Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Kies voor de VasteLastenBundel

Bespaar € 360,- op je Energierekening

Besteed je vaste lasten uit 

Besteed het regelen en bewaken van je vaste lasten uit aan onze experts. Profiteer altijd van de beste prijs en voorwaarden! Geen gedoe én meer vrije tijd voor slechts:

€15,- p.m.

(of €150,- p.j.)

Meer informatie

Mogelijk geen drinkwateraansluiting bij nieuwe woningen waarschuwt Vitens

Donderdag 04 april 2024 15:41DirkJan Wolfert
Mogelijk geen wateraansluiting

Mogelijk geen wateraansluiting

‌Naast problemen met nieuwe stroomaansluitingen, kunnen ook sommige bedrijven en nieuwe woningen mogelijk niet direct aangesloten worden op het drinkwaternet. Drinkwaterbedrijf Vitens luidt de noodklok in het FD.

Volgens vertrekkend topman Jelle Hannema van Vitens zijn gebieden zoals Twente, Utrecht, Amersfoort, Den Haag en het noorden van Groningen getroffen. "In het slechtste scenario kunnen huizen gebouwd worden zonder wateraansluiting, wat een ernstig probleem is", aldus Hannema in het NOS Radio 1 Journaal.
 
Het verkrijgen van vergunningen voor grondwateronttrekking voor de watervoorziening wordt steeds moeilijker voor het waterbedrijf. De kern van het probleem is watertekort, verergerd door meer verdamping door klimaatverandering en een stijgende watervraag, vooral in de zomer.
 
"Het systeem raakt volledig verstopt door schaarste, wat leidt tot een verlamming van het systeem", zegt Hannema. Voor bedrijven is dit probleem al langer actueel. In de afgelopen jaren zijn bij 45 bedrijven aanvragen voor een drinkwateraansluiting afgewezen.
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Vaste lasten | Geldzaken

Stijgende vaste lasten, ondanks gedaalde energierekening

De energierekening aanzienlijk daalt, toch stijgen de vaste lasten dit jaar

Woensdag 27 maart 2024 14:12

Huishoudens kunnen dit jaar ongeveer 100 euro besparen op gas, water en elektriciteit, maar de gemiddelde vaste lasten nemen toe door de bijdragen van gemeenten, provincies en vooral waterschappen. ...

Lees meer
De inflatie wordt maandelijks gemeten door het CBS als de ontwikkeling van de consumentenprijsindex (CPI) ten opzichte van dezelfde maand in het voorgaande jaar.

Inflatie stijgt naar 3,2 procent in januari

Vrijdag 09 februari 2024 10:27

‌Voor consumentengoederen en -diensten moest in januari 3,2 procent meer betaald worden in vergelijking met diezelfde maand een jaar eerder, stelt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). ...

Lees meer
Automobilisten profiteren naast lagere brandstofkosten ook van een uitgestelde accijnsverhoging. Die voorgenomen verhoging moest per 2024 ingaan, maar is uitgesteld tot begin 2025.

Benzineprijs gedaald naar laagste niveau sinds accijnsverhoging in juli

Vrijdag 08 december 2023 11:06

‌Een bezoek aan de pomp is goedkoper geworden en de prijzen dalen nog steeds. De benzineprijs is gedaald naar het laagste niveau sinds de accijnsverhoging in juli. Automobilisten profiteren naa...

Lees meer
Een bezoekje aan de supermarkt is veel duurder geworden, omdat fabrikanten van A-merken het winkeliers naar eigen zeggen “onmogelijk” maken om hun producten over de grens in te kopen.

Boodschappen duurder door inkoopbeleid in het buitenland

Dinsdag 28 november 2023 14:45

‌Een bezoekje aan de supermarkt is veel duurder geworden, omdat fabrikanten van A-merken het winkeliers naar eigen zeggen “onmogelijk” maken om hun producten over de grens in te kop...

Lees meer