Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Kies voor de VasteLastenBundel

Bespaar € 360,- op je Energierekening

Besteed je vaste lasten uit 

Besteed het regelen en bewaken van je vaste lasten uit aan onze experts. Profiteer altijd van de beste prijs en voorwaarden! Geen gedoe én meer vrije tijd voor slechts:

€15,- p.m.

(of €150,- p.j.)

Meer informatie

Benzineprijs gedaald naar laagste niveau sinds accijnsverhoging in juli

Vrijdag 08 december 2023 11:06Frank van de Ven
Automobilisten profiteren naast lagere brandstofkosten ook van een uitgestelde accijnsverhoging. Die voorgenomen verhoging moest per 2024 ingaan, maar is uitgesteld tot begin 2025.

Automobilisten profiteren naast lagere brandstofkosten ook van een uitgestelde accijnsverhoging. Die voorgenomen verhoging moest per 2024 ingaan, maar is uitgesteld tot begin 2025.

Een bezoek aan de pomp is goedkoper geworden en de prijzen dalen nog steeds. De benzineprijs is gedaald naar het laagste niveau sinds de accijnsverhoging in juli. Automobilisten profiteren naast lagere brandstofkosten ook van een uitgestelde accijnsverhoging. Die voorgenomen verhoging moest per 2024 ingaan, maar is uitgesteld tot begin 2025.
 
De adviesprijs voor een liter euro95 is gedaald van bijna € 2,30 in september naar € 2,09. Dat levert een besparing van € 7 tot € 12 op een tankbeurt op.

De dieselprijs daalde in de afgelopen drie maanden van € 2,10 naar € 1,90. Het prijsverschil kan oplopen tot 30 cent per liter bij onbemand pompen of pompen in de bebouwde kom.


Accijnsverhoging uitgesteld

Naast lagere prijzen aan de pomp is er meer goed nieuws voor automobilisten. De voorgenomen accijnsverhoging die per 1 januari 2024 moest ingaan, is namelijk uitgesteld tot begin 2025. Dit besluit kost de Nederlandse schatkist € 1,2 miljard. Een verdere daling is nog onzeker. Hoewel de benzineprijs laag genoemd wordt, is deze nog steeds fors te noemen.
 
Voor de oorlog in Oekraïne in februari 2022 lag de adviesprijs voor euro95 rond € 1,75 per liter. Voor een liter diesel moest € 1,50 betaald worden. Van 2011 tot begin 2021 schommelden de prijzen voor euro95 rond € 1,60 per liter en voor diesel rond € 1,40.
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Vaste lasten | Geldzaken

Een bezoekje aan de supermarkt is veel duurder geworden, omdat fabrikanten van A-merken het winkeliers naar eigen zeggen “onmogelijk” maken om hun producten over de grens in te kopen.

Boodschappen duurder door inkoopbeleid in het buitenland

Dinsdag 28 november 2023 14:45

‌Een bezoekje aan de supermarkt is veel duurder geworden, omdat fabrikanten van A-merken het winkeliers naar eigen zeggen “onmogelijk” maken om hun producten over de grens in te kop...

Lees meer
In aanloop naar de verkiezingen voor de Tweede Kamer op 22 november analyseerde de Vastelastenbond 18 programma’s van verkiesbare partijen om te zien welke partijen het meest gunstig zijn voor de portemonnee van de consument.

Persbericht: De vaste lasten en verkiezingen: klimaat en portemonnee staan lijnrecht tegenover elkaar

Donderdag 16 november 2023 15:44

In aanloop naar de verkiezingen voor de Tweede Kamer op 22 november analyseerde de Vastelastenbond 18 programma’s om te zien welke politieke partijen het meest gunstig zijn voor het huishoudboek...

Lees meer
De Vastelastenbond onderzocht de woonlasten van tien grote steden en ontdekte grote verschillen op het gebied van de waterschapsbelasting. In Amsterdam stijgt deze met circa € 124,- terwijl er in Tilburg slecht € 11,- meer betaald moet word

In 2024 betaal je je blauw aan waterschapsbelasting

Maandag 13 november 2023 09:29

‌De waterschapsbelasting schiet volgend jaar flink omhoog. De Unie van Waterschappen zegt dat gezinnen met een eigen huis naar verwachting gemiddeld 50 euro meer betalen voor deze belasting. Ee...

Lees meer
Steeds meer mensen hebben recht op toeslagen, maar weten niet altijd waar ze dit kunnen aanvragen en hoeveel ze ontvangen. In dit blog ontdek je wanneer een specifieke toeslag voor jou beschikbaar is.

Wat betekent de stijging van de toeslagen in 2024 voor jou?

Maandag 06 november 2023 10:23

‌Per 1 januari 2024 stijgen de huurtoeslag, het kindgebonden budget en de kinderopvangtoeslag, terwijl op dezelfde datum de energietoeslag en het prijsplafond stoppen. Steeds meer mensen hebben...

Lees meer