Europese Commissie. Dat komt omdat het gaat om een vorm van staatssteun. Het Voucherfonds van het ministerie van Economische Zaken is er nog steeds niet door. Het verzoek om toestemming voor het voucherfonds stuurde het ministerie begin deze maand naar Brussel.

De Consumentenbond en de Vastelastenbond vinden het goed dat de SGR zich er nu mee bemoeit. Dat begint woensdag met registratie van vouchers die een jaar oud zijn en dus eigenlijk verlopen. Zo kunnen ze de uitbetaling in goede banen leiden. Dit moet consumenten toch meer duidelijkheid geven. Ze zijn hun geld niet kwijt, alleen duurt het nog iets langer voordat ze het geld uitgekeerd krijgen. 

Heb je een reisvoucher en wil je weten hoe het zit? Dan kun je dit op de website van SGR meer lezen over de vouchers

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Vaste lasten | Geldzaken

Interview: 'Ik heb geen zin om in mijn vrije tijd kleine lettertjes te lezen'

Donderdag 25 februari 2021 08:35

‌ Naam: Wilhelm Hansen  Leeftijd: 54  Woonplaats: Eindhoven Gezinssamenstelling: Samenwonend Waarom heeft u zich aangemeld bij de Vastelastenbond? ,,Als je lid wordt, ontzorg ...

Lees meer
Er zijn veel woningen verkocht in het nieuwe jaar. Een flitsende start of koelt de huizenmarkt nog af?

Huizenmarkt in 2021 optimistisch van start

Maandag 22 februari 2021 14:00

‌De cijfers laten zien dat de economische gevolgen van de coronacrisis nog niet zijn doorgesijpeld naar de woningmarkt. Niet alleen de huizenprijzen stegen in de eerste maand van dit jaar. Ook zi...

Lees meer
Miljoenenboete voor vier grote telecombedrijven

Boetes voor 4 telecomaanbieders voor onduidelijke websites

Vrijdag 05 februari 2021 16:04

De Rechtbank Rotterdam heeft uitspraak gedaan in het rechtstreeks beroep inzake de boetes die de ACM eerder oplegde aan vier telecombedrijven voor onduidelijke websites. De rechtbank beves...

Lees meer
Hoge huizenprijzen maken het starters behoorlijk lastig

Afschaffing overdrachtsbelasting nog weinig effect voor starters

Maandag 01 februari 2021 10:06

Om starters meer kansen te geven op de woningmarkt werden een aantal maatregelen genomen. Een daarvan was om per 1 januari de overdrachtsbelasting voor startende woningkopers tussen de 18 en 35 jaar ...

Lees meer