Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Meeste premies voor de zorgverzekering 2018 omhoog

Dinsdag 14 november 2017 13:52Margot Boesveld

Verzekeraars moesten uiterlijk op 12 november de premie voor zorgverzekering van 2018 bekend maken. Vrijwel alle verzekeraars hebben de premie in de laatste twee dagen bekend gemaakt. De premie stijgt, maar minder dan vooraf verwacht. Met Prinsjesdag is nog een verhoging voorspeld van €6 per maand, maar de verzekeraars verhogen gemiddeld wat minder. De verschillen tussen de verzekeraars zijn groot. De regionale verzekeraar Salland heeft een premieverlaging doorgevoerd van €11,45. Terwijl bijvoorbeeld verzekeraar Besured een verhoging van €10,35 doorvoerde. Helaas kunnen alleen mensen in een deel van Overijssel bij Salland terecht. De meeste verzekerden zijn verzekerd bij de vier grootste Nederlandse zorgverzekeraars.

Wat doen de vier grootste verzekeraars met de zorgverzekering 2018?

Ongeveer 90 procent van de Nederlanders zit bij één van de vier grootste zorgverzekeraars. Deze verzekeraars bieden meerdere soorten basisverzekeringen aan. Hun duurste polissen voor 2018 zijn:

  • Menzis met de Basis Vrij basisverzekering voor €122,00
  • VGZ met de VGZ Eigen Keuze basisverzekering voor €122,20
  • CZ met de Zorgkeuzepolis basisverzekering voor €122,60
  • Zilveren Kruis met de Basis Exclusief voor €123,75

De Amersfoortse biedt de duurste zorgverzekering van 2018 aan met een premie van €125,50. Uiteraard wordt er uitsluitend gesproken over de premies voor de basisverzekering. Deze verzekering is qua dekking bij alle verzekeraars gelijk. De inhoud van de basisverzekering is namelijk door de overheid vastgesteld. Daardoor is deze zorgverzekering eenvoudig te vergelijken. Naast de basisverzekering kunt u ook kiezen voor een aanvullende verzekering. Deze zijn lastiger te vergelijken. De verzekeraars stellen deze verzekeringen namelijk zelf samen. Hierdoor zijn de premies ook niet eenvoudig te vergelijken, maar geen nood! Daar kunnen wij bij helpen. Met onze vergelijker komt u tot de beste zorgverzekering tegen de laagste premie.

Hoe vergelijkt u zorgverzekeringen?

Het vergelijken van zorgverzekeringen lijkt ingewikkeld, maar het is eigenlijk eenvoudig. U gaat namelijk uit van de zorg waar u in 2018 waarschijnlijk gebruik van gaat maken. Heeft u in 2017 hoge kosten gemaakt bij de fysiotherapeut of de tandarts, en verwacht u dat voor 2018 ook weer? Aan de linkerkant van onze vergelijkingstool vult u in welke dekkingen u belangrijk vindt. De zorgverzekeringen die het beste aansluiten bij uw wensen, ziet u gelijk rechts in beeld. Op deze manier vindt u de zorgverzekering die het beste aansluit op uw wensen.

Hoe zegt u de oude zorgverzekering op?

Dat regelen de verzekeraars onderling. Een aanmelding bij een verzekeraar zorgt gelijk voor een opzegging bij de huidige verzekeraar per 1 januari 2018. Na het aanvragen van een zorgverzekering krijgt u een mailtje waaruit blijkt dat u geaccepteerd bent door de nieuwe verzekeraar en dat de oude zorgverzekering opgezegd is.

Hoeveel kunt u besparen met het overstappen?

De goedkoopste basisverzekering heeft u voor minder dan €100 in de maand. De duurste verzekeraar brengt u €125,50 in rekening. De besparing kan dus oplopen tot een paar honderd euro per jaar. Heeft u ook een aanvullende zorgverzekering? In dat geval kan de besparing nog hoger oplopen. Het loont dus zeker de moeite om te vergelijken.

Interessante zorgartikelen

Alles over het eigen en vrijwillige eigen risico

Wat wordt er vergoed vanuit de basisverzekering?

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over