Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Altijd gunstige tarieven en voorwaarden. Bespaar zelfs met het plafond.

Regel het direct

Altijd het beste Energiecontract

Bespaar € 250,- op je Energierekening

Energie Vanzelf Geregeld

Volledige ontzorging voor je energiecontract. Onze experts regelen voor jou elk jaar de beste tarieven en voorwaarden!

Bespaar honderden euro's en ontvang gratis een Sparky energiemeter (t.w.v. € 29,95).

€5,90 p.m.
(of €59,- p.j.)

Meer informatie

Waarom is Energie Vanzelf Geregeld ontwikkeld? Een interview met de bedenker van deze unieke dienst.

Donderdag 19 november 2020 12:58Margot Boesveld
Wat is de gedachte van Energie vanzelf Geregeld en meer vragen aan de oprichter van de Vastelastenbond

Wat is de gedachte van Energie vanzelf Geregeld en meer vragen aan de oprichter van de Vastelastenbond

Een interview met de oprichter van de Vastelastenbond en de bedenker van de dienst Energie Vanzelf Geregeld. Met deze dienst geef je je energiezaken uit handen en heb je altijd het voordeligste energiecontract zonder dat je er iets voor hoeft te doen.

Dirk-Jan WolfertNaam: Dirk-Jan Wolfert
Leeftijd: 40 jaar
Woonplaats: Oss
Gezinssamenstelling: Getrouwd

Wat is de gedachte achter Energie Vanzelf Geregeld?

,,De gedachte achter Energie Vanzelf Geregeld is dat je met overstappen veel bespaart, meer dat 80% van de Nederlanders heeft geen tijd of zin heeft om dit uit te zoeken en het daarmee ‘vergeet’. Bovendien mag een vergelijkingssite of veiling je niet pro-actief benaderen om weer over te stappen, omdat zij betaald worden door de leverancier."

Waarom stappen mensen zelf niet jaarlijks over?

,,Dat komt door een paar verschillende redenen. Enerzijds vinden ze de materie lastig, daarnaast kost het tijd om alles te vergelijken en uit te zoeken en ze hebben er simpelweg vaak geen zin in. Met meer dan 30 leveranciers en 100-en aanbiedingen is dat geen eenvoudige klus. Energie Vanzelf Geregeld is hier de oplossing voor. Klanten geven toestemming aan de ons om hun energiezaken te regelen. Wij hebben een systeem ontwikkeld dat continue alle contracten in de markt met elkaar vergelijkt en de einddata van alle klanten in de gaten houdt. Op deze manier sluiten we voor alle klanten op het juiste moment het juiste contract af."

Wat levert dat op?

,,Dat levert naast meer tijd en een betere gemoedsrust (“je weet dat je goed zit”) een flinke besparing op. De besparingen liggen tussen de € 200 en € 1.000 per jaar. Gemiddeld besparen we zo’n € 350 per jaar. De kosten voor de klant zijn € 39 per jaar." Vanaf 1 januari 2022 zijn de kosten voor Energie Vanzelf Geregeld € 49 per jaar. 

Waarom moeten klanten betalen voor de service?

,,Wie betaalt, bepaalt, ook in de energiemarkt. Met Energie Vanzelf Geregeld ontvangen wij (als enige in Nederland) geen vergoeding van de energieleverancier. Dit is het meest eerlijke en transparante model. Als de energieleverancier ons betaalt wil hij daar iets voor terug hebben. Dat komt er altijd op neer dat je een klant na afloop van het contract niet mag benaderen, laat staan switchen naar de concurrent. De klant wordt dus eigenlijk verkocht aan de energieleverancier en dat willen wij niet.

De klant betaalt en bepaalt. Daarmee zijn we vrij om te kiezen wat het beste is voor de klant. De klant moet het beste aanbod hebben, daar gaat het om."

Is dat altijd het goedkoopste aanbod in de markt?

,,Ja, waarbij we uitgaan van de wensen van de klant. Zo kan hij aangeven of hij alleen duurzame energie wil afnemen of niet. Daarnaast kijken we kritisch naar de  energieleverancier. Die beoordelen we op 3 punten: Zo kijken we of de energieleverancier financieel gezond is, want er zijn er aantal failliet gegaan. Daarnaast kijken we naar de klantvriendelijkheid. Als die op dat moment zeer slecht is wegen we dat mee. Tenslotte kijken we naar de adders onder het gras in de actievoorwaarden."

Wat moet ik als klant nog doen?

,,Niks, één keer aanmelden is voldoende om altijd het voordeligste contract te hebben. We regelen doorlopend het scherpste contract, de oude energieleverancier wordt automatisch opgezegd. En we houden je continue op de hoogte van het aanbod en je contract. Zo weet je altijd wat we doen en wat je kunt verwachten. Eigenlijk kun je zeggen dat je vanaf dat moment de rest van je leven verzekerd bent van het scherpste energiecontract hebt en je die tijd kan besteden aan leuke dingen."

Denk je na het lezen van dit interview. Super, daar wil ik me voor aanmelden? Dat kan via de websitepagina van Energie Vanzelf Geregeld. Je kunt ook eerst een berekening maken, zodat je weet wat het je financieel oplevert.  

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Energie

Positief nieuws voor Amsterdammers, ze hebben in ieder geval niet de hoogste energierekening

Inwoners van deze gemeenten hebben de hoogste energierekening. En dit is waarom.

Zondag 22 november 2020 16:51

De gemiddelde energierekening in Nederland looopt nogal uiteen. De Vastelastenbond keek naar de cijfers van de energierekening in verschillende woonplaatsen in Nederland. Rozendaal, Blaricum en Laren...

Lees meer
overstappen energieleverancier

Voors -en tegens overstappen energieleverancier

Dinsdag 13 oktober 2020 14:00

Door over te stappen van energieleverancier kun je flink besparen op je energierekening. En besparen is minder betalen. Minder betalen willen we allemaal, maar stap niet zomaar over! Je wilt niet vo...

Lees meer
De Vastelastenbond waarschuwt voor naheffing energierekening 2021 |Stroomverbruik huishoudens thuiswerken tijdens corona-crisis neemt fors toe

Wat doet corona met je energierekening? Energierekening 2020-2021 omhoog.

Dinsdag 13 oktober 2020 10:59

Normaal gesproken zijn we gedurende de dag (9.00 - 17.00) op kantoor en niet thuis. Nu we massaal thuiswerken, schiet het stroom -en gasverbruik van Nederlandse huishoudens overdag omhoog. ...

Lees meer
Zo kun je de energierekening controleren

Dit zegt jouw energierekening over jou

Vrijdag 25 september 2020 14:04

Je energierekening. Voor velen een brei aan overbodige informatie. We kijken vaak vooral naar wat we onderaan de streep moeten betalen. Maar wat zegt de energierekening over jou? Ben je zuinig (...

Lees meer