Waarom is Energie Vanzelf Geregeld ontwikkeld? Een interview met de bedenker van deze unieke dienst.
Donderdag 19 november 2020 12:58:15

Een interview met de oprichter van de Vastelastenbond en de bedenker van de dienst Energie Vanzelf Geregeld. Met deze dienst geef je je energiezaken uit handen en heb je altijd het voordeligste energiecontract zonder dat je er iets voor hoeft te doen.

Dirk-Jan WolfertNaam: Dirk-Jan Wolfert
Leeftijd: 40 jaar
Woonplaats: Oss
Gezinssamenstelling: Getrouwd

Wat is de gedachte achter Energie Vanzelf Geregeld?

,,De gedachte achter Energie Vanzelf Geregeld is dat je met overstappen veel bespaart, maar dat 80% van de Nederlanders geen tijd of zin heeft om dit uit te zoeken en het daarmee ‘vergeet’. Bovendien mag een vergelijkingssite of veiling je niet pro-actief benaderen om weer over te stappen, omdat zij betaald worden door de leverancier."

Waarom stappen mensen zelf niet jaarlijks over?

,,Dat komt door een paar verschillende redenen. Enerzijds vinden ze de materie lastig, daarnaast kost het tijd om alles te vergelijken en uit te zoeken en ze hebben er simpelweg vaak geen zin in. Met meer dan 30 leveranciers en 100-en aanbiedingen is dat geen eenvoudige klus. Energie Vanzelf Geregeld is hier de oplossing voor. Klanten geven toestemming aan de ons om hun energiezaken te regelen. Wij hebben een systeem ontwikkeld dat continue alle contracten in de markt met elkaar vergelijkt en de einddata van alle klanten in de gaten houdt. Op deze manier sluiten we voor alle klanten op het juiste moment het juiste contract af."

Wat levert dat op?

,,Dat levert naast meer tijd en een betere gemoedsrust (“je weet dat je goed zit”) een flinke besparing op. De besparingen liggen tussen de € 200 en € 1.000 per jaar. Gemiddeld besparen we zo’n € 350 per jaar. De kosten voor de klant zijn € 39 per jaar."

Waarom moeten klanten betalen voor de service?

,,Wie betaalt, bepaalt, ook in de energiemarkt. Met Energie Vanzelf Geregeld ontvangen wij (als enige in Nederland) geen vergoeding van de energieleverancier. Dit is het meest eerlijke en transparante model. Als de energieleverancier ons betaalt wil hij daar iets voor terug hebben. Dat komt er altijd op neer dat je een klant na afloop van het contract niet mag benaderen, laat staan switchen naar de concurrent. De klant wordt dus eigenlijk verkocht aan de energieleverancier en dat willen wij niet.

De klant betaalt en bepaalt. Daarmee zijn we vrij om te kiezen wat het beste is voor de klant. De klant moet het beste aanbod hebben, daar gaat het om."

Is dat altijd het goedkoopste aanbod in de markt?

,,Ja, waarbij we uitgaan van de wensen van de klant. Zo kan hij aangeven of hij alleen duurzame energie wil afnemen of niet. Daarnaast kijken we kritisch naar de  energieleverancier. Die beoordelen we op 3 punten: Zo kijken we of de energieleverancier financieel gezond is, want er zijn er aantal failliet gegaan. Daarnaast kijken we naar de klantvriendelijkheid. Als die op dat moment zeer slecht is wegen we dat mee. Tenslotte kijken we naar de adders onder het gras in de actievoorwaarden."

Wat moet ik als klant nog doen?

,,Niks, één keer aanmelden is voldoende om altijd het voordeligste contract te hebben. We regelen doorlopend het scherpste contract, de oude energieleverancier wordt automatisch opgezegd. En we houden je continue op de hoogte van het aanbod en je contract. Zo weet je altijd wat we doen en wat je kunt verwachten. Eigenlijk kun je zeggen dat je vanaf dat moment de rest van je leven verzekerd bent van het scherpste energiecontract hebt en je die tijd kan besteden aan leuke dingen."

Denk je na het lezen van dit interview. Super, daar wil ik me voor aanmelden? Dat kan via de websitepagina van Energie Vanzelf Geregeld. Je kunt ook eerst een berekening maken, zodat je weet wat het je financieel oplevert.  

Mireille van der Heijden
Alleskunner en altijd enthousiast. Bemoeit zich met energie en verzekeringen en alles wat daar mee te maken heeft.
Wil jij altijd op de hoogte zijn van de blogs van de Vastelastenbond?
Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.
Er zijn geen nog geen reacties geplaatst. Bent u misschien de eerste die een reactie plaatst?
Bekijk ook
OZB en afvalstoffenheffing grootste 10 steden bekend
De lokale woonlasten zijn een optelling van de OZB, rioolheffing en afvalstoffenheffing voor een gemiddeld huishouden. Elk jaar bepalen de gemeenten opnieuw hoeveel haar inwoners aan belas...
Inwoners van deze gemeenten hebben de hoogste energierekening. En dit is waarom.
De gemiddelde energierekening in Nederland looopt nogal uiteen. De Vastelastenbond keek naar de cijfers van de energierekening in verschillende woonplaatsen in Nederland. Rozendaal, Blaricum en Laren...
In deze provincies staan de meeste geschikte huizen voor zonnepanelen
Steeds meer gemeenten zijn overtuigd van het benutten van daken voor zonne-energie. Zowel dakoppervlakken van woningen (zowel huur als koop), maar ook daken van gebouwen zoals scholen,  sporthal...

Populair

Word gratis lid van de Vastelastenbond
Als lid van de Vastelastenbond begin je meteen met profiteren:
  • Gratis WOZ-waarde check
  • Advies over al je energievragen
  • Energiefeitjes & bespaartips in je mailbox
  • Jaarlijks adviesgesprek over je vaste lasten

Lees hoe we anderen hebben geholpen

10
Gewoon perfect ontzorgt.
Een uitstekende klantenservice. Op, voor mij serieuze, vragen krijg ik vlot en duidelijk antwoord.
9
Keurig geregeld
Alles keurig op tijd geregeld.
10
Geen omkijken naar
Alles prima en automatisch geregeld.
30-10-2019 Nico, Woerden
21-10-2019 Jan, Cuijk
21-10-2019 Jaap, Schiedam