Dirk Jan Wolfert

“Wij helpen je graag met je vaste lasten”

Het goed regelen van je vaste lasten levert geld én gemoedsrust op. Toch controleren weinig mensen jaarlijks alle contracten en polissen. Het is moeilijk en het ontbreekt je vaak aan tijd en motivatie. Dat is zonde!

Dirk-Jan Wolfert | Algemeen directeur Vastelastenbond

Lees meer over ons

Door over te stappen van energieleverancier
Gemiddelde besparing door goedkoopste leverancier en welkomstbonussen

Start besparen

Bespaar op Energierekening

Bespaar € 500,- op je Energierekening

Door over te stappen van energieleverancier

Gemiddelde besparing door goedkoopste leverancier en welkomstbonussen

€500,- p.j

Meer informatie

 • Service
 • Tarieven
 • Productinformatie
 • Uitleg energierekening
 • Terug
 • Energiebelasting en heffingskorting

  Energieverbruik is slecht voor het milieu. Fossiele brandstoffen als gas en steenkool raken op als we samen meer energie verbruiken. Bovendien wordt het warmer op aarde, doordat energiecentrales meer gassen uitstoten. Daarom heft de overheid energiebelasting. Zo hoopt zij consumenten en bedrijven te stimuleren om energie te besparen. Hoe zuinig u ook bent, u hebt een bepaalde hoeveelheid stroom en gas nodig om te kunnen leven. Voor dit minimale verbruik betaalt u geen energiebelasting. U krijgt daarvoor een korting op je energienota: de zogenoemde heffingskorting.

  Netbeheerder

  De netbeheerder beheert als onafhankelijk nutsbedrijf het transportnetwerk voor energie. Vergelijk het met onze spoorwegen: de NS vervoert de reizigers, maar ProRail is verantwoordelijk voor alle rails, wissels en seinen. De netbeheerder zorgt ervoor dat u altijd stroom en gas geleverd krijgt. Daarvoor betaalt u netbeheerderskosten.

  Netbeheerderskosten

  De netbeheerderskosten bestaan jaarlijks uit vaste kosten en verschillen per netbeheerder. De overheid stelt de hoogte hiervan grotendeels vast. De tarieven van de netbeheerder veranderen (half)jaarlijks. Omdat u niet van netbeheerder kunt wisselen, controleert de overheid deze prijswijzigingen zorgvuldig. Energiedirect.nl brengt deze kosten in rekening namens de netbeheerder in uw regio.