Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Kies voor de VasteLastenBundel

Bespaar € 360,- op je Energierekening

Besteed je vaste lasten uit 

Besteed het regelen en bewaken van je vaste lasten uit aan onze experts. Profiteer altijd van de beste prijs en voorwaarden! Geen gedoe én meer vrije tijd voor slechts:

€15,- p.m.

(of €150,- p.j.)

Meer informatie

Wat zijn de goede voornemens van de Vastelastenbond voor 2022?

Woensdag 22 december 2021 10:07Frank van de Ven
Oprichter Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond heeft alvast zin in 2022!

Oprichter Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond heeft alvast zin in 2022!

Een nieuw jaar staat gelijk aan goede voornemens en laat oprichter Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond er een heleboel hebben! Er staat een hoop op stapel voor de consumentenorganisatie. Zo wordt het aanbod aan verzekeringen vergroot en zet de Vastelastenbond nóg meer in op de verbetering van de klantenservice. “Ons doel is om hét loket voor al je vaste lasten te worden.”


Hoe trapt de Vastelastenbond 2022 af?


“Progressief en vol nieuwe energie! Door sales en klantenservice samen te brengen onder de noemer customer care richten we ons nog meer op de klant. We willen onze klanten nóg beter van dienst zijn en daar investeren we flink in. Ook gaan we ons meer online profileren. In 2021 zijn deze processen in gang gezet en dit jaar gaan we dit verder uitrollen.”


Welke nieuwe diensten kunnen we van de Vastelastenbond verwachten in 2022?


“Voortaan kun je ook je autoverzekering bij ons afsluiten. Daar is behoefte aan en op dit gebied zien we nog veel bespaarmogelijkheden. Veel mensen hebben geen tijd of zin om hun verzekeringen onder de loep te nemen. Het is zo’n gedoe en vaak wordt er ook nogal complex taalgebruik gebezigd. Dan haken mensen snel af, terwijl wij daar juist energie van krijgen! De Vastelastenbond bestaat alweer 17,5 jaar, maar ik krijg er nog steeds een kick van als ik voor mijn klanten geld kan besparen.”


Is er naast een autoverzekering nog een nieuw product dat eraan komt?


“Absoluut! We bieden ook de mogelijkheid om je overlijdensrisicoverzekering hij ons onder te brengen. De dood is geen populair onderwerp, maar wel een thema waar je over na moet denken. We hebben ontdekt dat veel mensen teveel betalen voor deze verzekeringen. Dat is een vreemde ontwikkeling als je nagaat dat de tarieven voor deze polissen juist dalen. Het probleem is dat tussenpersonen hun klanten niet van deze tariefwijzigingen op de hoogte brengen, waardoor mensen onnodig veel betalen.”


Hoe komt het dat tussenpersonen hun klanten niet informeren op deze bespaarmogelijkheden?


“Waarschijnlijk omdat ze voornamelijk richten op het werven van nieuwe klanten, waardoor ze hun bestaande klanten ‘vergeten’. De focus ligt op de verkeerde prioriteiten. Hoe dan ook is het onbegrijpelijk dat een onafhankelijk tussenpersoon niet doet waarvoor hij betaalt wordt, namelijk het adviseren van klanten. Klachtencommissie Kifid ontving honderden klachten over financieel adviseurs die hun cliënten niet goed hielpen. Deze klachten werden gegrond verklaard en de adviseurs moesten een boete betalen. Helaas hebben veel tussenpersonen hun zaakjes nog steeds niet op orde en betalen mensen nog steeds onnodig veel geld voor hun verzekering.”


Wat hoop je in 2022 te bereiken?


“Ons doel is om hét loket voor al je vaste lasten te worden. Dat betekent dat we mensen ontzorgen door al hun verzekeringspolissen te vergelijken en over te stappen mocht dat gunstig zijn. Wij lezen al de kleine lettertjes in de polis voor je na, buigen ons over het daarbij behorende regelwerk en zorgen ervoor dat jij de beste en meest voordelige polis voor jouw situatie hebt. Het hoogste doel is om voor gemoedsrust te zorgen.”


