Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

Energiereclames te onduidelijk

Woensdag 19 november 2014 15:43Margot Boesveld

 

Belangenvereniging Vereniging Eigen Huis (VEH) vindt aanbiedingen van energieleveranciers nog steeds te verhullend. "In commercials lijkt hun aanbod zeer aantrekkelijk, maar er zitten addertjes onder het gras", zegt beleidsadviseur Claudia Umlauf van VEH. Volgens Umlauf zijn bijvoorbeeld reclames over de producten Essent Zeker Dalen en Nuon Blijven Loont niet duidelijk genoeg. Vereniging de Vastelastenbond deed hier in opdracht van RTL 4 al eerder onderzoek naar. 

 

Umlauf: "Consumenten mogen niet worden misleid. Vereniging de Vastelastenbond deelt deze mening en publiceerde in mei jl. een rapport waaruit bleek dat 6 van de 10 leveranciers niet duidelijk het aanbod op haar website communiceert. Onder andere naar aanleiding van dit artikel heeft de ACM het initiatief genomen om met energleveranciers en invloedrijke partijen om tafel te gaan om tot duidelijke richtlijnen te komen. Umlauf geeft aan dat de afspraken die de ACM heeft gemaakt een stap in de goede richting zijn, maar gaan wat haar betreft nog niet ver genoeg gaan."

Berekening op maat

Umlauf verwijst naar eerder dit jaar gemaakte afspraken tussen de Autoriteit Consument & Markt (ACM) en energieleveranciers. Toen werd bepaald dat aanbiedingen op maat moeten worden gemaakt, zodat ze makkelijker met elkaar te vergelijken zijn. In november kwam de toezichthouder met een richtlijn.

Verbruik

De leverancier moet voortaan rekening houden met het historisch verbruik van een huishouden. Schattingen over een gemiddeld verbruik zouden te vaak niet overeenkomen met hoeveel iemand daadwerkelijk verbruikt. Ook moeten de aanbieders duidelijke termen gebruiken die bij alle aanbieders hetzelfde betekenen. "Met een aanbod op maat wordt voorkomen dat de werkelijke kosten heel anders zijn dan op basis van het aanbod verwacht werd", liet ACM toen weten. 

Format

Omdat het gewenste effect nog niet helemaal is bereikt, pleit VEH nu voor een verplicht vast format voor aanbiedingen. Aanbiedingen moeten een vaste structuur en terminologie hebben. "Eerdere richtlijnen hebben hier niet aan bijgedragen en de huidige afspraken zijn wat ons betreft te soft en laten te veel speelruimte over."

 

Bron: NU.nl

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over