Huurprijzen stijgen komende 3 jaar niet meer dan inflatie

Publicatie datum: Zondag 23 december 2018 14:00:00

huurprijzen stijgen komende 3 jaar niet meer dan inflatieHuurprijzen stijgen tot 2021 niet meer dan inflatie

Goed nieuws: Er is wat meer zekerheid voor huurders. De woonlasten voor huurders mogen de komende 3 jaar niet boven het inflatiepercentage worden verhoogd. Jarenlang stegen de huurplrijzen harder dan de inflatie en deze ontwikkeling is door de overeenkomst van belangenvereniging van huurders, de Woonbond, en de koepelorganisatie van woningcorporaties Aedes tot een halt geroepen. 

Verduurzamen van huurwoningen

Beide partijen stellen dat dit Sociaal Huurakkoord niet eenvoudig tot stand is gekomen. Zo is er veel vraag naar betaalbare huurwoningen, moet er worden geïnvesteerd in duurzaamheid en hebben corporaties last van een toenemende belastingdruk. Er is namelijk wel geld nodig om huizen bij te bouwen of bestaande woningen sneller energiezuinig te maken. Daarom doet Aedes een beroep op het kabinet om die investeringen mogelijk te maken.

Verder zijn de partijen het erover eens dat de huren worden bevroren als bewoners een huursom betalen die te hoog is in relatie tot hun inkomen. In sommige gevallen kunnen bewoners ook huurverlaging krijgen als hun inkomen flink gedaald is.
 

Share thisShare this
Er zijn geen nog geen reacties geplaatst. Bent u misschien de eerste die een reactie plaatst?