Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op WOZ-waarde

Bespaar € 250,- op WOZ-waarde

Door bezwaar te maken op je WOZ-waarde

Gemiddelde besparing bij succes
(40% van de bezwaren is succesvol)

€250,-
besparing p.j

Meer informatie

Ook WOZ-waarde op recordhoogte

Donderdag 30 september 2021 08:59Margot Boesveld
WOZ-waarde afgelopen jaar 7% hoger. Dat blijkt uit cijfers van het CBS

WOZ-waarde afgelopen jaar 7% hoger. Dat blijkt uit cijfers van het CBS

‌De gemiddelde WOZ-waarde van een woning in ons land was op 1 januari van dit jaar 290.000 euro. Dat is 7 procent meer dan een jaar eerder en de hoogste waarde ooit. Wel nam de gemiddelde WOZ-waarde van woningen minder hard toe dan in het voorgaande jaar. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers.
 

Rotterdam wederom hardst gestegen

Van de vier grote steden nam de gemiddelde WOZ-waarde in Rotterdam met 11,4 procent het sterkst toe, gevolgd door Den Haag met 9,2 procent. Amsterdam zit na jarenlange bovengemiddelde stijgingen nu met een toename van 1,2 procent juist ver onder het landelijk gemiddelde. 
 

Provincie Noord-Holland nog steeds koploper

In Flevoland steeg de gemiddelde woningwaarde met 8,7 procent tot 262 duizend euro per woning. De gemiddelde WOZ-waarde ligt er wel onder het landelijk gemiddelde van 290 duizend euro. In Noord-Holland steeg de gemiddelde woningwaarde met 5,2 procent het minst hard, maar ligt met gemiddeld 367 duizend euro wel hoger dan in de andere provincies.

Voorspelling WOZ-waarde 2022

De WOZ-waarde loopt altijd een jaar achter op de werkelijke waarde. Deze vertraging komt doordat woningen voor de WOZ in 2021 worden getaxeerd naar de waarde van 1 januari van het voorgaande jaar, dus 1 januari 2020. De Vastelastenbond deed eerder dit jaar al een voorspelling voor de WOZ-waarde voor 2022. Daar wordt namelijk de prijsontwikkeling van afgelopen jaar in meegenomen. 
 
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over WOZ-waarde

De WOZ-waarde zal in 2022 naar verwachting 8,5 procent stijgen. Dat is een gemiddelde WOZ-waarde van 314.000 euro in 2022.

Wat wordt de WOZ-waarde in 2022?

Zondag 22 augustus 2021 07:07

De gemiddelde WOZ-waarde van een woning in Nederland is in 2021 gestegen naar 290.000 euro. In 2015 was dat nog 206.000 euro. De coronapandemie heeft nauwelijks eff...

Lees meer
Woonlasten alweer agendapunt voor gemeente. Er zijn veel financiële knelpunten

Woonlasten Eindhoven gaan in 2022, ondanks overschot, 5,4% omhoog

Vrijdag 11 juni 2021 10:21

‌VVD-wethouder Joost de Jong (Financiën) heeft donderdag 10 juni jl. bekendgemaakt dat de woonlasten in Eindhoven volgend jaar met 5,4 procent stijgen. Voor een gemiddeld huishouden komt da...

Lees meer
Steeds meer ondernemers maken bezwaar tegen WOZ-waarde bedrijfspand. Reden: waardevermindering door lockdown.

Ook ondernemers maken vaker bezwaar tegen WOZ-waarde

Woensdag 24 maart 2021 08:47

‌Ondernemers stuk kritischer op uitgaven door coronacrisis. Verdubbeling verwacht van aantal bezwaren op WOZ-beschikking.  Steeds meer huizenbezitters en ondernemers maken bezwaar tegen de...

Lees meer
Geen termijn om verlaagde WOZ-waarde door te geven aan instanties zorgt voor verwarring

Ledenvraag: wordt een verlaagde WOZ-waarde automatisch aangepast?

Vrijdag 12 februari 2021 14:57

Verlaagde WOZ-waarde  Stel je hebt, na een succesvol bezwaar, een lagere WOZ-waarde. Hoe wordt dit dan aan de instanties doorgegeven?  Deze vraag kwam van een lid van de Vastelastenbo...

Lees meer