Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Kosten stadsverwarming stijgen in 2019 fors

Dinsdag 22 januari 2019 11:24Margot Boesveld
Kosten stadsverwarming stijgen

Kosten stadsverwarming stijgen

In 2019 gaan huishoudens met blok – of stadsverwarming gemiddeld € 164,- meer betalen. Dit is het gevolg van de gestegen gasprijzen. Aan de hand van de gasprijs wordt de maximale hoogte van stadsverwarming berekend.

Consumenten die dus al van het aardgas af zijn worden nu ook de dupe van stijgende gasprijzen. Iets wat natuurlijk niet strookt met het ingezette beleid van de overheid om gasgebruik terug te dringen. Nu is het zo dat de prijs voor stadsverwarming wordt bepaald aan de hand van de gasprijs. Dit is ooit gedaan om te zorgen dat stadsverwarming niet duurder zou zijn dan gas. Nu de belasting op gas fors wordt verhoogd met als doel mensen over te laten stappen op duurzame bronnen werkt deze regeling dus averechts.

Gemiddeld betalen de 500.000 huishoudens met stadsverwarming € 1315,- in 2019. Daarnaast betalen zijn nog de kosten voor stroom.

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Leo

Zijn er nog mensen die meer dan € 100,- per maand voor verwarming kunnen betalen en dan ook nog de stroomkosten kunnen betalen? Ik betaal nu voor gas en stroom samen € 69,- per maand. Dat wordt na aansluiting op stadsverwarming ongeveer het dubbele. Dan moet ik elders in de kosten gaan snijden! Maar op de hypotheeklasten gaat dat niet lukken natuurlijk, evenmin als bij gas en elektriciteit. Dat wordt heftig rekenen!

Vrijdag 22 februari 2019 13:52

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

Zonnepanelen 2019 BTW teruggave

BTW-teruggave zonnepanelen is veranderd

Dinsdag 22 januari 2019 11:08

De overheid heeft de termijn waarbinnen de BTW voor zonnepanelen kan worden teruggevraagd aangepast. De termijn is nu maximaal 6 maanden na afloop van het kalanderjaar waarin de panelen zijn aangescha...

Lees meer
warmtepomp de feiten en fabels

5 feiten en fabels over de warmtepomp | Misvattingen over de warmtepomp

Woensdag 16 januari 2019 09:08

Er bestaan wat misverstanden over de warmtepomp. Een warmtepomp is het overwegen waard voor een nieuwbouwwoning, wanneer u uw Cv-ketel gaat vervangen of wanneer uw woning energielabel A t/m D heeft. &...

Lees meer
Nuon deur aan deur verkopers vallen door de mand

Misleidende Nuon deur-aan-deur verkopers

Zaterdag 12 januari 2019 13:06

Deur tot deur verkopers van Nuon verstrekken misleidende informatie om contracten te verkopen. Bedragen die aan de deur worden berekend komen niet overeen met tarieven in contracten, het aantal klacht...

Lees meer
samenwerking energiedirect.nl en vastelastenbond stopt

Vastelastenbond stopt samenwerking energiedirect.nl

Vrijdag 21 december 2018 12:53

Vereniging de Vastelastenbond heeft de samenwerking met energiedirect.nl per 1 december 2018 beëindigd De Vastelastenbond behartigt de belangen van haar leden met een lange termijn relatie als uit...

Lees meer