Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Kies voor de VasteLastenBundel

Bespaar € 360,- op je Energierekening

Besteed je vaste lasten uit 

Besteed het regelen en bewaken van je vaste lasten uit aan onze experts. Profiteer altijd van de beste prijs en voorwaarden! Geen gedoe én meer vrije tijd voor slechts:

€15,- p.m.

(of €150,- p.j.)

Meer informatie

Inflatie stijgt naar 3,2 procent in januari

Vrijdag 09 februari 2024 10:27Frank van de Ven
De inflatie wordt maandelijks gemeten door het CBS als de ontwikkeling van de consumentenprijsindex (CPI) ten opzichte van dezelfde maand in het voorgaande jaar.

De inflatie wordt maandelijks gemeten door het CBS als de ontwikkeling van de consumentenprijsindex (CPI) ten opzichte van dezelfde maand in het voorgaande jaar.

Voor consumentengoederen en -diensten moest in januari 3,2 procent meer betaald worden in vergelijking met diezelfde maand een jaar eerder, stelt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In december was de inflatie 1,2 procent.

De inflatie wordt maandelijks gemeten door het CBS als de ontwikkeling van de consumentenprijsindex (CPI) ten opzichte van dezelfde maand in het voorgaande jaar. Het inflatiecijfer van januari is hetzelfde als bij de snelle raming van 1 februari. De CPI maakt ook inzichtelijk wat de prijsontwikkeling ten opzichte van een maand eerder waren. Prijzen voor consumenten stegen in januari 0,5 procent ten opzichte van december.
 
Exclusief energie en motorbrandstoffen was de inflatie in januari 3,5 procent. In december was dat nog 3,4 procent. Het verschil tussen de inflatie en de inflatie exclusief energie is in januari afgenomen ten opzichte van december.
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Vaste lasten | Geldzaken

Automobilisten profiteren naast lagere brandstofkosten ook van een uitgestelde accijnsverhoging. Die voorgenomen verhoging moest per 2024 ingaan, maar is uitgesteld tot begin 2025.

Benzineprijs gedaald naar laagste niveau sinds accijnsverhoging in juli

Vrijdag 08 december 2023 11:06

‌Een bezoek aan de pomp is goedkoper geworden en de prijzen dalen nog steeds. De benzineprijs is gedaald naar het laagste niveau sinds de accijnsverhoging in juli. Automobilisten profiteren naa...

Lees meer
Een bezoekje aan de supermarkt is veel duurder geworden, omdat fabrikanten van A-merken het winkeliers naar eigen zeggen “onmogelijk” maken om hun producten over de grens in te kopen.

Boodschappen duurder door inkoopbeleid in het buitenland

Dinsdag 28 november 2023 14:45

‌Een bezoekje aan de supermarkt is veel duurder geworden, omdat fabrikanten van A-merken het winkeliers naar eigen zeggen “onmogelijk” maken om hun producten over de grens in te kop...

Lees meer
In aanloop naar de verkiezingen voor de Tweede Kamer op 22 november analyseerde de Vastelastenbond 18 programma’s van verkiesbare partijen om te zien welke partijen het meest gunstig zijn voor de portemonnee van de consument.

Persbericht: De vaste lasten en verkiezingen: klimaat en portemonnee staan lijnrecht tegenover elkaar

Donderdag 16 november 2023 15:44

In aanloop naar de verkiezingen voor de Tweede Kamer op 22 november analyseerde de Vastelastenbond 18 programma’s om te zien welke politieke partijen het meest gunstig zijn voor het huishoudboek...

Lees meer
De Vastelastenbond onderzocht de woonlasten van tien grote steden en ontdekte grote verschillen op het gebied van de waterschapsbelasting. In Amsterdam stijgt deze met circa € 124,- terwijl er in Tilburg slecht € 11,- meer betaald moet word

In 2024 betaal je je blauw aan waterschapsbelasting

Maandag 13 november 2023 09:29

‌De waterschapsbelasting schiet volgend jaar flink omhoog. De Unie van Waterschappen zegt dat gezinnen met een eigen huis naar verwachting gemiddeld 50 euro meer betalen voor deze belasting. Ee...

Lees meer