Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Kies voor de VasteLastenBundel

Bespaar € 360,- op je Energierekening

Besteed je vaste lasten uit 

Besteed het regelen en bewaken van je vaste lasten uit aan onze experts. Profiteer altijd van de beste prijs en voorwaarden! Geen gedoe én meer vrije tijd voor slechts:

€15,- p.m.

(of €150,- p.j.)

Meer informatie

Voorkom achterstallig onderhoud | 5 handige tips

Maandag 13 september 2021 14:12Margot Boesveld
Onderhouden van je woning kan je veel geld besparen als je er op tijd bij bent

Onderhouden van je woning kan je veel geld besparen als je er op tijd bij bent

Voorkom achterstallig onderhoud. Vereniging de Vastelastenbond geeft vijf tips om achterstallig onderhoud te voorkomen. Wil je weten wat je jaarlijks kwijt bent aan het onderhoud van je woning lees dan het artikel Onderhoud van je woning, dit kost het.

1.    Houd het schilderwerk secuur bij

Inspecteer regelmatig het schilderwerk kritisch. Houd naast jouw ramen ook de kozijnen netjes schoon, want dat is beter voor het schilderwerk. Kijk elk voor- en najaar jouw kozijnen buiten op onderhoudsgevoelige plekken na. Vind je kleine schade? Maak deze dan zorgvuldig schoon en vul de gaatjes op. Tip: gebruik tweecomponenten reparatiemiddel op epoxybasis.

2.    Voorkom lekkages door tijdig dakcontrole uit te voeren

Onderschat de meerwaarde van een goed dak niet. Dakpannen moeten recht liggen. Laat de dakbedekking van platte daken niet langzaam wegslijten, maar reinig, repareer of vervang deze tijdig. Zeker bij een bitumen dak is het verstandig om deze minimaal twee keer per jaar te controleren. Let daarbij extra op de dakranden, want deze hebben het bij slecht weer zwaar te verduren en je wilt voorkomen dat door regen en zon onderliggend materiaal oxideert. Kijk ook goed naar opgaande muren en de naden van de dakbedekking. Bij loodslabben treedt vaak als eerst een lek op.

3.    Je woning ventileren

Goede ventilatie is erg belangrijk en dit onderwerp wordt de laatste tijd door het kabinet steeds vaker onder de aandacht gebracht. Door het douchen, koken en stoken wordt de lucht binnenshuis vervuild. Wanneer je niet voldoende ventileert, bestaat de kans op schimmelvorming en kan een muffe atmosfeer ontstaan. Dit brengt diverse gezondheidsrisico’s met zich mee.

Hoe je je woning moet ventileren is vrij simpel. Zet de ramen 's ochtends even open en sla je dekbed ook open (dus niet opmaken). Zo blijft alles lekker fris. Tien tot vijftien minuten in de ochtend ventileren is voldoende. Daarnaast is het zo dat het verwarmen van droge lucht minder energie kost dan het verwarmen van vochtige lucht. 

4.    Verhelp kleine gebreken direct

Wees consequent in het repareren van kleine beschadigingen. We kennen allemaal de uitspraak 'van uitstel komt afstel'. In het geval van jouw woningonderhoud kunnen ook de kosten hoog oplopen. Verhelp problemen direct. Klik voor een prijsindicatie van het onderhoud hier. 

5.    Huur een vakman in

Soms is het beter om je meerdere te erkennen. Een professional kan de klus in veel situaties beter uitvoeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan stuc- of schilderwerk. Maar ook bij controle van gasleidingen en elektra biedt een vakman uitkomst. Wees niet bang om vragen te stellen of om tips te vragen. Wellicht kun je het de volgende keer zelf uitvoeren. 

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Vaste lasten | Geldzaken

Waterprijzen in Nederland verschillen per regio. Dit zijn de prijzen in 2021

Verschillen in waterprijzen | water prijs Nederland

Maandag 07 december 2020 07:29

Het is belangrijk om goed te drinken. Elke dag 1.5 liter wordt er gezegd. Maar wat kost dat eigenlijk? Elke regio in Nederland heeft zijn eigen waterleverancier en ieder bedrijf hanteert ha...

Lees meer
Oversluiten hypotheek. adviseurskosten, boeterente en hoe zit het met hypotheekrenteaftrek

Hypotheek oversluiten voordelig voor jou? Maak een berekening

Dinsdag 21 juli 2020 11:00

De huidige hypotheekrente is laag. Dit is goed nieuws voor de starter op de woningmarkt, maar ook voor de oversluiters onder ons. Heb je een aantal jaren geleden een hypotheek afgeslo...

Lees meer