Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Kies voor de VasteLastenBundel

Bespaar € 360,- op je Energierekening

Besteed je vaste lasten uit 

Besteed het regelen en bewaken van je vaste lasten uit aan onze experts. Profiteer altijd van de beste prijs en voorwaarden! Geen gedoe én meer vrije tijd voor slechts:

€15,- p.m.

(of €150,- p.j.)

Meer informatie

Oprichter Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond blikt terug op 2021

Woensdag 08 december 2021 08:55Frank van de Ven
Oprichter Dirk-Jan Wolfert blikt terug op een roerig 2021. Afgelopen jaar was erg bijzonder voor het team van de Vastelastenbond.

Oprichter Dirk-Jan Wolfert blikt terug op een roerig 2021. Afgelopen jaar was erg bijzonder voor het team van de Vastelastenbond.

Terwijl 2021 bijna ten einde loopt, blikt oprichter Dirk-Jan Wolfert van de Vastelastenbond terug op de voorbije twaalf maanden. Afgelopen jaar ‘turbulent’ noemen, is een understatement. De coronacrisis, een lockdown en extreem gestegen energieprijzen maakten allemaal hun opwachting in 2021. Ondanks deze tegenslagen kijkt Wolfert terug op een geslaagd jaar waarin het bestaansrecht van de Vastelastenbond opnieuw bewezen werd. “Ik zie 2021 als een jaar van groei.”


Hoe beschrijf je 2021?

“Als een apart jaar. Er was sprake van een valse start door de coronacrisis, waardoor heel Nederland in lockdown zat. Werken met je kinderen om je heen, is niet altijd gemakkelijk. Toch denk ik dat onze klanten weinig gemerkt hebben van deze ontwikkelingen. Hoewel de situatie niet ideaal was, hebben we het hoofd koel weten te houden en de schouders eronder gezet.”


Waar ben je het meest trots op als je terugdenkt aan 2021?

“Ik ben echt ontzettend trots op het team. Thuiswerken is niet altijd even eenvoudig, maar het is ons gelukt om de klantenservice goed door te laten draaien. Deze manier van werken vereiste op technisch vlak weinig aanpassingen, omdat we vanuit de cloud werken. Wat wel wennen was, was het feit dat er geen collega naast je zat waarmee je kunt sparren wanneer er een complexe klantvraag is. We moesten dus veel op afstand communiceren. Ik ben blij dat we nu af en toe weer op kantoor samen kunnen komen. Dat is gezelliger, prettiger en makkelijker schakelen.”


Wat waren de dieptepunten van 2021?

“De lockdown zorgde ervoor dat sommige mensen erg somber werden. Dat vond ik lastig om te zien. Telefoongesprekken begonnen minder positief, omdat je merkte dat sommige klanten niet lekker in hun vel zaten. Normaal gesproken zijn mensen blij als we hen bellen voor een bespaaradvies, maar nu leek het vaak niet goed uit te komen.”


Kun je je hier op voorbereiden?

“Tot op zekere hoogte.  De truc is om positief te blijven. Mensen pikken dat op, waardoor hun gemoedstoestand verandert. Dankzij hun optimisme heeft het team zelfs de meest sombere klant na afloop van het gesprek met een tevreden gevoel achtergelaten. Door goed te luisteren, hen de ruimte te geven en naar de onderliggende vraag te zoeken stel je mensen gerust.”


De energiemarkt zal vast ook voor op zijn zachts gezegd ‘bijzondere telefoontjes’ hebben gezorgd.

“Dat kun je wel zeggen! Er is veel reuring in de energiemarkt. Het is niet voor niets dat de term ‘Energiearmoede’ een trending topic was op de social mediakanalen. De gasprijzen schieten door het dak en in korte tijd zijn er al vier energiebedrijven omgevallen. Deze faillissementen laten een spoor van vernieling achter. De impact hiervan op de samenleving is enorm, want er zijn huishoudens die door de extreme gasprijzen het hoofd niet meer boven water kunnen houden. De Vastelastenbond doet er alles aan om deze mensen te helpen.”


Hoe kijk je terug op deze periode?

“Als een hectische tijd waarin we continu moesten schakelen. Elke dag was anders. Wat de ene dag de beste keus was, kon de dag erna zowat het slechts denkbare scenario zijn. Dagelijks moesten we de opties onder de loep nemen, zodat we onze klanten zo goed mogelijk van dienst konden zijn. Gelukkig konden we altijd helpen met het geven van adviezen over duurzame initiatieven. Dan moet je denken aan de plaatsing van zonnepanelen en het treffen van isolerende maatregelen bijvoorbeeld.”


Wat kun je mensen adviseren die ineens met een verdubbeling van hun energierekening te maken kregen?

“Door zonnepanelen te plaatsen of te isoleren kun je de energierekening blijvend verlagen. Er is nog subsidie voor dus dat maakt het aantrekkelijk. Omdat er in die periode niet te besparen viel op energie, wezen we klanten op andere manieren om de vaste lasten te drukken. Zo kun je binnenkort via de Vastelastenbond ook besparen op je autoverzekering en overlijdensrisicoverzekering! Deze diensten zijn tijdens de coronapandemie bedacht.”


Wat was het afgelopen jaar de grootste verandering binnen de Vastelastenbond?

“De samenvoeging van sales en de klantenservice tot één dienst. Ons customer care team gaat nog beter naar de klant luisteren. Ook hebben we een teamleider aangenomen die de processen binnen de organisatie gaat stroomlijnen, zodat we efficiënter kunnen werken. De nadruk gaat voortaan nóg meer op online zichtbaarheid en advisering liggen. Ik zie 2021 als een jaar van groei. Deze processen zijn dit jaar ingezet, maar zullen pas in de loop van volgend jaar tot volle wasdom komen.”
Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over Vaste lasten | Geldzaken

Lokale lasten in 2022 weer omhoog.

Lokale woonlasten in 2022 wederom omhoog

Dinsdag 23 november 2021 10:35

De lokale woonlasten stijgen, omdat de onroerendezaakbelasting (OZB) en afvalstoffenheffing duurder worden. In dit blog krijg je een overzicht van de lastenstijging van de tien grootste gemeenten in...

Lees meer
De netwerkkosten van netbeheerders zijn bekend. We hebben alle tariefwijzigingen voor je in een handige tabel gezet.

Netwerkkosten 2022: hoeveel betaal je voor jouw stroom- en gasaansluiting?

Donderdag 11 november 2021 15:17

Het is inmiddels een traditie geworden: de Vastelastenbond brengt jaarlijks de netwerktarieven in kaart. Elk jaar verhogen netbeheerders de prijzen om het vergroten van de netwerkcapaciteit te b...

Lees meer
Wat betekent de Miljoennota voor jouw portemonnee?

(Voorlopige uitkomst) Prinsjesdag en je portemonnee in 2022

Maandag 20 september 2021 12:09

‌Prinsjesdag vindt jaarlijks plaats op de derde dinsdag in september en op deze dag wordt de miljoenennota gepresenteerd. Traditiegetrouw zet de Vastelastenbond voor jou op een rijtje wat ...

Lees meer
Welke woonlasten moet je bij een verhuizing direct regelen? Deze checklist helpt je.

Vaste lasten regelen verhuizing

Woensdag 21 juli 2021 14:11

‌Verhuizen? Denk aan je vaste lasten! We verhuizen gemiddeld acht keer in ons leven. Een nieuwe woning brengt ook nieuwe vaste maandlasten met zich mee. Zo ben je bijvoorbeeld verplicht o...

Lees meer