Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Kies voor de VasteLastenBundel

Bespaar € 360,- op je Energierekening

Besteed je vaste lasten uit 

Besteed het regelen en bewaken van je vaste lasten uit aan onze experts. Profiteer altijd van de beste prijs en voorwaarden! Geen gedoe én meer vrije tijd voor slechts:

€15,- p.m.

(of €150,- p.j.)

Meer informatie

Toename overstappers van bank | kosten betaalrekeningen wederom omhoog

Woensdag 06 februari 2019 17:00Margot Boesveld
Toename overstappers van bankkosten betaalrekeningen wederom omhoog

Toename overstappers van bankkosten betaalrekeningen wederom omhoog

In 2018 stapten 91.000 Nederlanders over van bank. Dat is een stijging van 35,8% ten opzichte van 2017. Toen waren er 67.000 Nederlanders die overstapten van bank. Vereniging de Vastelastenbond legt uit waarom en zet de tarieven van 2018 en 2019 op een rij.

Waarom stappen mensen over van bank?

De stijging komt door een aantal verschillende factoren komt. De belangrijkste is dat het wisselen van bank gemakkelijker online te doen is. Het is niet meer een administratieve rompslomp waarvoor je persoonlijk naar de bank toe moet. Ook spelen principiële redenen vaker een rol. Mensen zijn het vaker niet eens met het beleid of de bonussen van een bank en kiezen daarom voor een overstap.  Een goed voorbeeld daarvan is de salariswoede begin 2018 over de ING bank. Hierdoor nam het klantenaantal bij  ‘groene’ banken zoals ASN en Triodos sterk toe. Daarnaast is er ook meer concurrentie in de bankenmarkt. Er zijn de afgelopen jaren een aantal nieuwkomers bijgekomen.

Jaarlijkse kostenstijging van betaalpakketten omhoog, rente omlaag

Banken zijn vaker negatief in het nieuws. Een trend van de laatste jaren is dat banken de maandelijkse kosten verhogen en de rente over het positieve saldo op de betaalrekening verlagen. Niet alle banken verhogen in 2019 de kosten voor de betaalrekening en pakketten. De verschillen op gebied van prijs vallen mee, maar de voorwaarden verschillen ook per bank.  Zo vraagt KNAB bank een bijdragen van € 5,- per maand (€ 60,- op jaarbasis) voor een gezamenlijke rekening met 2 rekeninghouders en 2 betaalpassen. Dat lijkt prijzig, maar daar staat een hogere rente en een gratis creditcard tegenover. De SNS vraagt € 33,- op jaarbasis, maar vraagt bijvoorbeeld € 15,75 per jaar voor een creditcard. Van de grootste banken is de ING het goedkoopst met een maandbedrag van € 2,55.  Advies van de Vastelastenbond. Kijk daarom altijd goed naar de prijs én de voorwaarden.

Kosten betaalpassen Nederlandse banken | Jaarlijkse kosten

Hieronder treft u de kosten van de grootste banken voor een gezamelijke betaalrekening met 2 betaalpassen. 

Bank

2018 

2019

ABN Amro

€ 35,76

€ 37,56

ING Oranjepakket

€ 30,60

€ 30,60

SNS Betalen

€ 30,-

€ 33,-

Rabobank

€ 34,80

€ 34,80

Knab

€ 60,-

€ 60,-

*Vaste prijs voor het betaalpakket, twee rekeninghouders en twee betaalpassen. U kunt geen rechten ontlenen aan genoemde bedragen. 

Mobiel bankieren wint terrein

Bijna negen van de tien rekeninghouders gebruiken mobiel bankieren (op een smartphone of tablet) of internetbankieren (op een laptop of desktop). Nog maar een fractie van alle enkelvoudige overboekingen gebeurt met schriftelijke of telefonische betaalopdrachten. In het derde kwartaal van 2018 werden voor het eerst meer overboekingen via mobiel bankieren uitgevoerd dan via internetbankieren.

Bronnen: Nu.nl, websites banken en statistiek.dnb.nl

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Vaste lasten | Geldzaken

Financiele veranderingen 2019

Kort overzicht: Financiële veranderingen in 2019

Maandag 31 december 2018 13:52

Voor veel mensen verandert op 1 januari 2019 de financiële situatie. Vereniging de Vastelastenbond heeft kort en bondig een aantal veranderingen op een rij gezet.  Inkomstenbelasting ...

Lees meer
huurprijzen stijgen niet meer dan inflatie

Huurprijzen stijgen komende 3 jaar niet meer dan inflatie

Zondag 23 december 2018 14:00

Huurprijzen stijgen tot 2021 niet meer dan inflatie Goed nieuws: Er is wat meer zekerheid voor huurders. De woonlasten voor huurders mogen de komende 3 jaar niet boven het inflatiepercentage worden...

Lees meer
Waterprijzen in 2019, omhoog of omlaag?

Waterprijzen 2019 | Wordt de waterrekening duurder?

Donderdag 13 december 2018 13:32

Waterprijzen 2019 van alle waterbedrijven Goed nieuws. Over het algemeen zijn we de afgelopen jaren een stuk zuiniger geworden met water in Nederland. Zo verbruikten we per persoon 50 jaar geleden ...

Lees meer
Fusie Tele2 en T-Mobile akkoord

Telecomaanbieders Tele2 en T-Mobile mogen officieel fuseren

Dinsdag 20 november 2018 10:26

Telecomaanbieders Tele2 en T-Mobile mogen fuseren. De Europese Commissie is akkoord. Er worden bovendien geen extra voorwaarden voor de afronding van de deal gesteld. De fusie, die begin 2018 al werd ...

Lees meer