Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Bespaar op al je
vaste lasten

Bespaar € 200,- op je Energierekening

Met de Vastelastenbond bespaar je op alle vaste lasten 

Gemiddelde besparing op al je vaste lasten

€1.000,- p.j

Meer informatie

WOZ-waarde stijgt fors

Donderdag 09 november 2017 11:04Margot Boesveld

Voor het tweede jaar op rij stijgt de gemiddelde WOZ-waarde van woningen in Nederland. Dit is een stijging van 3,3 procent. De WOZ-waarde bepaalt de hoogte van verschillende belastingen, zoals eigenwoningforfait, onroerendzaakbelasting en rioolheffing. Een lage WOZ-waarde kan dus belastingvoordeel betekenen. 

Grote en kleine stijgers WOZ-waarde

De genoemde 3,3 procent is een gemiddelde voor heel Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van een woning in Nederland is € 216.000,-Amsterdam spant bijvoorbeeld de kroon met een stijging van gemiddeld 15 procent. De WOZ-waarde is hier gemiddeld € 290.000,-. Terwijl de stijging in Groningen slechts 1,3 procent is. Noord Holland is de provincie met de hoogste WOZ-waarde gevolgd door Utrecht. 

Bepaling WOZ-waarde

De WOZ-waarde wordt bepaald door uw eigen gemeente. Dit doen zij op basis van de verkoopprijs van vergelijkbare huizen in de buurt. De gemeente baseert haar schatting op gegevens van het jaar daarvoor, waardoor men eigenlijk de waarde betaalt van een jaar eerder. Toch kan het zijn dat uw woning naar uw mening te hoog ingeschat is. U kan dan bezwaar indienen bij de gemeente. 

Deel dit artikel
Team Vastelastenbond

Op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrieven. Zo ben je altijd op de hoogte van wat er gebeurt in de vaste lasten wereld. En we geven de beste tips om zelf te besparen op jouw vaste lasten.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Jij kan de eerste zijn!

Plaats een reactie

Lees meer over