Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Kies voor de VasteLastenBundel

Bespaar € 360,- op je Energierekening

Jouw vaste lasten onder één dak 

Besteed je energierekening en verzekeringen aan onze experts uit en profiteer altijd van de beste prijs en dekking! Geen gedoe en meer vrije tijd voor:

€15,- p.m.

(of €150,- p.j.)

Meer informatie

Is de Isolatietegoedbon een oplossing voor het stimuleren van woningisolatie?

Vrijdag 04 juni 2021 13:48Margot Boesveld
Zorg voor een financiering vooraf, dat zal de drempel verlagen.

Zorg voor een financiering vooraf, dat zal de drempel verlagen.

Natuur & Milieu, Koninklijke Bouwend Nederland, de Nederlandse Vereniging voor Duurzame Energie, de Consumentenbond en Energie-Nederland pleitten al eerder voor de invoering van de Isolatietegoedbon. Nu roepen ook VEH en Energie Nederland het kabinet op om duidelijkheid te geven over de kosten en de financiering voor huiseigenaren die willen verduurzamen. 

Verplaats de subsidie naar de voorkant van het traject

Op dit moment moeten huiseigenaren eerst zelf investeren in isolatie. Subsidie kunnen ze naderhand terugvragen. Het voorschieten van de investering blijkt voor veel mensen een te hoge drempel. Daardoor stellen ze het verduurzamen van hun woning uit. 

Isolatietegoedbon moet onderdeel van isolatieprogramma worden

De Isolatietegoedbon moet onderdeel zijn van een Nationaal Isolatieprogramma, dat volgens de organisaties moet worden opgenomen in het nieuwe regeerakkoord. Het programma kan financieel worden gesteund door een beroep te doen op het Europees Herstelfonds aldus de VEH. Op 3 juni verstuurde Energie-Nederland een oproep aan een nieuw kabinet om de komende regeerperiode belangrijke besluiten te nemen die nodig zijn om de Klimaatdoelstellingen van 2030 te halen.

Ook Energie-Nederland kwam afgelopen dagen met een oproep aan het kabinet. En deze boodschap is niet mis! In de oproep staat dat de energietransitie om bestuurders met lef vraagt. Ook wordt gepleit voor de invoering van een robuust investeringspakket. Ook vanuit de industrie wordt het toekomstige kabinet nu al onder druk gezet. 

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Belastingen

Fiscale partner? Doe altijd samen online aangifte. Zo maak je optimaal gebruik van verdeelscherm van de belastingaangifte.

Belastingtips voor de belastingaangifte 2021

Maandag 15 maart 2021 11:40

‌Het is weer tijd om de belastingaangifte te doen. Vóór 8 mei 2021 moet je de belasting aangifte 2020 bij de belasting liggen. Elk jaar zijn er huishoudens die te veel belasting betalen. Zo zor...

Lees meer
Gemiddelde stijging onroerendezaakbelasting (ozb) in 2021 bedraagt 5,3 procent. Afvalstoffenheffing met 7,8%

Eigen Huis: gemeenten wentelen stijging zorgkosten af op huizenbezitters

Vrijdag 26 februari 2021 09:37

‌ Ook Vereniging Eigen Huis (VEH) zegt dat de onroerendezaakbelasting (ozb) dit jaar hoger uitvalt dan in december nog werd gedacht. De gemiddelde stijging bedraagt 5,3 procent, in december...

Lees meer
gemeentelijk lasten brengen 11,3 miljard in het laatje

Gemeentelijke inkomsten uit heffingen dit jaar op 11,3 miljard euro begroot

Woensdag 27 januari 2021 13:35

Afgaand op hun begroting verwachten gemeenten 11,3 miljard te innen aan heffingen en belastingen. Van de drie belangrijkste gemeentelijke heffingen stijgt de opbrengst van de afvalstoffenheffing en r...

Lees meer
Veel gemeenten leggen zichzelf een beperking op, maar in de praktijk gaan de woonlasten toch omhoog

Zelf-opgelegde belastingplafonds gemeenten werken niet

Donderdag 07 januari 2021 13:39

Veel gemeenten liggen onder vuur vanwege de grote stijging van lokale woonlasten (ozb, rioolheffing en afvalstoffenheffing). Van de lokale belastingen vormt de ozb veruit de grootste inkomstenbron. ...

Lees meer