Wat bedoel je met meer gemoedsrust?


“Het einde van het jaar nadert en dat betekent dat veel mensen onrustig worden. Er is namelijk een zeurend stemmetje in je hoofd dat je er constant aan herinnert dat je actie moet ondernemen en moet overstappen. Wij willen dat vervelende stemmetje dat voor onrust en onzekerheid weghalen. In ruil voor je vertrouwen en een vast bedrag per jaar zorgen wij ervoor dat jij de beste polissen voor jouw specifieke situatie hebt. Zo betaal je niet teveel en krijg je rust. Onze experts zijn met je verzekering bezig en stappen voor je over wanneer er wat te besparen valt.”


Waarmee ga je de klanten verrassen dit jaar?


“Met totale ontzorging! Met Verzekerd Zonder zorgen presenteren we één pakket voor al je verzekeringen. Deze onafhankelijke dienstverlening werkt op basis van een abonnementsvorm. Je betaalt één bedrag voor het beheer van de polissen die je bij ons wilt onderbrengen. Wij brengen steeds meer verzekeringen samen, zodat jij straks één aanspreekpunt hebt voor al je polissen. Ons doel is om tevreden klanten over ons te laten vertellen. We moeten het van mond-tot-mond reclame hebben en we willen het bestaande netwerk uitbreiden.”
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Reijans

Goed idee

Donderdag 27 oktober 2022 18:09

Frans

Ben benieuwd wat het gaat opleveren

Donderdag 30 december 2021 17:49

Blom

Goed bezig om besparen op vaste lasten

Vrijdag 24 december 2021 01:15

Blokker

Wil graag op de hoogte blijven.

Donderdag 23 december 2021 20:28

Berbee

Ja ik wil wel meedoen

Donderdag 23 december 2021 19:58

Plaats een reactie

Lees meer over Vaste lasten | Geldzaken

Benieuwd welke vaste lasten duurder worden in 2022? De Vastelastenbond zocht het voor je uit!

Vaste lasten Nederlandse huishoudens in 2022 naar recordhoogte

Woensdag 08 december 2021 11:40

‌ Na de explosieve stijging van de energieprijzen zetten veel consumenten zich schrap voor andere lastenverhogingen. Betaal je volgend jaar ook meer voor je tv-abonnement, zorgverzekering of...

Lees meer
Oprichter Dirk-Jan Wolfert blikt terug op een roerig 2021. Afgelopen jaar was erg bijzonder voor het team van de Vastelastenbond.

Oprichter Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond blikt terug op 2021

Woensdag 08 december 2021 08:55

‌ Terwijl 2021 bijna ten einde loopt, blikt oprichter Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond terug op de voorbije twaalf maanden. Afgelopen jaar ‘turbulent’ noemen, is een under...

Lees meer
Lokale lasten in 2022 weer omhoog.

Lokale woonlasten in 2022 wederom omhoog

Dinsdag 23 november 2021 10:35

De lokale woonlasten stijgen, omdat de onroerendezaakbelasting (OZB) en afvalstoffenheffing duurder worden. In dit blog krijg je een overzicht van de lastenstijging van de tien grootste gemeenten in...

Lees meer
De netwerkkosten van netbeheerders zijn bekend. We hebben alle tariefwijzigingen voor je in een handige tabel gezet.

Netwerkkosten 2022: hoeveel betaal je voor jouw stroom- en gasaansluiting?

Donderdag 11 november 2021 15:17

Het is inmiddels een traditie geworden: de Vastelastenbond brengt jaarlijks de netwerktarieven in kaart. Elk jaar verhogen netbeheerders de prijzen om het vergroten van de netwerkcapaciteit te b...

Lees meer