Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar metZonnepanelen

Bespaar € 1680,- op zonnepanelen

Bespaar door zonnepanelen te laten plaatsen. De gemiddelde opbrengst bij zonnepanelen is

€1.680,- p.j

Meer informatie

Nieuwe subsidieregeling duurzame energie

Woensdag 20 juni 2018 16:05Margot Boesveld
zonnepanelen subsidie

zonnepanelen subsidie

Er komt een nieuwe subsidieregeling voor consumenten en bedrijven die zelf duurzaam elektriciteit opwekken. In 2020 verandert de overheid de huidige salderingsregeling naar een nieuwe subsidieregeling.

De gemiddelde terugverdientijd van de investeringen dient met de nieuwe regeling 7 jaar te blijven. Dat is een versobering t.o.v. de huidige regeling. De minister geeft aan dat de kosten alleen te hoog zijn en hij wil dan ook overstappen naar een “doelmatigere” regeling.

De nieuwe regeling is daarnaast breder omdat die zich niet alleen richt op zonne-energie maar ook op windenergie. Tevens onderzoekt men de mogelijkheid om ook grote gebouwen, zoals scholen en kantoren van de regeling gebruik kunnen maken.

De regeling geldt specifiek voor het terugleveren van energie aan het netwerk. Nederlanders die evenveel opwekken als verbruiken merken hier niets van. Zij blijven wel gevrijwaard van de energiebelasting en ODE.

Deel dit artikel
Zonnepanelen Verzekerd Zonder Zorgen
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Bokma

Dit is nou precies 1 van de redenen dat ik niet meer energie opwek dan ik verbruik ! Want dit kon je verwachten het wordt namelijk altijd anders dan dat de regering zegt!! Denk dat voor iedereen die meer opwekt dan gebruikt beter voor die tijd met de buren praat misschien kan daar het overtollige stroom heen? En niet raar zien dat men in Den Haag later weer anders beslist want alles wat ze teveel kost wordt weer terug gedraaid.

Donderdag 05 juli 2018 09:42

Plaats een reactie

Lees meer over Zonnepanelen

Zonnepanelen en BTW terugvragen | Hoe werkt dat.

Goed nieuws: Toch btw-teruggave voor alle kopers zonnepanelen!

Donderdag 05 april 2018 10:00

Goed nieuws voor de particuliere huishoudens die de afgelopen jaren hebben geïnvesteerd in zonnepanelen. Wanneer u energie terug levert aan het net, zelfs wanneer de aanschaf langer dan 5 jaar gelede...

Lees meer