Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Kies voor de VasteLastenBundel

Bespaar € 360,- op je Energierekening

Besteed je vaste lasten uit 

Besteed je energierekening en verzekeringen aan onze experts uit en profiteer altijd van de beste prijs en dekking! Geen gedoe en meer vrije tijd voor:

€15,- p.m.

(of €150,- p.j.)

Meer informatie

Huurprijzen stijgen komende 3 jaar niet meer dan inflatie

Zondag 23 december 2018 14:00Margot Boesveld
huurprijzen stijgen niet meer dan inflatie

huurprijzen stijgen niet meer dan inflatie

Huurprijzen stijgen tot 2021 niet meer dan inflatie

Goed nieuws: Er is wat meer zekerheid voor huurders. De woonlasten voor huurders mogen de komende 3 jaar niet boven het inflatiepercentage worden verhoogd. Jarenlang stegen de huurplrijzen harder dan de inflatie en deze ontwikkeling is door de overeenkomst van belangenvereniging van huurders, de Woonbond, en de koepelorganisatie van woningcorporaties Aedes tot een halt geroepen. 

Verduurzamen van huurwoningen

Beide partijen stellen dat dit Sociaal Huurakkoord niet eenvoudig tot stand is gekomen. Zo is er veel vraag naar betaalbare huurwoningen, moet er worden geïnvesteerd in duurzaamheid en hebben corporaties last van een toenemende belastingdruk. Er is namelijk wel geld nodig om huizen bij te bouwen of bestaande woningen sneller energiezuinig te maken. Daarom doet Aedes een beroep op het kabinet om die investeringen mogelijk te maken.

Verder zijn de partijen het erover eens dat de huren worden bevroren als bewoners een huursom betalen die te hoog is in relatie tot hun inkomen. In sommige gevallen kunnen bewoners ook huurverlaging krijgen als hun inkomen flink gedaald is.
 

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Vaste lasten | Geldzaken

Waterprijzen in 2019, omhoog of omlaag?

Waterprijzen 2019 | Wordt de waterrekening duurder?

Donderdag 13 december 2018 13:32

Waterprijzen 2019 van alle waterbedrijven Goed nieuws. Over het algemeen zijn we de afgelopen jaren een stuk zuiniger geworden met water in Nederland. Zo verbruikten we per persoon 50 jaar geleden ...

Lees meer
Fusie Tele2 en T-Mobile akkoord

Telecomaanbieders Tele2 en T-Mobile mogen officieel fuseren

Dinsdag 20 november 2018 10:26

Telecomaanbieders Tele2 en T-Mobile mogen fuseren. De Europese Commissie is akkoord. Er worden bovendien geen extra voorwaarden voor de afronding van de deal gesteld. De fusie, die begin 2018 al werd ...

Lees meer

Zo bespaar je op de vaste lasten

Dinsdag 20 november 2018 15:12

Minder uitgeven en meer besparen in 2019? De maand november is een mooi moment om de vaste lasten onder de loep te nemen. Deze tips leveren je geld op in het nieuwe jaar. Verander van verzekeraar ...

Lees meer
BTW tarief alles wordt duurder

BTW verhoging naar 9% reden voor opvoeren consumentenprijs

Donderdag 25 oktober 2018 12:52

BTW verhoging naar 9% reden voor opvoeren consumentenprijs. In Nederland gelden twee BTW tarieven. Het algemene BTW tarief van 21% en het lage BTW tarief van 6%. Vanaf 1 januari 2019 wordt dit lage B...

Lees meer